żeberka z grilla - 134 przepisów (strona:8/9)

Żeberka na dziko z cebulą i czosnkiem 175

Danie godne królów, tak tak to jest mega pyszne i godne poleceń. Tak to bywa czasami jak mam kawał dobrego mięska i resztki w lodówce, trochę

Moje Małe Czarowanie
Żeberka 112

warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty  SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp  ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej. To gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych(...)Zamknij opakowanie i włóż do lodówki, ja zostawiłam na całą noc. Na drugi dzień, rozgrzałam patelnie do grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka. Rzuciłam na rozgrzany grill i zamknęłam kopułę. Od czasu do czasu przekręcałam mięso. Po chwili dołożyłam mrożonki. Polałam winegretem Posypałam ziołami . Zamknęłam kopułę i na małym ogniu poddałam całość obróbce termicznej. Następnie dosmaczyłam oliwą

Z Kuchni Do Kuchni
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 183

pikantno-słodkim smaku. Jest w czym wybierać! Przepisy z musztardą, które warto znać Musztarda jest nie tylko składnikiem tradycyjnych rolad schabowych i pieczeni mięsnych (np. comberu jagnięcego, pieczonych żeberek, udek miodowo-musztardowych, polędwiczek w sosie). Musztardę możemy też spotkać w przepisach na sałatkę z kaszą czy ryżem, w których jest składnikiem dressingu. Jak zrobić dressing z musztardą? Wystarczy wymieszać(...)łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić, aby pierwszą niedzielę sierpnia spędzić niezwykle pysznie! // Post Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny

Codogara
Faszerowane ziemniaki na grilla. 13181

Moja kuchnia znów funkcjonuję na zwolnionych obrotach, jak wyszłam z jednej ospy, weszłam w drugą. Ci co przerabiali ten "temat" wiedzą najlepiej jaki to jest trudny

Basia w kuchni
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 140

jednolitą masę ale wyraźnie było czuć i widać kawałki sera białego, który w dyskretny sposób przemycał swój smak. Z kolei schabowy był porządnie doprawiony i nad wyraz soczysty, nietwardy. Żeberka mięciutkie, mięso odchodzące bez problemu od kości. Oczywiście wszystko obsypane po rantach talerza suszoną natką pietruszki. Heh, ale jakoś w takim miejscu zupełnie mi to nie przeszkadza. To, co mnie(...)imprezowe jak i prosty obiad przy partii warcabów. Takie lokale będą miały przyszłość jak Polacy słabość do polskich tradycyjnych dań.  Z krótkiej serii ciąg dalszy padnie na Masala Grill&Bar, restaurację indyjską. Krótką serię wrocławską zakończy Restauracja Spiż, do której wpadniemy na piwo

Right Behind The Kitchen
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 218

blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana w wódce autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Pieczony karczek z tymiankiem, czosnkiem i cytryną autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu(...)blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Soczyste żeberka w keczupie autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Grillowana karkówka w marynacie teriyaki autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym autorka: migotka28 | blog

Kuchenna Kontrrewolucya
Baked Beans – pieczona fasolka 239

W Polsce króluje fasolka po bretońsku – w Stanach zjednoczonych i na Wyspach Brytyjskich – „baked beans”, czyli fasolka pieczona, wykorzystywana głownie jako dodatek do innych potraw. Moja

Karo in the Kitchen