Jamie do swojego kurczaka wkłada, obgotowaną wcześniej z ziemniakami, cytrynę. Dzięki takiemu zabiegowi kurczak jednocześnie gotuje się w środku i opieka z zewnątrz. Dodatkami do tak pieczonego kurczaka są ziemniaczki, pyszna cebula oraz marchewka pieczona ze skórką pomarańczy. Pychotka! Składniki: 1 kurczak (mój miał wagę 1,6 kg) 700 g ziemniaków 350 g marchewki 1 pomarańcza 2 gałązki rozmarynu garść
Moja Galeria SmakuFilety z kurczaka w miodowej marynacie, pieczone z brokułami i ziemniaczkami. Proste i smaczne danie jednogarnkowe. Składniki: 2-3 duże filety z kurczaka 1 brokuł ziemniaki Filety z piersi przekroić na pół. Brokuł podzielić na różyczki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki. Marynata: 3 łyżki oliwy 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki miodu 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki musztardy Dijon
Moja Galeria Smakuindyczy z pieczarkami i papryką to kolejna moja kombinacja smaków. Wyszło idealnie. Pyszne danie na obiad lub kolację. Kasza gryczana świetnie tutaj pasuje. Ale ze świeżym pieczywem czy ziemniaczkami też będzie smacznie;) Białe, świeże pieczarki, kupuję w (KLIK) 50-60 dag mięsa z udźca indyka Marynata: sól przyprawa czerwona do mięs czosnek granulki
Takie tam pichcenieKURKOWY Przepyszny Sos Kurkowy ze śmietanką i świeżą natką pietruszki, który wzbogaci Wasz letni obiad. Idealny do wszelkiego rodzaju klusek, koptek, mięsa, kasz czy makaronu. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami albo - w mojej ulubionej wersji - z polędwiczkami. Sezon na kurki w pełni, zatem nie zwlekajcie i koniecznie go przygotujcie!:) SKŁADNIKI: 500 g kurek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku
Słodko-Słony Świat Ilonybobem i fasolką szparagową 40 pomysłów na letnie obiady 30 pomyslów na cukinie Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki
Moja smaczna kuchniaLekka zupa wiosenna, koniecznie posypana świeżym koperkiem. pół główki młodej kapusty 3 marchewki 4 młode ziemniaczki 10 dag wędzonej szynki 1,5 l wywaru warzywnego cebula 2 łyżki masła klarowanego koperek 2 ziela angielskie listek laurowy Kapustę obieramy z zewnetrznych liści, myjemy i kroimy na pół. Szatkujemy w małą kostkę. Marchewkę kroimy w pół plasterki, ziemniaki w kostkę. Szynkę
Atlas Smakówpieprz i wymieszaj farsz na jednolitą masę. Uformuj 12 okrągłych kotletów i smaż na rozgrzanym oleju, po około 3 minuty z każdej strony. Podaj mielone z młodą kapustą i ziemniaczkami z koperkiem. Smacznego
codojedzeniagorącego sosu i dokładnie mieszamy (żeby śmietana nam się nie zważyła). Wlewamy to do sosu cały czas mieszając. Pogotować jeszcze ok 5 minut i możemy podawać z makaronem lub ziemniaczkami
The Sweet DamselPokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego' 2 ząbki czosnku troszkę świeżej drobno posiekanej natki pietruszki (może być suszona) sól i pieprz Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę
The Sweet Damselświetne danie do odgrzania. Dzisiejsze gołąbki zrobione są z młodej kapusty, więc czas ich duszenia był dużo krótszy, oraz z mielonej szynki i ryżu. Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami posypane koperkiem, ale równie dobrze można je zjeść z pajdą chleba lub bułką. Składniki: 1 kg zmielonej szynki (każde inne mięso będzie równie dobre) duża kapusta (wielkość oczywiście zależy od tego
na moim stole...uformować płaskie kotleciki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Kotleciki podałam z surówką z kalarepki i pieczonymi ziemniaczkami . Z podanych składników wyszło mi 7 kotlecików, wielkość jak na zdjęciu
Monia miesza i gotujeBardzo pyszne ziemniaczki z piekarnika o pięknym aromacie ziół Składniki - 8 mniejszych ziemniaków - 1 łyżkę kminku - 1 łyżkę majeranku - 1/2 łyżeczki tymianku - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego - 1/4 łyżeczki kurkumy - 5 łyżek oliwy Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki posypać przyprawami oblać oliwą dobrze wymieszać 2. Piekarnik rozgrzać 180 stopni ziemniaki przesypać na blachę wyłożoną
W królestwie smaków Beatymamy zamiar wykorzystać mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepysznych mięs i kiełbasek z grilla te ziemniaczki są rewelacyjne. SKŁADNIKI: 6 ziemniaków ulubione przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, inne ulubione zioła oliwa z oliwek WYKONANIE: ziemniaki szorujemy dokładnie szczotką, nacinamy do 3/4 grubości, posypujemy ulubionymi przyprawami, smarujemy oliwą z oliwek, zawijamy w folię aluminiową, nakłuwamy i pieczemy do miękkości- po prostu pyszności. Podajemy do mięs bądź kiełbasek lub tylko
Kuchnia BeatyPyszna i prosta sałatka. Młodym ziemniaczkom towarzyszą chrupiące dodatki w postaci rzodkiewki, cebulki oraz musztardy francuskiej. składniki: 700 g ugotowanych młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 2 nieduże czerwone cebulki 2-3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki pokroić w dobną kostkę. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie
Monia miesza i gotuje