jeszcze i zdrowo i słodko :) Polecam do pochrupania Składniki: 1 szklanka otrębów pszennych 1 szklanka otrębów żytnich 1 szklanka płatów kukurydzianych 1/2 szklanki pestek z dyni 1/2 szklanki nasion słonecznika 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki ziaren sezamu 1/2 szklanki pokrojonych śliwek suszonych 1/2 szklanki rodzynek 500 ml mleka skondensowanego Polewa: 1/2 kostki masła 1 szklanki cukru
Ciasteczkowy Potwórpięknie i cicho to już Wam pisałam tutaj :) Tak, tak, tam jest cudowny klimat: czyste, świeże powietrze, dużo zieleni i fioletu od kwitnącej lawendy i żółtego mnóstwo od pięknych słoneczników... Od rana do wieczora słyszysz piękny śpiew ptaków. Teraz już wiem, jak cudownie można odpocząć z dala od gwaru turystów, huku w kurortach nadmorskich i tłumów na plaży. Oprócz ciszy
In my kitchendrożdży świeżych (lub 1 łyżeczka drożdży suszonych) 1 łyżeczka soli 325 ml wody 1 białko rozbełtane z niewielką ilością wody olej do wysmarowania formy do posypania: mak, otręby, sezam, słonecznik lub inne ziarna. Przygotowanie Rozpuścić drożdże w letniej wodzie. Mąkę wymieszać z solą, dodać do droźdży Na oprószonej mąką powierzchni wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Po wyrobieniu ciasto pozostawić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamoczy przez kilka godzin w solance. Ma działanie antynowotworowe, obniża poziom glukozy we krwi u osób chorych na cukrzycę. W sałatkach można zastąpić melonem zimowym Serca karczochów Można zastąpić: słonecznikiem bulwiatym (topinambur) sercami palmowymi kalarepą Sos rybny Można zastąpić mieszając ze sobą 3 części anchois i 1 część sosu sojowego. Opcjonalnie można dodać kilka kropli soku z cytryny. Po wymieszaniu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprostu na chwilę, żeby warzywa ogrzały się ale pozostały chrupiące. Teraz robimy: PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI: - 1 cały pęczek liści rzodkiewki , opłukany, wrzucony do blendera, - 4 duże łyżki słonecznika, - 1 ząbek czosnku , - sok z mniej więcej ćwiartki cytryny, - sól do smaku, - 1 duża łyżka oliwy z oliwek, - 2 duże łyżki wody, żeby lepiej się blendowało, - turbo :) Kiedy pesto już zrobione
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESkładniki: 150 g ekspandowanego amarantusa 160 ml miodu z mniszka lekarskiego 2 łyżki oleju 30 g śliwki suszonej 30 g żurawiny suszonej 5 łyżki nasion (u mnie sezamu i słonecznik) Nasiona uprażyć na suchej patelni, przestudzić. Suszone owoce pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie na blaszkę o wymiarach 20x27 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć masę i równomiernie
Delicious Titbitsuwagi, smaczne. Dobrze doprawione i przede wszystkim idealnie pasują do wielu dań. Składniki : * szklanka dowolnego makaronu np kokardki * łyżka masła * 4 łyżki warzyw zasmażanych Orzech * jajko * dowolne pestki słonecznika bądź dyni * koperek Przygotowanie : Rozpuścić masło, przesmażyć warzywa, dodać do makaronu i wymieszać. Przygotować sadzone jajko. Wyłożyć na makaron. Podprażyć pestki, posypać. Przyprawić koperkiem. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martyprzygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. W domu zawsze są jakieś owoce, warzywa i coś zielonego więc wystarczy wrzucić kilka składników i zmiksować. Zrób sobie także koktajl szpinakowo-jabłkowy ze słonecznikiem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzababeczek pieczonych w foremce do małych muffinów lub w małych foremkach do babeczek. 1 ciasto francuskie 100 g sera feta 70 g suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki łuskanego słonecznika lub pestek z dynii 10 czarnych oliwek 3-4 łyżeczki czerwonego pesto 1. Włączyć piekarnik na 170 stopni, grzałka góra-dół. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka o średnicy
Trzeci talerzdodatki. Dziś była garść płatków orkiszowych. Lubię też chleb z ziarnami kminku, z czarnuszką, z żurawiną i świeżym rozmarynem, z siemieniem lnianym (trzeba uprzednio namoczyć), z pestkami dyni, ziarnami słonecznika itp. Zatem, co ma się pod ręką, można spokojnie wrzucić. Czasem chleb jest całkowicie pszenny, innym razem pszenno-żytni
Weekendy w domu i ogrodziecebulę. 6. Papryki wrzuć do wywaru, dodaj czosnek i cebulę. 7. Gotuj 10-15 minut. 8. Zblenduj zupę na gładko, dopraw do smaku. 9. Możesz podać z pestkami słonecznika i świeżymi ziołami. Całość zawiera: 583 kcal; 28,5 g białka; 27,5 g tłuszczów; 114 g węglowodanów; 31,8 g błonnika Normal 0 21 false
Powiedz dietom niejabłko – 1 szt * szpinak baby – 1 garść * woda kokosowa – ok. 200 ml * miód prawdziwy – 1 łyżka * sok z limonki i cytryny – 1 łyżka * kiełki słonecznika -1 garstka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jarmuż przelewamy wrzątkiem i zimną wodą, odcedzamy, odcinamy twarde końce. Do Zupowaru Soup&Blend albo blendera wrzucamy jarmuż , szpinak oraz pokrojone w kosteczkę jabłko. Zalewamy
Ostra na Słodkosalaterki. Dodaję majonez oraz ziarenka. Dokładnie mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania sałatki użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów czy mięs. Ziarna są bogate w wiele cennych witamin, niezbędnych
Tradycyjna kuchnia Kasi