zapiekanki z ziemniakami - 2163 przepisów (strona:107/145)

Grzybowa zapiekanka mojej mamy, The Chip Dip (Seinfeld) 207

Mama układa zapiekankę warstwami. Ja postanowiłam wszystkie składniki wymieszać. I jedna i druga wersja są pyszne. Koniecznie spróbujcie, jeśli zostało wam trochę suszonych grzybów. Składniki: 2/3 szklanki suszonych grzybów namoczonych na noc (lub trochę więcej) 9-10 średniej wielkości ziemniaków 4 jajka ugotowane na twardo 2/3 dużego kubka jogurtu naturalnego lub maślanki 100 g startego żółtego sera posiekany koper Gotuj

Qlinarnie i Qlinarnie
Jajka zapiekane z pieczarkami. 165

Szybka, sycąca i smaczna zapiekanka. Moja córka i zięć starają się nie jadać pszenicy. Taki mają swój styl żywienia. Ponieważ mieli nas odwiedzić to przygotowałam dla nich jajka zapiekane z pieczarkami. Smakowało, bo szybko zniknęło z talerzy. Składniki: 6 średnich ugotowanych ziemniaków w mundurkach. 3 jajka 400 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany 100 g żóltego sera 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Karp z pieca - rácponty 184

Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby.  Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100

R'n'G Kitchen
Zapiekanka z cukinii 61

Zapiekankę z cukinii przygotowałam w blaszce o wym. 24cm x 35cm. Jeśli używacie małe cukinie o miękkiej skórce, to nie musicie ich obierać. Jeśli zaś używacie

Kulinarne Przeboje
Bazyliowe gnocchi zapiekane z cheddarem i ziołami 216

chłodniejsze dni, więc od razu na stół wjechał comfort food. Zapiekanki z serem idealnie nadają się na rozgrzewający obiad. Z zaledwie 4 składników, dosyć szybko możemy wyczarować bazyliowe kluseczki gnocchi, a potem zapiec je z sosem pomidorowym, ziołami i cheddarem. Kto się skusi? :) bazyliowe gnocchi: około 1 kg ziemniaków małe jajko szklanka mąki (plus do podsypywania) 2-3 łyżki drobno

Mienta blog
Zapiekanka z bakłażana i cukini 332

Jest to jeden z moich ulubionych przepisów, robiłam tą zapiekankę już kilka razy i za każdym razem wprowadzam małe udoskonalenia, teraz już chyba doszłam ostatecznie do momentu w którym żadnych udoskonaleń już nie potrzeba. Składniki 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 3 średniej wielkości cebule 3 duże ziemniaki 500 ml pomidorowej passaty pół szklanki brązowego ryżu 1 mozzarella Zaczynamy

Delusional Trine
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 226

uwielbiam. Pod każdą postacią. W zupie, na omlecie czy tarcie, w zapiekance i w sałacie. Lekko zblanszowane lub surowe. Dziś propozycja na szybką, niemal błyskawiczną zupę-krem. Podbita odrobiną śmietanki, wiórkami parmezanu i kilkoma kroplami oleju sezamowego to moja domowa klasyka. 500 g świeżych zielonych szparagów 3 średnie ziemniaki... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Zupa czosnkowa zapiekana z chipsem z parmezanu i prażonymi migdałami. 162

znakomitej rośliny. Używam jej do wielu dań, mięs, zup, zapiekanek, a także jem go samego zapiekanego z masłem i rozmarynem w piecu. Dziś będzie przepyszna zupa mojego pomysłu na bazie właśnie czosnku. Czego potrzebujemy? -czosnek 8-10 ząbków, posiekanych na drobne plasterki, im cieńsze tym lepiej -3 ziemniaki pokrojone w małe kosteczki -1 cebula posiekana w drobne wiórki -kości wędzone

BaRepas
Pierogi ruskie z ciasta francuskiego 166

zapiekankach, bułeczkach. Dla większości, która uważa, iż przygotowanie pierogów jest czynnością pracochłonną adresuję dzisiejszy przepis - pierogi z ciasta francuskiego. Jeśli masz przygotowany farsz piergi robi się błyskawicznie, a smakują jak najlepsze paszteciki świata! Podane z czerwonym barszczykiem to nie lada  uczta! Do tego sos żurawinowy, zapraszam na jesienna ucztę pierogową! Składniki (około 24 pierogi): około 600 g ziemniaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warzywna zapiekanka z orzechowym serem cammembert i pesto 90

musi być orzechowy) 1-2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli pieprz mogą być ulubione zioła Przygotować pesto - zmiksować wszystkie składniki. Po prostu :) Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Ziemniaki obrać, umyć i ugotować al dente (półtwardo). Po przestygnięciu - pokroić w ćwiartki Paprykę umyć i oczyścić nasion, pokroić w kostkę Cukinię umyć i również pokroić w kostkę. Nie obierać Cebulę obrać(...)minutach wszystkie składniki wymieszać Serek pokroić w plasterki Ok. 5 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na wierzch cammembert i zapiekać do momentu rozpuszczenia się serka. Podawać zapiekankę polaną pesto Na zdrowie :) Biorę udział w akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zapiekanka z brukselką i kotlecikami 102

Brukselka to jedno z warzyw które są niedocenione. Zachęcam do wykorzystania tego warzywa w Waszych posiłkach. Przygotowanie ziemniakówziemniaki obrać i pokroić na cztery części

Kuchnia Pokoleń
Udka pieczone z ziemniakami 111

Mój wczorajszy obiad piekarnikowy, nie wymagający dużego nakładu pracy, a przy tym smaczny. Pomysł zaczerpnięty od Pani Natalii , choć ja trochę pozmieniałem :) Składniki : - udka, - ziemniaki. Marynata

Przepisy Mikołaja
Zapiekanka z puree ziemniaczanego z kiełbasą 205

Zapiekanki -temat rzeka . Idealne zwłaszcza w jesienną lub zimową pogodę. Sycą ale również rozgrzewają nas. Dziś polecam zapiekankę z puree ziemniaczanego z wiejską kiełbasą. Smacznego ;) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga --  https:// gotowaniepatki.blogspot.com /  będzie mi bardzo miło  Składniki na 4 porcję(...)ziemniaków 350 g kiełbasy wiejskiej 100 g  masła 400 ml  jogurtu  naturalnego sól  pieprz 1 łyżka  papryki  czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 20 dag  sera  żółtego tartego Przygotowanie: Ziemniaki obieramy,myjemy a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Tłuczkiem lub przez prasę przeciskamy ziemniaki. Kiełbasę obieram ze skóry, kroję w kostkę

Gotowanie Patki
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i warzywami 221

wykładamy pokrojone w cząstki ziemniaki. Wierzch ziemniaków posypujemy przyprawą do ziemniaków. Na to wykładamy warstwę kiełbasy z cebulą, a następnie podduszone warzywa. Śmietanę mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem, aż powstanie gładki sos. Wyciskamy do niego czosnek i dodajemy 1/3 startego sera. Tak powstałym sosem serowo-śmietanowym zalewamy zapiekankę, a jej wierzch posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

KasiekGotuje

Proponowane wyszukiwania