żeberka z grilla - 134 przepisów (strona:4/9)

POTRAWY Z GRILLA - MARYNOWANY STEK Z KOSCIA Z WARZYWAMI 99

czym byłoby przyjęcie na świeżym powietrzu bez potraw mięsnych, przyrządzanych na grillu? Nie zawsze jednak muszą to być kiełbaski czy kotlety z karkówki. Pokażę Wam jak przyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;)   Polecam!    MARYNOWANY  STEK Z KOŚCIĄ  Z WARZYWAMI

Moja Książka Kucharska
Wygrana w konkursie i nagroda 79

Muszę powiedzieć, że dziś spotkała mnie miła niespodzianka. Dostałam paczkę, a tam nagroda w konkursie na danie z produktem firmy Podravka. Wysłałam przepis na żeberka z grilla-jest na blogu, które są wg mnie rewelacyjne i udało się. Nagroda przywędrowała do mnie. Ale się cieszę

Kubki smaku
Żeberka na sposób azjatycki + test sosu Woh Hup do żeberek 182

Żeberka, to po wołowinie mój ulubiony rodzaj mięsa. Jednak obowiązkowo muszą być pieczone w piekarniku lub na grillu. Te duszone są jak dla mnie za tłuste. Inspiracją do poniższego przepisu był dla mnie(...)żeberek, który zakupiłam niedawno i szukałam pomysłu na jego wykorzystanie. Żeberka wyszły znakomite. Doskonale komponują się z azjatyckimi przyprawami. Sos przetestowałam również na grillu i naprawdę mogę go polecić wszystkim. Do żeberek podałam sałatę lodową z moim ulubionym dressingiem miodowo-musztardowym. Żeberka na sposób azjatycki   Składniki: 1,5 kg żeberek 2   łyżki przyprawy do żeberek 1 cm świeżego

Mania Gotowania
Żeberka w marynacie miodowej z curry 79

Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.    Składniki 1 kg żeberek Marynata: 50 ml oleju 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chilli 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Sprytny sposób na pyszne żeberka 87

planujemy ucztę z potrawami z grilla najczęściej wybieramy takie składniki, które nie tylko będą smaczne, ale także w miarę szybko będą gotowe. Są jednak sposoby na to, żeby troszkę oszukać, ułatwić sobie życie i przyspieszyć proces grillowania tych bardziej wymagających.  Prezentuję Wam dzisiaj moją podpowiedź na zjawiskowo pyszne żeberka w słodko-pikantnej marynacie. Mięsne żeberka, około

Pichceniomania
Chrupiące żeberka. 132

kawałki. Każdy kawałek posmarować marynatą i wstawić do lodówki przynajmniej na 3h. Ja marynuję całą noc. Żeberka ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec  pod grillem 30 min,w temp. 190 stop. Żeberka co 5 min przewracać na drugą stronę. W połowie pieczenia można podlać szklanką wody. Chrupiące żeberka podaję z opiekanymi ziemniakami i młodą kapustą. Marynata z miodem

Kulinarny karnet Christophera
Smoliste żeberka w mielonej kawie 177

lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, dolej 1/3 szklanki wody, przykryj folią i umieść w piekarniku. Piec około 2 godziny na ciemny, prawie czarny kolor lub do momentu aż mięso będzie miękkie. Jeśli chcemy je zrobić na grillu to wystarczy, umieścić na rozgrzanym grillu, do marynaty, która została

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekane ziemniaki pod prostym czosnkowym beszamelem 174

ustach. Bo zazwyczaj dodawana śmietana wcale nie jest konieczna. Zapiekane ziemniaki można podać jako samodzielną potrawę bezmięsną. Ja podałam je do półmiska z bukietem warzyw z grilla i grillowanych przepysznych żeberek. Przepisy na nie podam wkrótce również. Dlaczego jest ważne aby ziemniaki były z gatunku niemączystych? Po zapieczeniu pozostaną w ścisłych ładnych plasterkach. Ziemniaki mączyste będą po zapieczeniu rozpadać się

Sztuka gotowania w/g Samiry
Żeberka w sosie sojowym na ostro 131

Majowe grillowanie to prawie jak tradycja narodowa. W tym roku pogoda ku temu nie sprzyja. U mnie dzisiaj nie pada ale jest dosyć chłodno. Na grilla idealnie nadają się żeberka, zrobimy je jednak w domu ze względu na aurę. Składniki: Żeberka paski 1200 gram 1 cebula ( nieduża ) 3 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka octu

Smaki Ewy
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 163

informuje, że tu się jada: jogurty, sery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v   W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy czy Babci. Świat się zmienia, a z nim nasze nawyki i preferencje. Uwielbiam makaron

Mia Cucina Sofieta
Żeberka w piekielnej marynacie z coli 150

decyduje o tym, jaki będzie jej smak, a będzie baaaaaardzo ostro. Żeberka w piekielnej marynacie z coli, nadają się do pieczenia i w piekarniku, i na grillu.   Składniki: - ok. 1,5 kg żeberek- 1,5 szklanki coca coli- 1 szklanka ketchupu „Z piekła rodem”- sól, pieprz- 1 łyżka brązowego nierafinowanego cukru- chilli w płatkach (dałam sporo)- wędzona papryka- tymianekSos

mojewypiekiinietylko
Żeberka wieprzowe z coca colą z wolnowaru 159

stroną do góry. Mięso będzie odchodziło od kości, trzeba więc przenosić bardzo uważnie. Podlać sosem powstałym podczas pieczenia, nie za dużo, a wierzch żeberek obłożyć sosem barbecue. Wstawić do piekarnika z włączoną funkcją grill i podpiekać do czasu aż sos zacznie się lekko karmelizować i skwierczeć. Jeżeli żeberka zdążyły ostygnąć, możemy je najpierw ogrzać

Stare Gary
Grecka sałatka z cukinii 150

godziny do lodówki. Smaki rozwiną się i połączą. Pyszna jest sama, na lunch czy kolację. Pasuje do białego mięsa i ryb. Przyjemnie ożywi i uzupełni dania z grilla – skrzydełka, tłustą karkówkę czy żeberka. SKŁADNIKI 500g cukinii 60g pokruszonego sera feta garść pomidorków koktajlowych 10-12 czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka soku z cytryny

Karo in the Kitchen
Lekko pikantne żeberka w miodzie i ketchupie oraz pieczone ziemniaczki 129

olejem i dokładnie mieszamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy przyprawami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (piekłam równocześnie z żeberkami), a następnie włączamy funkcję grilla i pieczemy jeszcze 4 minuty. Gotowe

My Culinary Art
Żeberka w piwnej marynacie 110

żeberek: -jedno piwo -majeranek -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Układamy na grillu często przewracając  na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną

Kulinarne przemyslenia