Suflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada
Kuchnia PROzdrowotnaWszyscy wiemy, że śniadanie to ważny posiłek, który pozwala rozruszać nasz metabolizm na cały dzień. Jednak często jest tak, że nie ma czasu na zjedzenie
Book of spellsNie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię kaszę jaglaną pomimo jej specyficznego posmaku Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować
CoolinarniePLjuż od dawna zajadam się na śniadanie owsianką, w wielu wariantach. Ale dopiero od niedawna zajadam się nią z emaliowanego kubka, który przypomina mi dom i dzieciństwo. Znalazłam ostatnio taki uroczy, kolorowy i teraz tylko z niego smak mojego zdrowego śniadanka jest taki, jakbym tego chciała! Dziś połączenie bardzo proste: PŁATKI OWSIANE - ŁYŻEK 4 OTRĘBY GRYCZANE PRAŻONE
Sajkofanka smakuSzybki lunch, podwieczorek lub posiłek po wysiłku fizycznym:) Ciekawe połączenie smaków, polecam. Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem Drukuj przepis Składniki 2 garści rukoli
CoolinarniePLKoktajle owocowo warzywne przygotowuje się ekspresowo. Są pyszne, zdrowe i możemy się cieszyć Nimi praktycznie cały rok. Ostatnio bardzo często mam ochotę na takie właśnie połączenia, w związku z tym wymyślam nowe smaki dla urozmaicenia i serwuje je najczęściej na drugie śniadanie. Ta kompozycja to wręcz bomba witaminowa! Koktajl owocowo - warzywny SKŁADNIKI: 1/2 awokado
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzień bez zupy, to dzień stracony, szczególnie o tej porze roku. Ciepła, rozgrzewająca zupka, to smaczna dzienna porcja warzyw, których moja rodzinka zjada bardzo
Smaczne ZdroweTrendy są np. soki z brzozy, granatu, aloesu czy noni odznaczające się szczególnymi właściwościami zdrowotnymi. Na topie są też owocowo-warzywne koktajle, które zabieganym i zapracowanym osobom mogą zastąpić śniadanie. Picie ma już za zadanie nie tylko zaspokajać pragnienie, ale także dostarczać minerałów i wartości odżywczych – bez pustych kalorii. Diety i weganie Mam wrażenie, że rzadziej sięga się(...)roślinne obiady przygotowują także osoby, które chcą się zdrowo odżywiać, a mięso jedzą okazjonalnie. Gotujemy Przepisy wykorzystujące trendy food powinny być jak one same – przede wszystkim zdrowe, odżywcze i zawierające wyłącznie składniki jak najmniej przetworzone. W żywieniowe trendy wpisują się więc wszelkie smoothie owocowo-warzywne, lunchboxy – wypełnione zdrowymi sałatkami na bazie kasz, desery bez mąki
Poezja smakuNaturalny i aksamitny, wegański jogurt kokosowy to świetna alternatywa dla nabiałowych jogurtów dostępnych w sklepach. Próbowałam robić jogurt z różnych napojów roślinnych i mleko kokosowe zdecydowanie
Book of spellsCzas na dziecinnie proste danie czyli ryż na mleku, coś co lubią zarówno dorośli jak i dzieci. Żeby nie było tak banalnie dodamy dobrze komponujące się
Kuchnia PROzdrowotnaProste, syte i zdrowe danie – bo fasolka to sporo białka. Szybkie – bo naszykowane z fasolki z puszki, z żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba
Karo in the Kitchensery kozie produkowane przez Jurajskie gospodarstwo ekologiczne. Znakomite do sałatek,na śniadania i przystawki. W swojej ofercie posiadają sery sery dojrzewające, sery typu bunc, sery twarogowe oraz sery typu feta. Produkty w 100% z mleka koziego. www.sery-kozie.pl Na koniec jeszcze kilka słów o pysznych i zdrowych sokach Maurera. Jak wiemy Sądeczyzna słynie z wyśmienitych jabłek. Tłocznia Maurera jest
noteskulinarnyfigajest to bardzo dobre i puszyste ciasto drożdżowe. Uwielbiam je podawać na śniadanie, z ciepłym kakao lub kawą, do tego świeże i prawdziwe masło i najlepszy miód jaki mam. Ostatnio odkryłam miód eukaliptusowy z upraw ekologicznych, który Wam szczerze polceam smakuje jak karmel. Ponadto jest bardzo zdrowy. Zaprszam wobec tego na krótki powrót do dzieciństa, bo niewątpliwie ciasto
SMYKWKUCHNIMasło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki nie daje się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej(...)około 20-28%), kwasy tłuszczowe wielonienasycone (zawartość około 3-6%). 100g masła to około 220mg cholesterolu, czyli dzienna norma cholesterolu pokarmowego (wchłanianego wraz z jedzeniem) dla zdrowej osoby dorosłej. Ale masło to nie tylko tłuszcz – to również witaminy A, D, E i K1 rozpuszczalne i łatwiej przyswajalne w tłuszczach. Dawniej niesłusznie oskarżono masło o prowadzenie do chorób serca
Karo in the KitchenPieczone jabłka z dodatkiem korzennych przypraw uwielbiam w każdej postaci, a w tej wersji smakują naprawdę cudownie! Słodkie rodzynki i chrupiące migdały świetnie dopełniają całość, a
Roślinna - blog wegański