zasmażane buraczki - 163 przepisów (strona:6/11)

duszony kurczak w sosie pieczarkowym z cebulką na maśle tymiankowym... 192

wymieszać z wodą i wlać mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać 1 łyżkę natki pietruszki ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie utłuc z resztą natki pietruszki ziemniaki podać np. z buraczkami zasmażanymi i poircją mięsa z sosem - kurczak jest kruchy, sos z pieczarkami Frosty smaczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczka z dzika duszona w winie i grzybach 186

świetną polędwiczkę duszoną w grzybach i winie. Kolor jest dość ciemny jednak niech to Was nie zraża, jest przepyszna i rozpływająca się w ustach.  Do tego kopytka, buraczki zasmażane , winko i  wykwintny  obiad lub kolacja jak znalazł.  Składniki:  ok 500 g polędwiczki z dzika 200 ml wina czerwonego 1 cebula  garść suszonych grzybów

Niezły Młynek
Buraczki zasmażane 159

Dzisiaj zapraszam na zasmażane buraczki, pachnące majerankiem. Tak przygotowane buraczki najczęściej podaję z kotletami mielonymi. Składniki: 0,8 kg buraczków 1 cebula 4 łyżki oliwy sól pieprz 2 czubate łyżeczki majeranku czubata łyżka mąki 1 łyżeczka cukru 1 - 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Buraki gotujemy do miękkości, obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy

Smak mojego domu
Zrazy z łopatki w sosie własnym 646

height: 1em; max-height: 1em;" /> Ta potrawa jest wolno duszona , na dodatek podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos pieczeniowy , który nie ma sobie równych . Jeśli dodamy kaszę i zasmażane buraczki ..mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pychota

Ogrodnik w podróży
Stek wołowy w sosie jeżynowym 194

Dziś przedstawiam przepis na stek w sosie z owoców leśnych podany z puree selerowym oraz zasmażanymi buraczkami :) Danie inspirowane jest przepisem z magazynu GoodFood 5/2015 . Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 3 osób: 3 steki z antrykotu wołowego 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 łyżki whiskey sól morska świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 200 ml bulionu wołowego

My Culinary Art
Najlepsze klopsy na świecie 204

grzybowym czy koperkowym. W każdym będą smakować obłędnie.   U nas klopsy wykąpały się w sosie pieczeniowym ciemnym, którego bazą był sos spod pieczonej łopatki. Całość podana z zasmażanymi buraczkami i młodymi ziemniakami, z masłem i koperkiem. Bardzo pysznie, bardzo klasycznie. A jaki jest Wasz ulubiony sposób na klopsy? SKŁADNIKI 500g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 jajko

Karo in the Kitchen
Kurczak w sosie pieczarkowo tuflowym. 225

dusimy do miękkości mięsa. Kiedy kurczak jest gotowy doprawiamy całość serkiem wymieszanym z gorącym sosem do smaku. Następnie solą i pieprzem. U mnie podane z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami

Malinowe Pocałunki
Kotlety mielone z brokułem, kalafiorem i marchewką 423

cebulkę, trochę bułki tartej, pieprz i sól. Mieszamy. Formujemy kulki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z buraczkami zasmażanymi Orzech

Aga w kuchni
Bigos wegański 2.0, podsumowanie roku 2014 198

Danie z czerwonej soczewicy 2. Zupa ze świeżych ogórków 3. Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli 4. Sos koperkowy 5. Zupa-krem z bobu 6. Pieczone pieczarki 7. Zasmażane buraczki Polish Bigos 2.0, most popular posts of 2014 It's obligatory  in the winter  to make bigos  (at least in Poland). The recipe above is almost

Qlinarnie i Qlinarnie
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 238

zdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha!) i pulpety soczewicowe. Przepis na nie poniżej – wychodzi około 15 sztuk. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ok. 15 pieczarek olej 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki zmielonego

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron z klopsikami wieprzowo-wołowymi w pysznym sosie 182

Kiedy byłam mała moja mama czasem robiła w niedzielę sos z mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego dnia, w poniedziałek, kiedy wracałam ze szkoły jadłam go właśnie z makaronem i do tego korniszon w rękę. I w zasadzie przepis, który Wam prezentuję opiera się na podobnych smakach. Jako coś ekstra

W kuchni wieczorem
Zrazy wołowe 176

litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej. Na śląsku bardzo często podawane są z kluskami śląskimi, ale również z ziemniakami smakują wyśmienicie. Nieodłącznym zaś dodatkiem do zrazów (jak dla mnie) są zasmażane buraczki. Dziś zaprezentuję przepis na zrazy wołowe.Mięso umyj i podziel na 4 plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem do mięsa na płaty o grubości około 0,5 cm. Każdy płat

Świat Domowej Kuchni
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 286

50 dag filetów z kurczaka25 dag pieczarekmąkasól, pieprz, paprykaolej Nie wiem dlaczego, ale zawsze gulasz kojarzyłam tylko z mięsem wołowym lub wieprzowym. Aż do momentu

Świat Domowej Kuchni
Wiejski barszcz czerwony 329

zawartości tłuszczu 18%. Opakowania o pojemności 330 g dostępne są w sieci sklepów Biedronka. Śmietana ta nie waży się w zupach.Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane, surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Barszcz czerwony czysty na zakwasie 229

idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Ugotowane buraki można wykorzystać do przygotowania surówki z czerwonych buraków, surówki z buraków z jogurtem czy buraczków zasmażanych.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska