Pyszna zupa krem z brokuła i szpinaku. Opcja idealna dla wielbicieli gorgonzoli. Wyrazisty smak i śliczny kolor. Do tego chrupiące, prażone pestki dyni
Pora na pora i pomidoraNie możesz pozbyć się swojego wroga - zjedz go :D A tak na poważnie to mniszki lekarskie bardzo lubię, nie wiem dlaczego tak dużo osób upiera się
Pora na pora i pomidoraNadchodzi cudowny czas dla roślinożerców. Po zimowej nostalgii na bazarach powoli pojawia się różnorodność kolorowych warzyw i owoców. Spoglądając na nie można niemal od razu odgadnąć
Roślinna - blog wegańskiAby przygotować dobry tatar potrzebujemy dobrej jakościowo i ze sprawdzonego źródła świeżej polędwicy wołowej. Sama fanką jedzenia surowego mięsa nie jestem, jednak aby zadowolić męską część
Kuchcik gotujeWielka szkoda, że topinambur jest tak rzadko dostępny w polskich sklepach, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego łatwość hodowania i odporność na niskie temperatury. Pociesza mnie fakt
Roślinna - blog wegańskiSernik bananowy o delikatnym, jednocześnie odurzającym smaku bananów podkręcony limonką zachwyci wszystkich wielbicieli bananów. Gładki, kremowy, jedwabiście doskonały i równy jak stół. Smak wiórków kokosowych w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Taki deser to chyba szczyt rozpusty. Jeśli kochacie egzotyczne smaki, koniecznie przygotujcie sobie podobny smakołyk. Mając wszystkie składniki, jest szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze – zdrowy i pożywny. Składniki na 2 porcje: 100ml jogurtu/serka homogenizowanego naturalnego 1 avocado 1 mango 1 banan kawałek świeżego kokosa (najlepiej młodego) Przygotowanie: 1. Pierwsza warstwa: zmiksuj jogurt/serek Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyuwielbiam słodycze, a jeżeli przy okazji są w zdrowej wersji, to już rewelacja! :) I te lody właśnie należą do serii tych zdrowych, gdyż zawierają mnóstwo witamin i minerałów, które chronią nasz organizm przed rozwojem chorób nowotworowych! A co do samego przepisu, to jest to połączenie- ostatnio modnego- jarmużu z bananami, groszkami czekoladowymi z deserowej czekolady i sokiem oraz
Kraina Miodem PłynącaTo cudownie czekoladowe, dekadenckie wręcz ciasto swoje korzenie ma w Ameryce Północnej (pierwsza wzmianka o nim pochodzi z 1904 roku), obecnie znane i lubiane jest na
Roślinna - blog wegańskiDla mięsożerców kulinarna ekstaza przy minimalnym wkładzie czasowym osoby przygotowującej. Przygotowałam Rib-eye stek czyli stek z antrykotu z glazurą. Tego typu stek jest lekko przerośnięty
Kuchcik gotujePortobello, największa z pieczarek, coraz częściej gości na sklepowych półkach. Prawdziwy gigant, bo średnica kapelusza jednej pieczarki dochodzi do 12 cm. Ma wyjątkowo mięsisty, wyrazisty smak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przypuszczam, że narażę się tu kilku osobom, ale muszę to powiedzieć: nasz tradycyjnie serwowany rosół, choćby przyrządzany na najlepszym mięsie, nie może równać się do tego
Roślinna - blog wegańskigotowa mieszanka była bez wzmacniaczy smaku i dlatego jej użyłam). I tak oprócz pysznego obiadu na kolację mieliśmy pyszne i zdrowe kanapki domowe. Polecam. Prosto, pewnie, zdrowo, pysznie, a do tego ekonomicznie
Kuchnia po mojemu, ale jakże smacznym wydaniu. Nie upieczony czy nie ugotowany - tylko smażony i to w chrupiącej panierce ;) Dla samych walorów smakowych polecam. Nie zawsze przecież musi być tak totalnie zdrowo. Składniki (na 3-4 osoby): ok 1/2 kg filetów z dorsza 1/2 cebuli sól, pieprz czarny łyżka soku z cytryny do panierki: mąka jajko bułka tarta pieprz cytrynowy Przygotowanie: Obmyte
Kuchnia po mojemunajprostszym pomijam w swych rozważaniach gotowe do spożycia słodycze kupne. Najfajniejsze jest w nich (babeczkach oczywiście) to, że można przyrządzić je na milion sposobów i to nawet tych zdrowych ;) i tu opiszę właśnie taką zdrową i lekką wariację na temat muffinek. Nie tylko zaspokoją apetyt na słodkie, ale przy okazji dostarczą organizmowi wartościowych substancji odżywczych. Składniki
Kuchnia po mojemu