Rozgrzewająca zupa z dyni – szybki i prosty przepis Jesień, przeszywający chłód i sezon grypowy. Jak sobie radzić? Polecam Wam przygotować rozgrzewającą zupę z dyni
Słodkie okruszkiKrem z dyni, czyli danie, które musi pojawić się jesienią w Waszej kuchni. Przygotowanie jest bardzo łatwe, a smak przepyszny. Krem z dyni to bardzo delikatna
Natka PietruszkiSezon na dynię rozpoczęty. Dynię uwielbiam, jej cudowny smak i kolor, wszystkie potrawy z dynią są świetne, warto po nią sięgać, kiedy jest na nią sezon
Smaki Przyprawy i Koloryśmietanę z mleka kokosowego lub jogurt naturalny i posypać cynamonem. Smacznego :) Lubisz dynie? Jeśli tak to zajrzyj do moich innych przepisów z jej udziałem :) Zupa krem z dynii Pieczona owsianka z dynią Frytki z dyni piżmowej Dyniowe pankejki z wegańską bita śmietaną i syropem kasztanowym
wegujemyWisienką na torcie jest klasyk - ZUPA KREM. Składniki: miąższ z dyni 0,5l bulionu bazylia 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pomidory z puszki sól, pieprz łyżeczka imbiru Przygotowanie: 1. Cebulke zeszklić na brążowo. 2. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praske i podsmażamy jeszcze przez 5 min. 3. Dodajemy miąższ z dynii i pomindory z puszki. 4. Doprawiamy posiekaną bazylią
FITBUuKLubicie zupę dyniową? Ja uwielbiam. Zazwyczaj dodaję do niej najprzeróżniejsze dodatki zarówno ostre jak papryczki chilli, jak owoce typu mango i pomarańcza. Tym razem postanowiłam
Szybko Tanio Smaczniepapryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami
WojnaNaSmaki.plsmakować wszystko. Ale najważniejsze to nie przekombinować. Dlatego zainspirowana wpisami o "jesiennej królowej" postawiłam wszystko na dyniową kartę ;) Moim asem w rękawie będzie kokosowy krem z dyni z serowymi chipsami. Postanowiłam przygotować zupę, którą Margarytka zajadała się w Restauracji "Syrenka" w Ustce. Jednak by nie był to kolejny z wielu krem z dyni ja swój przyrządziłam na indyjską nutę. Niebanalne
bastalenakrem zmiksowałam i z prażonymi pestkami dyni podałam. Słodkość z ostrym tu idealnie się komponuje i dlatego tak dobrze smakuje, zarówno na ciepło podana, jak na zimno, prosto z lodówki wyciągana. Moja teściowa mówiła, że nigdy „dynia -nki” nie lubiła, ale gdy ją skosztowała, to tak jej posmakowała, że od razu do dyni się przekonała(...)Słodycz jest tu pierwsze wyczuwalna, a na końcu ostrość, która jest genialna. W smaku jest wyrazista, ta moja zupa krem słodko – ognista. Składniki: 1 mała dynia Hokkaido (ok. 1,2 kg), 1 czerwona papryka, 3 średnie marchewki, 1 średni batat (0,4 kg), 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego) z papryką ostrą pomidorami i bazylią, 2 liście laurowe
Moniki SmakołykiSłodka dynia, kwaskowate pomidory, cebula nadająca ostrości i aromatyczne, rozgrzewające przyprawy to wspaniałe połączenie. Dawno żadna zupa nie smakowała mi aż tak dobrze. Z serowymi grzankami
Mienta blogPrzepysznie kremowy i aromatyczny krem z dyni z kurczakiem, z dodatkiem imbiru i chili. Składniki: - 1/2 dyni - 350 ml wody - świeży imbir - 4 ząbki czosnku - 1/2
SMYKWKUCHNIukładamy filet śledzia. Dekorujemy świeżym koperkiem. Smacznego. ZUPA- Krem chrzanowy z białych warzyw SKŁADNIKI: 1/2 kalafiora 1 pietruszka (korzeń) 1/2 selera (korzeń) 4 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 3 łyżki chrzanu Provitus 2 łyżki masła śmietanka 30% 1 łyżka prażonych pestek dyni sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Wszystkie warzywa myjemy, obieramy, kroimy(...)ziele angielskie. Dodajemy chrzan i blendujemy całość. Dodajemy masło oraz śmietankę i ponownie miksujemy na gładki krem. Na końcu doprawiamy solą i pieprze. Krem należy zagotować. Zupę krem serwujemy z prażonymi pestkami dyni. Smacznego. DANIE GŁÓWNE- Chrupiąca kaczka z kimchi i sałatą rzymską SKŁADNIKI: 1 pierś kaczki 1 sałat rzymska 1/2 słoika kimchi Provitus 1 łyżka orzechów nerkowca 1 łyżeczka
kulinarnyJajesień to dynia, a jak dynia to krem z dyni musi się na stole pojawić obowiązkowo! Tym razem w wersji nieco bardziej orientalnej, bo z dodatkiem marchewki, soku z pomarańczy oraz mleka kokosowego. Krem jest bardzo aromatyczny i rozgrzewający. Będzie idealny na jesienne pluchy. Porcja takiej zupy nie tylko nasyci, ale dostarczy mnóstwo witamin i poprawi humor, a jak wiadomo(...)rozcieńczamy ją wodą (można również sokiem lub mlekiem). Gładki krem doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku oraz wkładamy całe gałązki natki, aby zupa nabrała dodatkowego aromatu. Po kilku minutach można podawać. Krem z dyni najlepiej smakuje kiedy podamy go z odrobiną oliwy, prażonymi pestkami dyni oraz posiekaną drobno natką. Smacznego! Artykuł Krem z dyni i marchewki pochodzi z serwisu
Analiza Smakumakro jakie chcemy osiągnąć. W związku z tym do zupy można dodać płatki migdałów, jajko na twardo lub w koszulce, pestki dyni , olej MCT , oliwę extra virgin lub smakową. Świetnie sprawdzi się także z dodatkiem sera feta, mozzarelli, ricotty, ale i śmietanki kokosowej u osób unikających nabiału. Składniki – zupa szpinakowa 120 g szpinaku świeżego 1 ząbek czosnku(...)gałką muszkatołową. Gotować przez 15 minut a następnie całość zblendować ręcznym blenderem lub wlać zupę do kielicha blendera. Zupę spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami, wliczając je oczywiście do makro. Jeśli lubicie zupy krem to polecam także z dyni , brokułów , szparagów , cukinii . — BTW całości z w/w składników bez dodatków: 615 g, 353 kcal
Ola la LCHF