Moi Drodzy , bardzo się ucieszyłam, kiedy do mojej biblioteczki zawitała część druga słynnej książki Marka Zaremby "Jaglany detoks" Wydawnictwa Pascal. Pierwszą część - "Jaglany Detoks" przeczytały
Z Kuchni Do KuchniPewnie każdemu się czasami zdarza, że przesoli zupę. Z aprosiło się gości na obiad, a tutaj przesolona zupa. Istnieje kilka sposobów, dzięki któremu uratujemy swoją przesoloną zupę. Pyszna i zdrowa zupa buraczkowa, przepis znajduje się na stronie http://smacznepotrawy.com/blog/2014/09/30/zupa-buraczkowa/ Kilka sposobów na uratowanie przesolonej zupy: dwa surowe ziemniaki wrzucone na około 10 minut go garnka, wyciągną nadmiar soli
Smaczne PotrawyZielne curry – pasta green curry , to lekko pikantny sos powstały ze zmiksowana zielonej papryczki chilli z imbirem, trawą cytrynową, kolendrą, listkami kaffir, szalotkami i ząbkami
Moja DelicjaSoczyste mięso z finezyjnymi ziemniaczkami sropione pysznym i zdrowym olejem arganowym to cudo! Olej jest do kupienia w sklepie internetowym MarokoSklep . Treściwe jedzonko na obiad, nadaje się również do podania gościom, dlatego że nie tylko świetnie smakuje, wygląda równie bajecznie. Potrzebujemy: 1kg karkówki wieprzowe 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy średnio ostrej pół łyżeczki soli szczypta
MamaOskarkazapraszam na lekką i chrupiącą kolacyjkę. To zdrowy posiłek. Lekki, owocowy, ale bardzo treściwy i syty. To takie pragnienie zdrowego podejścia do zachcianek również. To może być kolacja. To może być śniadanie. To moe by obiad! To może być właśnie zachcianka! Składniki -soczyste chrupiące jabłuszka pokrojone w kawałeczki. -ananas kandyzowany SKWORCU -kiwi kandyzowane SKWORCU -rodzynki Jumbo SKWORCU
Z Kuchni Do Kuchniwięc można powiedzieć, że zaczynam wszystko od nowa. Słodyczy nie jem od 20 lutego, a od wtorku zaczęłam powoli wprowadzać zdrowe elementy diety. NIE, NIE ODCHUDZAM SIĘ! :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój sposób na wegetariański, zdrowszy obiad. Sos warzywny na bazie pomidorów Czerwona fasola konserwowa - jedna puszka 1 cebula Duża marchewka Średni korzeń pietruszki Połowa czerwonej
Kuchnia moimi oczamiChoć Clafoutis to tradycyjny podawany na ciepło, oprószony cukrem pudrem francuski deser, pochodzący z regionu Limousin we Francji od XIX wieku pieczony z
Luźna KuchniaBardzo lubimy frytki ale jak każdy wie, są one nie tylko smaczne ale i bardzo kaloryczne... Jakiś czas temu natknęłam się na fajny przepis Gordona
Krakowskie smaki AniWołowina. Kolejny raz pragnę zachęcić Was do spożywania mięsa wołowego. W naszym kraju wciąż na stole króluje wieprzowina i drób, co wiąże się zapewne z
Sajkofanka smakuBardzo lubię robić tarty zarówno wytrawne, jak i na słodko. Niesamowicie szybko się piecze, a farsz można wykonać
Życie na widelcuBardzo dobre placuszki, pełne owoców. I co najważniejsze zdrowa wersja słodkiego śniadania. Można dać pociechom do jedzenia jak ciasteczko Przepis na thermomix na dole Wykonanie
Kuchnia PokoleńCo potrzebujesz? Odrobinę czasu i JEDNĄ patelnię. Uwielbiam proste przepisy. Jakiś czas temu jadałam w jednej z sanockich restauracji dość często. Dlaczego? Bo uwielbiam smakować
CzarnawisienkaDzień dobry!😊Ostatnia moja słoneczna potrawa chyba podziałała przyciągająco i dziś mamy takie piękne słoneczko. Prawie lato (20 stopni)! I prawidłowo, taka pogoda ma się utrzymywać
Zdrowie i pysznie na talerzudawno mnie tu nie było ale już jestem i postaram się być częściej :) Składniki (na około 25 placów:)): 3 jajka 60g odżywki białkowej (ja dałam smak
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość