efekt smakowy. Sałatka warzywna doskonała jako dodatek do śniadania , obiad i kolację . Sałatka bardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki: 5 ziemniaków 4 marchewki 2 słodko – kwaśne jabłka 4 ogórki
Smaczne Potrawyteraz obiadów u mnie w każdą sobotę, już się boję tej ilości, niestety ma praktycznie nieograniczone możliwości, i na nic robienie dietetycznych dań, bo nadrobi ilością, co zresztą widać. Na to wychodzi, że hedonizm spożywczy mam po nim. Składniki: jak wspomniałam zrobiłam 55 sztuk, ale proporcje są mniej więcej takie same, ilość mąki jest uzależniona od gatunku ziemniaków, niektóre mają(...)biała, a reszta pełnoziarnista przepis na knedle znajdziecie też tu i tu knedle najlepiej robić ze starych ziemniaków, mają więcej skrobi Przygotowanie: ugotowane ziemniaki utłucz za pomocą tłuczka do ziemniaków, tak aby nie było grudek, a masa wręcz puszysta, na samym początku możesz dodać też banana. Dodaj mąkę i sól i zagnieć ciasto, tak aby się nie lepiło
greenscarfuczestniczył w różnych prelekcjach to również przygotowywał wspólnie z Grzegorzem Łapanowskim dania dla ok. 200 blogerów, no i oczywiście kierował autem. Kupiłam w piątek świeże pstrągi, więc na niedzielny obiad postanowiłam przygotować danie, które przygotowuje się w 3 kwadranse: Pieczone ryby. Pstrągi są pyszne, oraz zawsze dostępne, do tego są świeże. Pstrągi są bardzo popularne w Polsce. Przygotowuje się(...)folii, albo w bezpośrednio w piekarniku. Pstrąg pieczony w piekarniku jest delikatny, kruchy, do tego dla tych, którzy uważają na kalorie dietetyczny, pod warunkiem, że zrezygnujemy z pieczonych ziemniaków. Używałam do jego przyprawienia soku z cytryny, czosnku, czerwonej cebuli, ziół, masła. Pstrąg pieczony z ziemniakami w piekarniku to również idealne danie np. na postny piątek . Polecam również inne ryby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut w osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad - zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza
W Mojej Kuchni LubięSmaczniutkie warzywa dla każdego kto lubi dania bez mięsa:) SKŁADNIKI Cukinia ziemniaki-bataty papryka pieczarki przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,czosnek niedźwiedzi masło i olej kokosowy Kroimy
harrisanatki pietruszki oraz sera feta. Świetny pomysł na obiad, kolację a nawet śniadania jeśli nie pierwsze to np. drugie. Składniki na około 10 placuszków: 1 bardzo duży batat 1 mała biała cebula łyżka natki pietruszki 100 gram sera feta 1 jajko 1 łyżka mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Aby uzyskać
Życie zaczyna się w kuchniDziś zapraszam Was na przepis na pyszny obiad dla całej rodziny – kurczak w paprykowo-pomidorowym sosie (na bazie ajvaru). Tak przygotowane piersi z kurczaka są niezwykle aromatyczne, miękkie i dosłownie rozpływające się w ustach. Tego typu sosy możecie podać zarówno z ryżem (moja propozycja), jak i tradycyjnie z ziemniakami, a nawet po prostu ze świeżym pieczywem. Smak kurczaka
Słodkie okruszkiKto ma ochotę na pieczone mięso? Dzisiaj przepis na złocistego, soczystego i aromatycznego kurczaka pieczonego w folii :) Takie danie świetnie smakuje podane z frytkami lub gotowanymi
Ugotowaćpoprzedniego dnia zostały nam ziemniaki i serio - nie mogły się zmarnować :-) Zrobiłyśmy kluski śląskie, te różowe są z dodatkiem przecieru pomidorowego - taki eksperyment. Całkiem udany, bo wyglądają ciekawie i smakują dobrze. (Ten tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka. Kolacja
lady-och-mistrzyni.blogspot.compoprzedniego dnia zostały nam ziemniaki i serio - nie mogły się zmarnować :-) Zrobiłyśmy kluski śląskie, te różowe są z dodatkiem przecieru pomidorowego - taki eksperyment. Całkiem udany, bo wyglądają ciekawie i smakują dobrze. (Ten tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka. Kolacja
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTrochę mi zeszło z ich zrobieniem i chociaż uwielbiam je jeść ale już robić troszkę mniej, bo są odrobine pracochłonne :) Składniki: - 1 kg
Zainspirowana w kuchniDziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić
kuchnia doskiKrólik pieczony w cydrze i miodzie z warzywami Składniki: Królik – 1 tuszka Cydr – 150ml Masło – 50g Miód – 3 łyżki Pietruszka – 2 sztuki Marchew – 2 sztuki Ziemniaki
Kuchnia Bon Appetitknedle z truskawkami Coś pysznego i słodkiego dla tych małych i dużych dzieci z okazji dzisiejszego święta :-) Knedle z truskawkami Składniki: ok 600
Aromatyczne Podróże