mamy zamiar wykorzystać mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepysznych mięs i kiełbasek z grilla te ziemniaczki są rewelacyjne. SKŁADNIKI: 6 ziemniaków ulubione przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, inne ulubione zioła oliwa z oliwek WYKONANIE: ziemniaki szorujemy dokładnie szczotką, nacinamy do 3/4 grubości, posypujemy ulubionymi przyprawami, smarujemy oliwą z oliwek, zawijamy w folię aluminiową, nakłuwamy i pieczemy do miękkości- po prostu pyszności. Podajemy do mięs bądź kiełbasek lub tylko
Kuchnia BeatyPyszna i prosta sałatka. Młodym ziemniaczkom towarzyszą chrupiące dodatki w postaci rzodkiewki, cebulki oraz musztardy francuskiej. składniki: 700 g ugotowanych młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 2 nieduże czerwone cebulki 2-3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki pokroić w dobną kostkę. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie
Monia miesza i gotujesalami,cukinią i grana padano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne
Moja smaczna kuchniaPulpeciki w sosie koperkowym Smak dzieciństwa...pulpeciki w sosie koperkowym...Małe kuleczki mięsne, duuuużo śmietanowego sosu, z mnóstwem zielonego koperku, a do tego młode ziemniaczki i surówka czerwonych buraczków :) Szybko, tanio, smacznie, brzmi pysznie, prawda? Składniki: 500 g zmielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 4-5 łyżek tartej bułki sól, pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów łyżka oleju
na moim stole...ogrodzie i oczywiście na moim stole. Dzisiaj propozycja lekkiej, delikatnej sałatki, którą można z powodzeniem zaserwować przy grillu do mięsa, ale również jako dodatek do obiadu, zwłaszcza do młodych ziemniaczków. Prosta, banalna sałatka z młodej kapusty, kopru i ogórka. Powinna się lekko schłodzić przed podaniem, ale ja, pałaszuje ją zaraz po wymieszaniu:) Składniki: 1 mała główka młodej kapusty
na moim stole...Gulasz z warzywami Cała moja rodzina uwielbia mięso w sosie, podane z ziemniaczkami i surówką. Bardzo mnie to cieszy, gdyż takie dania robi się błyskawicznie, nie są pracochłonne, można kombinować do woli, a zawsze wychodzi:) Dzisiaj u mnie na stole zagościł gulasz z łopatki wieprzowej, z marchewką i cukinią. Proste, bardzo aromatyczne danie, i co najważniejsze mam obiad
na moim stole...kombinuję, wręcz przeciwnie - uwielbiam bawić się smakami, zapachami, aromatami... To największa przyjemność tego świata. Wracając jednak do prostoty. Są dni, kiedy dałabym wszystko za młode ziemniaczki z koperkiem i kubkiem zimnego, zsiadłego mleka, wspomnienia z dzieciństwa. Z kolei innym razem nie mam czasu, aby stać w kuchni ponad godzinę. Żyje się szybko, czas ucieka, spraw do załatwienia
W kuchni Karmel-itkisię od dawna..ale jak już dostałam paprykę wędzoną musiałam wypróbować..w sumie można zrobić i bez takiej papryki, ale akurat ta wędzona daje przyjemny posmak i zapach jakby ziemniaczki były naprawdę pieczone w ognisku..Przepisów na takie ziemniaki w sieci jest wiele ...ja korzystałam z tego. 1 kg ziemniaków 1/2 szkl. mąki żytniej lub innej pełnoziarnistej 1 łyżeczka papryki
Moje domowe kucharzenietylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na zimno. Pyszna jest taka prosto z piekarnika, pokrojona w grube plastry z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałaty ze śmietaną, a wszystko podlane sosem, np. koperkowym, albo pieczeniowym. Natomiast jak już ostygnie świetnie sprawdza się na imprezach, bo nie dość, że pięknie się prezentuje
Rozpustne gotowanieprzez co stają się one mięciutkie, soczyste, same odchodzą od kości i wręcz rozpływają się w ustach. Dodatek cebuli sprawia, że ich smak jest obłędny. Lubię je serwować z ziemniaczkami okraszonymi pysznym cebulowo-mięsnym sosikiem, a do tego mizeria ze śmietaną... Mmmm.... Pycha!!! Składniki na żeberka duszone w cebuli 1,2-1,5 kg żeberek ekstra mięsnych 4-5 średnich
Rozpustne gotowaniepieroga, dociskamy krawędzie, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ja przed podaniem pokroiłam schabowego na cztery części i podałam go z ziemniaczkami i resztą brokuła i papryki konserwowej. Pycha
Rozpustne gotowanieminut na każdą stronę. Usmażone śledzie osączamy na papierowym ręczniku i podajemy z cytryną i kawałkiem masełka. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest surówka z młodej kapusty i np. młode ziemniaczki lub frytki. Pycha
Rozpustne gotowaniewodą i keczupem . Schab smażymy na patelni z obu stron po parę minut i przekładamy do naczynia żaroodpornego z warzywami . Pieczemy koło 1.1/2 godz Podajemy z młodymi ziemniaczkami . Opinia: Przyprawa idealnie wpasowała się do schabu . Mięso wyszło soczyste i smaczne. Zapraszam do wypróbowania, a w przyprawy można zaopatrzyć się
Różowa kuchnia