zdrowe - 8490 przepisów (strona:163/566)

Bratwurst z czerwoną cebulą duszoną w czerwonym winie 161

Propozycja na szybki i bardzo aromatyczny obiad.Proste składniki takie jak kiełbaski,cebula i ziemniaki za sprawą dodatków mogą zostać podniesienone do rangi przysmaków.Tak jest właśnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z czerwonej kapusty 248

Surówka z czerwonej kapusty - jesienno-zimowy klasyk kuchni polskiej.Pełna witamin,ponieważ użycie surowych warzyw pozwala na zachowanie wszystkich cennych wartości odżywczych.Niezastąpiony dodatek do obiadu.Sk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe kluski drożdżowe na parze - buchty,pampuchy 181

Długo zabierałam się do klusek na parze i nie wiem dlaczego  wydawały się trudne do zrobienia.Są bardzo proste,lecz nie należą na pewno do

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
żeberka duszone z cebulą 186

Idealnie mięciutkie,rozpływające się w ustach mięso w pysznym sosie-to właśnie żeberka.Chyba wszyscy je lubią.Sama je uwielbiam,choć bardzo rzadko je robię.Jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Perfekcyjne puree ziemnmiaczane - III warianty 267

Ziemniaczna bulwa kryje w sobie ogromny potencjał.Nie jest wcale tak banalna jak się nam wydaje.Nic nie smakuje do mięsa czy ryby lepiej niż poczciwe kartofle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek jabłkowy Róży 245

Przepis na jabłecznik do którego ciągle wracam,przepis nie przekombinowany,a ciasto zachwyca prostotą i smakiem.Ten jabłecznik podbije kubki najbardziej wybrednych smakoszy.Ciasto jest niezwykle delikatne i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czerwona kapusta duszona w soku pomarańczowym 192

Czerwona kapusta,zwana też modrą to środkowo-europejski klasyk.Wspaniały,energetyzujący swym kolorem i pyszny dodatek do obiadu.Szczególnie teraz w listopadzie,gdy na stołach króluje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe bułeczki cynamonowe 126

Aromatyczne i pachnące cynamonem buleczki- naprawdę trudno im się oprzeć.W całości upieczone z mąki orkiszowej,w tym połowę stanowi mąka orkiszowa pełnoziarnista.Doskonały przepis dla

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka w pomarańczach z majerankiem 145

Jeden z klasycznych przepisów francuskiej kuchni domowej.O ile filety z kaczych piersi należy przyrządzić tak,by mięso pozostało  w środku różowe,to kaczka z pomarańczami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenno-żytnio-orkiszowy-codzienny 145

Przegladając zgromadzone zapasy mąkowe odkryłam jeszcze jedną torebkę maki pszennej 550 i choć już nie używam takowej mąki w swojej kuchni musiałam ją zagospodarować.Tak wylądowała

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie "po kaszubsku"- pyszne 186

Bajecznie pyszne,proste do przygotowania ,pomidorowe śledzie z cebulą znane jako "śledzie po kaszubsku"- tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub.Ten przysmak w słodko-kwaśnej marynacie można

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab duszony w sosie śmietanowo-chrzanowym 201

Szybki,dietetyczny obiad ze schabem w zimowych klimatach,bo całe mięso spowite jest w bieli.Schabowi towarzyszy pyszny,aromatyczny sos śmietanowo-chrzanowy.Przygotowanie tego dania nie wymaga

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jabłka w majeranku z żurawiną 198

Jabłka kojarzą się głównie ze słodkościami i deserami.Jeśli już to jako dodatek do wytrawnych dań ,najczęściej karmelizowane z cukrem.Okazuje się,że podane z majerankiem i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowa bagietka-szybka i łatwa 211

Zamiast białej mąki pszennej jasna mąka orkiszowa w roli głównej.Dużo zdrowiej i smaczniej niż napompowana powietrzem i spulchniaczami kupna w sklepie.Ma bardzo chrupiącą skórke,a

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Binenstich mit Apfelfülung 163

Binenstich to tradycyjne ciasto niemieckie.Drożdżowe ciasto przełożone waniliową masą budyniową,pokryte pyszną skarmelizowaną polewą migdałową.Skradnie serce i kubki smakowe każdego kto je raz skosztuje.Po

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!