zdrowe śniadanie - 1831 przepisów (strona:71/123)

Suflet z awokado i pesto calabrese 227

Suflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada

Kuchnia PROzdrowotna
Śniadaniowy koktajl z mango, gruszki i pomarańczy 429

Wszyscy wiemy, że śniadanie to ważny posiłek, który pozwala rozruszać nasz metabolizm na cały dzień. Jednak często jest tak, że nie ma czasu na zjedzenie

Book of spells
Jem zdrowo: Kotlety jaglane z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami 245

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię kaszę jaglaną pomimo jej specyficznego posmaku Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować

CoolinarniePL
Poranna owsianka ze świeżym ananasem 191

już od dawna zajadam się na śniadanie owsianką, w wielu wariantach.  Ale dopiero od niedawna zajadam się nią z emaliowanego kubka, który przypomina mi dom i dzieciństwo.  Znalazłam ostatnio taki uroczy, kolorowy i teraz tylko z niego smak mojego zdrowego śniadanka jest taki, jakbym tego chciała! Dziś połączenie bardzo proste: PŁATKI OWSIANE - ŁYŻEK 4 OTRĘBY GRYCZANE PRAŻONE

Sajkofanka smaku
Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem 183

Szybki lunch, podwieczorek lub posiłek po wysiłku fizycznym:) Ciekawe połączenie smaków, polecam. Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem Drukuj przepis Składniki 2 garści rukoli

CoolinarniePL
Poniedziałkowy "fit" - Koktajl owocowo - warzywny 127

Koktajle owocowo warzywne przygotowuje się ekspresowo. Są pyszne, zdrowe i możemy się cieszyć Nimi praktycznie cały rok. Ostatnio bardzo często mam ochotę na takie właśnie połączenia, w związku z tym wymyślam nowe smaki dla urozmaicenia i serwuje je najczęściej na drugie śniadanie.  Ta kompozycja to wręcz bomba witaminowa! Koktajl owocowo - warzywny  SKŁADNIKI:  1/2 awokado

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY 236

   Dzień bez zupy, to dzień stracony, szczególnie o tej porze roku. Ciepła, rozgrzewająca zupka, to smaczna dzienna porcja warzyw, których moja rodzinka zjada bardzo

Smaczne Zdrowe
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 116

Trendy są np. soki z brzozy, granatu, aloesu czy noni odznaczające się szczególnymi właściwościami zdrowotnymi. Na topie są też owocowo-warzywne koktajle, które zabieganym i zapracowanym osobom mogą zastąpić śniadanie. Picie ma już za zadanie nie tylko zaspokajać pragnienie, ale także dostarczać minerałów i wartości odżywczych – bez pustych kalorii. Diety i weganie Mam wrażenie, że rzadziej sięga się(...)roślinne obiady przygotowują także osoby, które chcą się zdrowo odżywiać, a mięso jedzą okazjonalnie. Gotujemy Przepisy wykorzystujące trendy food powinny być jak one same – przede wszystkim zdrowe, odżywcze i zawierające wyłącznie składniki jak najmniej przetworzone. W żywieniowe trendy wpisują się więc wszelkie smoothie owocowo-warzywne, lunchboxy – wypełnione zdrowymi sałatkami na bazie kasz, desery bez mąki

Poezja smaku
Wegański jogurt kokosowy 270

Naturalny i aksamitny, wegański jogurt kokosowy to świetna alternatywa dla nabiałowych jogurtów dostępnych w sklepach. Próbowałam robić jogurt z różnych napojów roślinnych i mleko kokosowe zdecydowanie

Book of spells
Ryż na mleku z miodem nawłociowym, nerkowcem i liczi 193

Czas na dziecinnie proste danie czyli ryż na mleku, coś co lubią zarówno dorośli jak i dzieci. Żeby nie było tak banalnie dodamy dobrze komponujące się

Kuchnia PROzdrowotna
Marynowana po włosku drobna biała fasolka 226

Proste, syte i zdrowe danie – bo fasolka to sporo białka. Szybkie – bo naszykowane z fasolki z puszki, z żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba

Karo in the Kitchen
9 Małopolski Festiwal Smaku w Nowym Sączu 85

sery kozie produkowane przez Jurajskie gospodarstwo ekologiczne. Znakomite do sałatek,na śniadania i przystawki. W swojej ofercie posiadają sery sery dojrzewające, sery typu bunc, sery twarogowe oraz sery typu feta. Produkty w 100% z mleka koziego. www.sery-kozie.pl Na koniec jeszcze kilka słów o pysznych i zdrowych sokach Maurera. Jak wiemy Sądeczyzna słynie z wyśmienitych jabłek. Tłocznia Maurera jest

noteskulinarnyfiga
Chałka drożdżowa przepyszna! 155

jest to bardzo dobre i puszyste ciasto drożdżowe. Uwielbiam je podawać na śniadanie, z ciepłym kakao lub kawą, do tego świeże i prawdziwe masło i najlepszy miód jaki mam. Ostatnio odkryłam miód eukaliptusowy z upraw ekologicznych, który Wam szczerze polceam smakuje jak karmel. Ponadto jest bardzo zdrowy.  Zaprszam wobec tego na krótki powrót do dzieciństa, bo niewątpliwie ciasto

SMYKWKUCHNI
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 151

Masło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki nie daje się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej(...)około 20-28%), kwasy tłuszczowe wielonienasycone (zawartość około 3-6%). 100g masła to około 220mg cholesterolu, czyli dzienna norma cholesterolu pokarmowego (wchłanianego wraz z jedzeniem) dla zdrowej osoby dorosłej. Ale masło to nie tylko tłuszcz – to również witaminy A, D, E i K1 rozpuszczalne i łatwiej przyswajalne w tłuszczach. Dawniej niesłusznie oskarżono masło o prowadzenie do chorób serca

Karo in the Kitchen
Jabłka zapiekane w cieście 206

Pieczone jabłka z dodatkiem korzennych przypraw uwielbiam w każdej postaci, a w tej wersji smakują naprawdę cudownie! Słodkie rodzynki i chrupiące migdały świetnie dopełniają całość, a

Roślinna - blog wegański