Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby. Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100
R'n'G KitchenZapiekankę z cukinii przygotowałam w blaszce o wym. 24cm x 35cm. Jeśli używacie małe cukinie o miękkiej skórce, to nie musicie ich obierać. Jeśli zaś używacie
Kulinarne Przebojechłodniejsze dni, więc od razu na stół wjechał comfort food. Zapiekanki z serem idealnie nadają się na rozgrzewający obiad. Z zaledwie 4 składników, dosyć szybko możemy wyczarować bazyliowe kluseczki gnocchi, a potem zapiec je z sosem pomidorowym, ziołami i cheddarem. Kto się skusi? :) bazyliowe gnocchi: około 1 kg ziemniaków małe jajko szklanka mąki (plus do podsypywania) 2-3 łyżki drobno
Mienta blogJest to jeden z moich ulubionych przepisów, robiłam tą zapiekankę już kilka razy i za każdym razem wprowadzam małe udoskonalenia, teraz już chyba doszłam ostatecznie do momentu w którym żadnych udoskonaleń już nie potrzeba. Składniki 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 3 średniej wielkości cebule 3 duże ziemniaki 500 ml pomidorowej passaty pół szklanki brązowego ryżu 1 mozzarella Zaczynamy
Delusional Trineuwielbiam. Pod każdą postacią. W zupie, na omlecie czy tarcie, w zapiekance i w sałacie. Lekko zblanszowane lub surowe. Dziś propozycja na szybką, niemal błyskawiczną zupę-krem. Podbita odrobiną śmietanki, wiórkami parmezanu i kilkoma kroplami oleju sezamowego to moja domowa klasyka. 500 g świeżych zielonych szparagów 3 średnie ziemniaki... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuznakomitej rośliny. Używam jej do wielu dań, mięs, zup, zapiekanek, a także jem go samego zapiekanego z masłem i rozmarynem w piecu. Dziś będzie przepyszna zupa mojego pomysłu na bazie właśnie czosnku. Czego potrzebujemy? -czosnek 8-10 ząbków, posiekanych na drobne plasterki, im cieńsze tym lepiej -3 ziemniaki pokrojone w małe kosteczki -1 cebula posiekana w drobne wiórki -kości wędzone
BaRepaszapiekankach, bułeczkach. Dla większości, która uważa, iż przygotowanie pierogów jest czynnością pracochłonną adresuję dzisiejszy przepis - pierogi z ciasta francuskiego. Jeśli masz przygotowany farsz piergi robi się błyskawicznie, a smakują jak najlepsze paszteciki świata! Podane z czerwonym barszczykiem to nie lada uczta! Do tego sos żurawinowy, zapraszam na jesienna ucztę pierogową! Składniki (około 24 pierogi): około 600 g ziemniaków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!musi być orzechowy) 1-2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli pieprz mogą być ulubione zioła Przygotować pesto - zmiksować wszystkie składniki. Po prostu :) Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Ziemniaki obrać, umyć i ugotować al dente (półtwardo). Po przestygnięciu - pokroić w ćwiartki Paprykę umyć i oczyścić nasion, pokroić w kostkę Cukinię umyć i również pokroić w kostkę. Nie obierać Cebulę obrać(...)minutach wszystkie składniki wymieszać Serek pokroić w plasterki Ok. 5 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na wierzch cammembert i zapiekać do momentu rozpuszczenia się serka. Podawać zapiekankę polaną pesto Na zdrowie :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBrukselka to jedno z warzyw które są niedocenione. Zachęcam do wykorzystania tego warzywa w Waszych posiłkach. Przygotowanie ziemniaków – ziemniaki obrać i pokroić na cztery części
Kuchnia PokoleńMój wczorajszy obiad piekarnikowy, nie wymagający dużego nakładu pracy, a przy tym smaczny. Pomysł zaczerpnięty od Pani Natalii , choć ja trochę pozmieniałem :) Składniki : - udka, - ziemniaki. Marynata
Przepisy MikołajaZapiekanki -temat rzeka . Idealne zwłaszcza w jesienną lub zimową pogodę. Sycą ale również rozgrzewają nas. Dziś polecam zapiekankę z puree ziemniaczanego z wiejską kiełbasą. Smacznego ;) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło Składniki na 4 porcję(...)ziemniaków 350 g kiełbasy wiejskiej 100 g masła 400 ml jogurtu naturalnego sól pieprz 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 20 dag sera żółtego tartego Przygotowanie: Ziemniaki obieramy,myjemy a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Tłuczkiem lub przez prasę przeciskamy ziemniaki. Kiełbasę obieram ze skóry, kroję w kostkę
Gotowanie Patkiwykładamy pokrojone w cząstki ziemniaki. Wierzch ziemniaków posypujemy przyprawą do ziemniaków. Na to wykładamy warstwę kiełbasy z cebulą, a następnie podduszone warzywa. Śmietanę mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem, aż powstanie gładki sos. Wyciskamy do niego czosnek i dodajemy 1/3 startego sera. Tak powstałym sosem serowo-śmietanowym zalewamy zapiekankę, a jej wierzch posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
KasiekGotujeDanie bardzo proste do zrobienia, ponieważ powstaje z "niczego". Chyba wszyscy zazwyczaj mają w domu ziemniaki, jajka i cebulę. Więc to pyszne danie jest w zasięgu
Kuchnia domowa Aniziemniaków, kopytek czy klusek śląskich. To wspaniały obiad do zabrania ze sobą do pracy. Gulasz przygotujcie z łopatki wieprzowej lub karkówki wieprzowej – będzie najlepszy. Schab na gulasz będzie zbyt suchy, chyba, że kawałki schabu wymieszacie z wyżej wymienionymi rodzajami wieprzowiny. Smacznego! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Zapiekanka ziemniaczana z mięsem(...)angielskie i liść laurowy. Dusimy około godzinę pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie, a sos własny zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4 Podajemy z kaszą, ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi. Artykuł Prosty gulasz wieprzowy pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazylii