ziemniaczana - 4539 przepisów (strona:139/303)

60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1158

rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowy chleb amarantusowy 111

niż się spodziewaliśmy :) Bez problemu moglibyśmy się takie pieczywo przerzucić, gdybyśmy musieli. Potrzebujemy: 110 g mąki z amarantusa 210 g mąki ryżowej 140 g mąki gryczanej 130 g mąki ziemniaczanej 500 ml wody 9 g suchych drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 łyżka czarnuszki Wykonanie: Łączymy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie mieć

Marder&Marder Manufacture
Galette z masą serową i śliwkami 219

niego robię wszelakie serowe masy, gdy nie mam czasu na mielenie sera - sprawdza się świetnie ;) 50 g. brązowego cukru 2 żółtka 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce i krótko miksujemy mikserem (tak tylko, żeby je wymieszać).  DODATKOWO : około 1 kg umytych i odpestkowanych śliwek (u mnie węgierki - ulubione ;)  Schłodzone ciasto wyjmujemy

Jedzeniomania
Ciasto miodowe 150

przyprawy do piernika (opcjonalnie) 2 jajka 250 g masła 3 - 4 łyżki miodu naturalnego 300 ml mleka Krem: 1/2 szklanki cukru pudru  1/2 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła 1 łyżka soku z cytryny Lukier : 10 łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Ciasto

Kuchcik gotuje
Ziemniaczane kluski ze szpinakiem 112

towarzystwie szpinaku. Choć może nie wyglądają najpiękniej, są bardzo smaczne. Najlepiej smakują okraszone cebulką i skwarkami z boczku. Składniki: 7 średnich ziemniaków 2 jajka 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej ok. szklanka mąki pszennej (jeśli masa będzie zbyt miękka, dodajemy więcej) łyżeczka soli 200 g szpinaku mrożonego łyżeczka masła Dodatkowo: boczek, cebula Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy

e-PrzepisyKulinarne
Co warto grillować – kilka pomysłów 171

dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Prawdopodobnie każdy z Nas jadł kiedyś pieczone ziemniaki . Ale czy każdy z nas jadł je grillowane? W szczególności polecamy wykorzystać je do sałatki ziemniaczanej. Na pewno zauważymy różnicę w smaku. Pysznym dodatkiem do wielu posiłków jest Avocado , w szczególności to w wersji z grilla. Polecamy grillowane Avocado wykorzystać do przygotowania pysznego guacamole

naRuszcie
Polędwiczka wieprzowa 130

stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby mięso odpoczęło. Potem można podawać. Ja zaserwowałam z pure ziemniaczanym

ClauditteMissCooking
sos cytrynowo-cynamonowy 93

zależności jak kto lubi imbir,) szczypta kardamonu mielonego ,lub 2-3 ziarna mala łyżeczka cynamonu szczypta soli morskiej 2 łyżki duże miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl.wody Wykonanie Cytryny umyć ,wyszorowac ,lub wypłukać w wodzie ozonowej.Imbir obrać.Wszystko zmiksować ,. przecedzic przez żadkie sitko. przełożyć do rondelka i gotować okolo 10-15 minut. Dodać przyprawy i miód

w mojej kuchni
129. Żegnamy upalne dni czyli: ciasto na maślance z brzoskwiniami i orzeszkami z lekko piernikową nutą. 184

niego oderwać. Częstujcie się, nasze ciasto w taki dzień jak dziś zapewne Was rozgrzeje: Składniki:  600g mąki tortowej 600g maślanki  4 jaja 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej  3 czubate łyżki kakao 4 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g cukru trzcinowego (lub zwykłego) 3/4 szklanki oleju lub 0,5 szklanki rozpuszczonego masła skórka otarta z jednej pomarańczy garść

Symfonia Smaków
Kurczak po andaluzyjsku 212

się rozpadać. Dodać kurczaka, wymieszać, smażyć 7-8 minut. Dodać bulion, wymieszać, dusić kilka minut do zredukowania sosu. Dodać oliwki. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można użyć odrobinę mąki ziemniaczanej do zagęszczenia. Kurczak po andaluzyjsku gotowy :) Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Przegrzebki z pomidorową salsą Pizza prosciutto – pizza z szynką

Pociąg Do Kuchni
Placki Ziemniaczane Na Bogato ! 130

Pyszne placki ziemniaczane z dodatkami na które raz na jakiś czas można sobie pozwolić ;) Na około 10-12 placków potrzebujemy: 4-5 średnich kartofli startych na tarce na małych oczkach pół laski kiełbasy dobrze uwędzonej ( ja kupuje zawsze wiejską tradycyjną ) kawałek boczku około 10-15 dkg dupka średniej cebuli 1 jajko 2-3 łyżki maki pszennej sól i pieprz

Gotowanie...to proste !
Jesienne ciasto z gruszkami 170

znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił. Od niedawna jestem też szczęśliwą posiadaczką syropu klonowego, polałam więc nim spód/wierzch (zależy, z której strony spojrzeć) ciasta. Dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Country dip 169

które zazwyczaj mamy w spiżarce , czy lodówce . Świetnie smakuje podany z każdym rodzajem mięsa , choć szczerze powiem ,że także doskonale wpasowuje się w potrawy wegetariańskie , takie jak np placuszki ziemniaczane , czy z cukinii . Warto spróbować , tym bardziej , że nie wiem jak Wam ale mi tzatzyki już się przejadło ..ok, od czasu do czasu może być , ale chcę już czegoś

Ogrodnik w podróży
Ciasteczka pieczarki 149

wilgotne (lepi się do rąk) można dodać po łyżce skrobi kukurydzianej i mąki tortowej. Ja w moim przepisie dodałam i uwzględniłam w składnikach. Zamiast skrobi kukurydzianej można użyć mąki ziemniaczanej. Zamiast esencji migdałowej można użyć innego – ulubionego aromatu. Z powyższych proporcji wyszło mi 20 ciastek. Lepiej użyć masła niż margaryny. Szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności

mojewypiekiinietylko
Ciasto Mojito 132

mięty i kilka łodyg mięty 1 szklanka mleka ¾ szklanki cukru skórka starta z 2 limonek 2 łyżki soku z limonki 50 ml ciemnego rumu ⅓ szklanki oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i ¼ szklanki mąki pszennej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia do dekoracji: 250 ml śmietany 30% 1 opakowanie śmietana fix 2 łyżeczki cukru pudru

Mama Gotuje