zupa z buraków - 1516 przepisów (strona:21/102)

Krajanka Winiary 210

buraczkowa przeznaczona jest do zupy buraczkowej którą można zrobić bardzo szybko dodając ziemniaki, bulion i śmietanę. Z krajanki buraczkowej można również przygotować barszcz ukraiński i wiele innych zup do których dodajemy buraki. Wszyscy wiedzą że buraki długo się gotują a dzięki krajance oszczędzamy czas bo ją gotuje się do 3 minut. Krajanka ogórkowa to oczywiście zupa ogórkowa, dodajemy

Kulinarne życie
KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM. 211

Krem z buraków. I już. Tak jak sobie obiecałam, przy okazji KREMU Z BURAKÓW Z WINEM KOZIM SEREM, tak też czynię i rozkoszuję się

W kuchni Karmel-itki
Zupa z młodych warzyw / Young vegetable soup 201

sól, pieprz i ocet z białego wina do doprawienia 4-5 szklanek bulionu drobiowego, lub więcej jeżeli lubisz rzadsze zupy Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej olej, włóż wieprzowinę, cebulę i czosnek i podsmaż do zarumienienia. Dodaj ziemniaki, marchewkę, buraki, łodyżki i pietruszkę i smaż przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj bulion drobiowy i koncentrat pomidorowy, doprowadź(...)śmietankę. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i octem do smaku i gotuj jeszcze przez chwilę. Podawaj zupę posypaną koperkiem. Przygotowanie na TCC: Do miski TCC wyposażonej w mieszadło włóż olej, wieprzowinę, cebulę i czosnek i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Następnie dodaj buraki, łodyżki, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki i ponownie uruchom program P1 slow cook

karmelowy
Szpinak z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 165

tygodniowy jadłospis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty(...)cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) 180

blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: kiszony kalafior zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką(...)cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony kalafior z kuminem (dieta dr Dąbrowskiej) 152

tygodniowy jadłospis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty(...)cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony

Kulinarne przygody Gatity
Barszcz czerwony z uszkami 166

garnka wrzucamy pokrojone buraki w plasterki (można też zetrzeć na tarce), marchewkę, pietruszkę i selera w większe kawałki. Warzywa zalewamy zimną wodą, dodajemy cukier, ocet, ziele angielskie oraz liść laurowy i gotujemy na wolnym ogniu. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło i dusimy do miękkości cebulę, pora i czosnek i dorzucamy do zupy. Na koniec zupę przyprawiamy solą

Kuchenne Wariacje
Rozgrzewający krem z buraka i batata 207

Pyszny, czerwony, słodkawy krem z buraka i batata. Rozgrzewający, zdrowy i sycący. Uwielbiam! Razem z kremem z marchewki - będzie moją ulubioną zupą krem, podczas tegorocznej jesieni. Składniki: - 2 duże buraki - 1 średni batat - 0,5 cebuli - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oleju/masła - szczypiorek - sezam nasiona - 1l wody/bulionu - sól, pieprz ew. 1 łyżka domowej bulionetki Warzywa obrać i pokroić(...)stopni czas: 2 minuty Następnie dodać buraka i batata, zalać wodą/bulionem, dodać przyprawy lub domową bulionetkę. Ustawić program Soup P1. Przygotowanie tradycyjne: Warzywa włożyć do garnka, zalać wodą/bulionem, dodać przyprawy lub domową bulionetek. Gotować do miękkości warzyw. Na patelni podsmażyć na oleju, na złoto cebulę z czosnkiem. Dodać do zupy. Gdy warzywa zmiękną - zmiksować Podawać z posiekanym szczypiorkiem

CookYourself
BARSZCZ Z PIECZONYCH BURAKÓW 257

  Barszcz z pieczonych buraków ma nieziemski kolor i smak. Pieczenie nadaje burakom głębi i wyrazistości. Wspaniały smak jesieni kojarzący się z ostatnimi ogniskami

Mam To Na Widelcu
Chłodnik z botwinki 177

Prawdziwy litewski chłodnik z botwinki. Nie na wodzie i occie, ale na bulionie (tak, jak należy – klasycznie). Gęsty, pachnący, lekko słodkawy od botwinki, lekko kwaskowy

Pociąg Do Kuchni
Chłodnik litewski 197

Na takie upały, jakie zaserwował nam tegoroczny czerwiec najlepsza jest jedyna w swoim rodzaju zupa, czyli chłodnik, z mojej ulubionego letniego warzywa czyli botwinki, szczególnie, że

Bernika - moj kulinarny pamietnik
„ SMAKI SĄDECCZYZNY ” Sądecki Bartnik 127

jeść”, w Bartnej Chacie jest co jeść i to smacznie zjeść. Na obiad podano nam: - Zupa patriotycza z kozim serem – połączenie na jednym talerzu kremu z buraków i kremu z pora. Zupa otrzymała w tym roku tytuł „Perła Kulinarna”, Poznań 2014. Uważam, że całkiem zasłużenie. Ser kozi wytwarzany jest na miejscu.  - Pierś kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana

królestwo garów
Zupa buraczana 146

Choć zimy za oknem nie widać, to jednak warto być czujnym i mieć w zanadrzu co nieco. Zapraszamy na pyszną zupę buraczaną 35 min ok. 3,5 l składniki: 4-5 skrzydełek kurczaka 3-4 marchewki 5 średnich buraków 3 średnie ziemniaki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz pietruszka seler por wykonanie: Zaczynamy od przygotowania wywaru. Nastawiamy

Ania i Marcin gotują
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 236

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 185

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!