zasmażane buraczki - 163 przepisów (strona:3/11)

Buraczki zasmażane 136

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); BURACZKI ZASMAŻANE Składniki: - słoiczek buraczków tartych - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1-2 łyżki masła - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na maśle. Dodajemy buraczki

Życie zamknięte w smaku
Buraczki zasmażane ze smietana 144

Buraczki zasmażane ze smietana W itam Was moi kochani :) troche czasu mnie tu nie bylo i trzeba nadrobic :) Dzisiaj podaje przepis na buraczki zasmazane ze smietana . Ostatni raz jadlam je okolo rok temu, wiec postanowilam ze zrobie je dzis na obiad jako dodatek do ziemniakow i kotletow mielonych . Mam nadzieje, ze skorzystacie z mojego przepisu

PychaDania
OBIADOWA SAŁATKA Z BURACZKÓW I CEBULI 158

Lubię buraki pod każdą postacią. Często robię zasmażane do obiadu albo sałatkę z buraczków i cebulki. Świetnie pasuje szczególnie do mięs i ciemnych sosów: bitek, mielonych, gulaszu... Polecam gorąco!Składniki:6 buraczków średniej wielkości1 cebula (10 dag)4 łyżki oliwy lub oleju2 płaskie łyżki cukru1 łyżeczka soli¼ łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny(...)Proporcje przypraw są oczywiście uzależnione od naszego smaku, więc doprawiamy wg uznania  wymienionymi przyprawami.Sałatkę można jeść na ciepło, chociaż ja zdecydowanie bardziej wolę na zimno (podobnie jak zasmażane buraczki

Walijskie Pichcenie
Buraczki zasmażane na ciepło 172

Dawno już takich buraczków nie jadłam, więc przyrządziłam je do obiadu w zeszłym tygodniu. Pychotka :) Buraczki zasmażane robi się właśnie w taki sposób w moim rodzinnym domu. A wczoraj też była akcja burak, bo przygotowałam buraczki z papryką na zimę ( KLIK ). Składniki: 70-80 dag buraków sól cukier ocet (lub sok z cytryny) szczypta soli 1 łyżka

Kuchnia domowa Ani
Buraczki zasmażane 157

staram się jak najczęściej podsuwać buraczki moim dzieciom. Na szczęście nie mam z tym problemu, ponieważ też bardzo je lubią. Ostatnio do  gulaszu wołowego  przygotowałam buraczki zasmażane z buraków pieczonych .  Są wyjątkowo smaczne i mogłabym je jeść codziennie :) Polecam i mam nadzieję, że Wam również zasmakują. Składniki: 800g czerwonych buraczków 1 łyżka cukru

kuchnia doski
WSPÓŁPRACA ORZECH 200

Serdecznie:) Od jakiegoś czasu mam przyjemność współpracować z firmą ORZECH . Firma ta posiada w swoje ofercie bardzo duży asortyment przetworów i produktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy.  Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam:  SAŁATKA PATISONOWA   http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje się(...)mięs,ryb i wędlin.  SKŁADNIKI: Składniki: patisony (39%), woda, cukier, marchew (8%), ocet spirytusowy, papryka (4%), cebula (3%), sól, olej rzepakowy, przyprawy w tym gorczyca.   ZASMAŻANE BURACZKI  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/zasmazane-buraczki Idealnie pasują do duszonego,pieczonego,smażonego mięsa, do dań obiadowych czy ryb.  SKŁADNIKI: buraki ćwikłowe (60%), woda, cebula, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy

Gotowanie Patki
Łosoś z sosem z tahini i buraczki 160

poszalałam ale rezultat wyszedł znakomity. Podałam łososia, ulubioną rybę z jeszcze bardziej ukochanymi buraczkami zasmażanymi [ klik ] a całości dopełnił sos majonezowy z tahini, pasuje do wszystkiego jak mówi autor Tomasz Jakubiak. Polecam gorąco sprawcie sobie taki obiad. Łosoś z sosem z tahini i buraczki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Noworoczna pierś kaczki w soku jabłkowym i cydrze 256

Witamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Noworoczna pierś kaczki w soku jabłkowym i cydrze 256

Witamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Buraczki zasmażane 190

Buraczki zagotowuję, doprawiam  do smaku solą, cukrem i pieprzem. Cebulę obieram i drobno szatkuję. Podsmażam na rumiano na łyżce oleju i dodaję do buraczków. Olej rozgrzewam na patelni, dodaję mąkę i zasmażam przez kilka minut, by mąka nabrała złotego koloru. Zasmażkę dodaję do gotujących się buraczków i gotuję przez chwilę. Podaję z ziemniakami z wody

Bea(u)ty kitchen
Soczyste kotlety mielone z natką pietruszki 167

mięsnych podłużnych i spłaszczonych kulek. Babcia podawała je zawsze z ziemniakami z wody z dodatkiem sporej ilości kopru z naszego ogródka. Do tego - na zmianę - raz były buraczki zasmażane lub marchewka z groszkiem. Oczywiście buraki były kupowane na wagę, tarte na tarce o małych oczkach i smażone. Marchewka też świeża krojona w kostkę. Więc roboty było nieco więcej

Zasmakuj Kuchni
Buraczki zasmażane 4367

Buraczki zasmażane to pyszny dodatek do obiadu. Pasują i do mięska i do rybki ale też do jajka sadzonego. Każdy ma swój sposób na ich przyrządzenie. Ja po prostu przesmażam na maśle z dodatkiem mąki. składniki: 1,5 kg czerwonych buraczków 100 g masła 2 łyżki  sosu balsamicznego 2-3 łyzki mąki pszennej Buraczki umyć

Monia miesza i gotuje
Buraczki na ciepło 164

dodatek zawierają wiele cennych dla organizmu składników, na przykład żelazo, potas, czy witaminy A, B i C. Niedawno proponowałam Wam przepis na buraczane carpaccio. Dzisiaj przyszła pora na zasmażane buraczki na ciepło - z podanych proporcji wychodzą 2 solidne miski. Składniki: 10 średniej wielkości buraków ugotowanych w mundurkach na parze 2 średnie czerwone cebule 2 łyżki oleju rzepakowego

Kulinarny Pamiętnik
Buraczki zasmażane 120

Tradycyjne buraczki zasmażane idealne na obiad z ziemniaczkami i mięskiem. Mniam, pycha. u Składniki: buraki około 1-1,5 kg 1 łyżka masła 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz, cukier Buraki dobrze umyć, przełożyć do garnka i gotować do miękkości. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać masło(...)dodać mąkę i na wolnym ogniu mieszać, aż zasmażka będzie miała lekko brązowy kolor. Dodać buraczki i podgrzewać. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny

talerz przyjemności
Leśny gulasz z jelenia 147

dziczyznę, więc ceny nie powalą Was na kolana :)  Ja swojego jelenia podałam z pyzami ziemniaczanymi i ogórkiem kiszonym, ale równie dobrze sprawdzą się kluski śląskie i buraczki zasmażane. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oleju 800 g mięsa z jelenia na gulasz (do kupienia m.in. w Biedronce, Tesco) 1 cebula, posiekana z grubsza 2 ząbki(...)płaska łyżeczka suszonego rozmarynu 3 łodygi świeżego tymianku + kilka do przybrania 1 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku Do podania: pyzy lub kluski śląskie ogórek kiszony lub buraczki CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Borowiki zalewamy 300 ml letniej wody i odstawiamy na 15 minut - to tym czasie grzyby dokładnie odsączamy, a wodę z ich namaczania

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania