zupa krem - 8065 przepisów (strona:50/538)

Zupa krem z czerwonych warzyw z ricottą i soczewicą 57

Zupa krem z czerwonych warzyw z ricottą i soczewicą to była jedna z moich propozycji do sesji okładkowej magazynu Przyślij Przepis. Cały sekret tej zupy polega na odpowiednim doprawieniu i… Artykuł Zupa krem z czerwonych warzyw z ricottą i soczewicą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Zupa krem z brokułów, z boczkiem 574

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa krem z brokułów – Składniki: 2 małe cebule (ok. 110g) 1 ząbek czosnku boczek (150g) brokuł (500g) olej do smażenia (3 płaskie łyżki) ziemniaki (ok. 180g po obraniu; 2 średnie sztuki) 1 litr bulionu sól, pieprz śmietana gęsta 18% parmezan (mały kawałek do oprószenia)   Zupa krem z brokułów – Wykonanie: Cebulę, czosnek i ziemniaki obrać(...)minut. Następnie dorzucić brokuły podzielone na mniejsze różyczki. Gotować dalej przez ok. 15-20 minut. Przelać zupę do blendera, zmiksować. Podawać ze śmietaną. Oprószyć parmezanem. Smacznego! The post Zupa krem z brokułów, z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kremowa zupa ze szpinakiem i serem feta 120

right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Zupy krem zdecydowanie królują w naszej kuchni. Dość często je przygotowujemy i za każdym razem staramy się by różniły się od poprzednich. Na blogu mogliście już znaleźć przepis na zupę krem(...)puszczą wodę i delikatnie się podsmażoną wrzucamy je do gotującego się garnka z bulionem. Przyprawiamy. Całość doprowadzamy do wrzenia i dosypujemy połowę sera feta (około 140g). Tak przygotowaną zupę blendujemy na krem, następnie kolejny raz doprowadzamy do wrzenia dorzucając 3 łyżki śmietany. Zupę podajemy z grzankami i pokruszonym serem feta. Czas przygotowania: 40 minut SMACZNEGO

Związek na patelni
Zupa warzywna 2 w 1 - klasyczna i krem 166

Coś mnie ostatnio naszło na zupy-kremy :) Lubię.  Była już brokułowa . A dzisiaj znowu krem na pierwsze danie - warzywny. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi kremów, to wystarczy klasycznej warzywnej nie miksować :) Składniki: 5 niedużych ziemniaków 2 garści fasolki szparagowej mrożonej 2 nieduże marchewki 1/2 selera 2 pietruszki kawałek zielonej części pora pieprz sól 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta(...)potem z zupy wyjmuję.Gdy mam większe kawałki jest mi łatwiej wyłowić Fasolkę możemy przełamać na pół, łatwiej jest nałożyć potem na łyżkę w przypadku gdy nie robimy zupy-kremu Wszystkie warzywa przekładamy do garnka... ... zalewamy wodą i doprawiamy. Ja dodałam jedną kostkę rosołową drobiową Od momentu gotowania, zmniejszamy ognień, przykrywamy garnek i gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa krem z pieczonych warzyw 97

Smaczna zupa krem z pieczonych warzyw. Podawana z dodatkiem chrupiących grzanek, groszku ptysiowego oraz prażonych nasion. Smakuje zarówno latem jak i w chłodne jesienne wieczory. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 2 marchewki średnie 1 pietruszka średnia kawałek selera 1 średnia dynia lub pół dużej 1 kawałek pora około 15 cm 2 gałązki tymianku 2 rozmarynu 2 ziemniaki 50 ml oliwy(...)oliwek 100 g masła 100 ml śmietanki 30 % sól pieprz mielony imbir opcjonalnie Dodatki do zupy krem: groszek ptysiowy grzanki prażony słonecznik prażone pestki dyni Instrukcje Warzywa obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy oliwą z oliwek i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45-50 minut

To co lubię - gotuję i polecam
Przepisy na czerwiec 2023 – sezonowe dania! 66

kapustą, inne z pieczarkami, albo z mięsem. Postawiłam na wegańską wersję z… ZOBACZ PRZEPIS BROKUŁOWO-POROWA zupa krem Zupy to zazwyczaj tanie i szybkie dania. Dodatkowo są one zdrowe. Właśnie taką zupę pragnę Wam dzisiaj przedstawić. Zupa krem… ZOBACZ PRZEPIS PULPETY z kaszy jaglanej w SOSIE CUKINIOWO-KOPERKOWYM Pulpety nie muszą składać się z mięsa! Te z kaszy(...)przeze mnie czas na cukinię! Bardzo lubię tworzyć z niej przepisy, zwłaszcza delikatne i zdrowe obiady. Dzisiaj… ZOBACZ PRZEPIS ZUPA KALAFIOROWA z fasolką i papryką Letnią porą warto wykorzystać dostępność warzyw i stworzyć z nich kolorową i pyszną zupę. Kombinacji jest wiele – ja postawiłam… ZOBACZ PRZEPIS MŁODA KAPUSTA duszona z cukinią, ziemniakami i koperkiem Podczas lata

Via Gusto
Zupa krem z pieczonych pomidorów 162

Zupa krem z pieczonych pomidorów jest po prostu genialna! Smakuje tak dobrze, że w końcu moja pomidorowa jest bezkonkurencyjnie lepsza od tej u babci 😀 dotąd ciężko mi było uzyskać taki werdykt od dzieci. Prawda jest taka, że ja zawsze… Artykuł Zupa krem z pieczonych pomidorów pochodzi z serwisu

Kolorowy Przepisownik
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 195

blender odszedł w zapomnienie, bo nic nie było już go w stanie uratować. Kupiłam nowy blender z rozdrabniaczem i zaczęłam szaleć w kuchni - w końcu mogłam zrobić swoje ukochane zupy kremy, lody, koktajle i wszystkie inne pyszności :) Po raz pierwszy mieliśmy okazję spróbować z Dominikiem prażonej ciecierzycy - była przepyszna, choć Dominikowi nie przypadła do gustu tak jak mi ;) Wszyscy mówią(...)kwestii muszę się jeszcze podszkolić ;) W lipcu udało mi się opublikować 11 przepisów: Dania obiadowe: Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem   Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową

Cooking Monster
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 151

Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale za to bardzo bogaty w witaminy i jak wiadomo wszystkim posiada liczne właściwości lecznicze.  Widząc piękne i świeże bulwy kopru włoskiego włączam wyobraźnię i po prostu gotuję.  Na dziś jest to prosta(...)zupa krem, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Palce lizać! Składniki: 2 bulwy kopru włoskiego 1 ziemniak 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 garść startego parmezanu 1 garść uprażonych orzeszków piniowych sól i biały pieprz do smaku 1 szczypta gałki muszkatołowej  Wykonanie: Bulwy kopru obrać z zewnętrznych płatów, odciąć końcówki, opłukać, pokroić

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 178

Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale za to bardzo bogaty w witaminy i jak wiadomo wszystkim posiada liczne właściwości lecznicze.  Widząc piękne i świeże bulwy kopru włoskiego włączam wyobraźnię i po prostu gotuję.  Na dziś jest to prosta(...)zupa krem, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Palce lizać! Składniki: 2 bulwy kopru włoskiego 1 ziemniak 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 garść startego parmezanu 1 garść uprażonych orzeszków piniowych sól i biały pieprz do smaku 1 szczypta gałki muszkatołowej  Wykonanie: Bulwy kopru obrać z zewnętrznych płatów, odciąć końcówki, opłukać, pokroić

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z dyni piżmowej 97

Zupa krem z dyni piżmowej jest niezwykle apetyczna, dość sycąca a w mroźne dni rozgrzeje.Dynia piżmowa ma charakterystyczny kształt gruszki, jak na dynię osiąga stosunkowo małe rozmiary 1-3 kg. Skórkę ma delikatniejszą, niż znana nam dobrze tzw dynia bania. Przed przyrządzaniem pieczemy dynię w piekarniku ok 15-20 minut. Nabierze wtedy wyrazistego maślanego smaku. Aby podkreślić jej walory smakowe(...)dynia powszechnie uważana jest za warzywo a w rzeczywistości jest owocem jagodowym. Coś takiego taka wielka jagoda?.. hm muszę to sprawdzić:)) Zapraszam tymczasem do przepisu na zupę krem z dyni piżmowej. Składniki 500 g obranej dyni 3 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1-2 łyżki masła klarowanego imbir świeży lub sproszkowany papryka wędzona w proszku śmietana 12% mały kubek

gotuj ze mną
Zupa-krem z kukurydzy 153

samo dobrze smakująca w ciepłe, pogodne z babim latem. Tak czy siak, niezależnie od pogody, koniecznie spróbujcie. A jeżeli lubicie jesienne kremy z warzyw, zapraszam również po przepis na ZUPĘ-KREM Z DYNI Składniki (4 porcje): Zupa: 4 kolby kukurydzy cukrowej 1 średniej wielkości ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu 1 szklanka (250 ml) mleczka kokosowego 3 łyżki masła(...)gotować, aż kukurydza i ziemniak będą miękkie. 7) Całość zmiksować blenderem, najlepiej kielichowym, na jednolity, gładki krem. 8) Gotowy krem podawać z grillowaną kukurydzą, świeżą kolendrą i chili. Artykuł Zupa-krem z kukurydzy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Zupa-krem z kukurydzy 143

samo dobrze smakująca w ciepłe, pogodne z babim latem. Tak czy siak, niezależnie od pogody, koniecznie spróbujcie. A jeżeli lubicie jesienne kremy z warzyw, zapraszam również po przepis na ZUPĘ-KREM Z DYNI . Składniki (4 porcje): Zupa: 4 kolby kukurydzy cukrowej 1 średniej wielkości ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu 1 szklanka (250 ml) mleczka kokosowego 3 łyżki masła(...)gotować, aż kukurydza i ziemniak będą miękkie. 7) Całość zmiksować blenderem, najlepiej kielichowym, na jednolity, gładki krem. 8) Gotowy krem podawać z grillowaną kukurydzą, świeżą kolendrą i chili. Artykuł Zupa-krem z kukurydzy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Krem z pieczonych pomidorów i papryk - wegański i bezglutenowy :) 160

Drugą porcję pomidorków koktajlowych (więcej dowiesz się TUTAJ ) przeznaczyłam na zupę krem. Zupę tę zmieszałam z paprykami, których też teraz mam pod dostatkiem. Najpierw wszystko upiekłam, a dopiero potem krótko podgotowałam. Efekt końcowy wyszedł jak najbardziej zadowalający. Zupa wyszła bardzo kremowa, aksamitna. W smaku czuć troszkę kwaskowaty posmak od papryki i delikatną słodkość pomidorów. Choć wielkość pomidorów przeważa(...)wrażenie, że papryki bardziej się tu uwidaczniają. Podsumowując, zupa wyszła bardzo smaczna, na pewno do powtórzenia.  Składniki: 1,5 kg pomidorków koktajlowych 600 g papryki (2-3 sztuki)  3 łyżki oleju rzepakowego  sól i ulubione przyprawy (u mnie pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka i ostra, odrobina kurkumy) Przygotowanie: Papryki przekrój na pół, usuń środki. Pomidorki oczyść. Wszystko

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania