zdrowe - 8490 przepisów (strona:246/566)

PRZEDPREMIEROWO: Silna i sexy - David Costa 173

niekoniecznie są nowatorskie, ale wykonywane w odpowiednim zestawieniu idealnie spełnią swoje zadanie. Treningi z pewnością spodobają się zarówno osobom początkującym, jak i średnio zaawansowanym. Ostatni rozdział książki poświęcony został zdrowemu odżywianiu. Autor stara się przekonać czytelnika do zmiany nawyków żywieniowych. W tej części „Silnej i sexy” odnajdziemy kilka ciekawych przepisów, wraz ze zdjęciem potrawy oraz uwagą autora. „Silna i sexy(...)kierunku treningów siłowych. Dodatkowym atutem książki są cenne uwagi dotyczące zalet płynących z treningu siłowego, ciała oraz poprawienia wydajności treningów. Idealnym zakończeniem „Silnej i sexy” jest zbiór najważniejszych zasad zdrowego odżywiania połączony z kilkoma prostymi i smacznymi przepisami. Polecam zarówno dla osób początkujących, jak i średnio zaawansowanych

Tetiisheri
Puplety po neapolitańsku z mozzarellą 154

Nie jest tajemnicą, że kocham włoską kuchnię, dlatego dziś dzielę się kolejnym przepisem włoskie specjały - pyszne pulpeciki po neapolitańsku choć w mojej wersji, jak zawsze. :) Z

Cooking Monster
Torcik dyniowy z ananasem i kremem jogurtowym 174

Dynia jest niekwestionowaną królową jesieni, nie mogło zatem zabraknąć wypieku z jej udziałem. Miał być zwykły placek, a wyszedł torcik, obłędnie pyszny torcik. :) Przy okazji wizyty

Cooking Monster
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 135

Słońce jeszcze świeci, ale da się odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy

Cooking Monster
Krem z pieczarek 160

Pieczarkowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa, ale odkąd zrobiłam ten krem, to nie wiem którą z tych zup kocham bardziej! <3 Pieczarki mogłabym pochłaniać w

Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 140

Podsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik

Cooking Monster
Kurczak w glazurze teriyaki 218

Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie

Cooking Monster
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 171

zbyt duże porcje (raport: Banki Żywności). Statystyczny Polak wyrzuca 52 kg żywności przez rok. Najczęściej wyrzucane produkty: wędliny, pieczywo, owoce i warzywa* Każdy z nas powinien mieć dostęp do zdrowego i pożywnego jedzenia. To stanowi podstawę zdrowego odżywiania się, a co za tym idzie - zdrowia. Przechowywanie produktów żywnościowych ma ogromne znaczenie. Aby nie dopuścić do psucia się żywności, rozmnażania się

AZgotuj!
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 185

Podsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik

Cooking Monster
Ser a’la koryciński z czarnuszką 192

było dane Wam spróbować, to coś pomiędzy serem białym a żółtym. Pierwszy raz za wyrób sera wzięłam się jakieś lata temu przez naszego weterynarza. Pewnego dnia zgadaliśmy się o zdrowym jedzeniu i on spytał, czemu nie robimy pewnych rzeczy sami? No właśnie, czemu nie? Nadszedł weekend, przez który siedziałam cały czas na różnych forach i blogach i czytałam

Mieszam w Garnku
RECENZJA - Zdrowie zaczyna się w brzuchu :) 175

znaleźć informacje dotyczące prawidłowego żywienia jak i również leczenia (kwestia antybiotykoterapii) swoich dzieci. Autorzy podzielili się mnóstwem wskazówek, dzięki którym łatwiej poradzisz sobie z wprowadzeniem do diety Twojego maluszka zdrowej i pełnowartościowej żywności.  Treści zamieszczone w "Zdrowie zaczyna się w brzuchu" są niezwykle profesjonalnie dobrane. Oznacza to, że nie znajdziesz tu żadnych domysłów, niewyjaśnionych teorii, przypuszczeń. Czytając lekturę

Zdrowie na języku :P
KOKTAJL USUWAJĄCY NADMIAR WODY Z ORGANIZMU 1904

oznaki zatrzymanej wody w organizmie. Zadajesz sobie pytanie... jak się tego pozbyć? Jest wiele naturalnych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu. Przede wszystkim zdrowa dieta, wyeliminowanie nadmiaru soli. A pijąc dodatkowo ten koktajl każdego dnia na pewno poczujesz się lżej. Wystarczy tylko kilka składników :) Składniki: * 1 jabłko * 1 kiwi * natka pietruszki- spora garść * odrobina

Zrób to smacznie
Caponata 258

dodatek do innych potraw – w tym wypadku zwłaszcza takich, które lubią raczej kwaśne towarzystwo. Doskonale pasuje np. do ryb i owoców morza. Caponata 2016-09-30 21:37:46 Zdrowa, kolorowa, bogata w składniki, ale bardzo łatwa do przygotowania caponata z Sycylii. Interesująca alternatywa dla ratatouille i peperonaty. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1 duży bakłażan (500g

Kulinarna Pokusa
Suszone pomidory w oleju 165

zmieszać z wodą. Pomidory nic na tym nie straciły. MIESZANKA NATURALNYCH PRZYPRAW SUSZONYCH (w większości ziołowych) . To wymaga małych poszukiwań, chociaż ostatnio zauważyłam w Tesco, na regałach ze zdrową żywnością, całkiem pokaźny zbiór suszonych przypraw ziołowych. Czego ja używam: czubrycy zielonej (zamiast soli), suszonego czosnku niedźwiedziego, świeżo mielonego pieprzu, przyprawy naturalnej pomidorowo-bazyliowej z czosnkiem niedźwiedzim, bądź zamiennie

gutfut
OMLET BISZKOPTOWY Z NASIONAMI CHIA 224

błonnika i białka, nasiona chia powinny pomóc w odchudzaniu. pokrywają prawie 100 proc. dziennego zapotrzebowania na błonnik. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/szalwia-hiszpanska-nasiona-chia-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_36493.htm Zapraszam zatem na wypróbowanie puszystego omletu   z tymi zdrowymi nasionkami. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/szalwia-hiszpanska-nasiona-chia-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_36493.html Nasiona chia są drugim, zaraz po otrębach pszennych (42 g/100 g), najcenniejszym źródłem błonnika. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/szalwia-hiszpanska-nasiona-chia-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_36493.html pokrywają prawie 100 proc. dziennego zapotrzebowania na błonnik

potrawyregionalne