Jak zapowiadałam Wam na facebooku, powracam, i to w pysznym stylu :) Korzystając z sezonu i kusząco niskich cen papryki aż grzechem byłoby kilku nie nafaszerować. Moje
Kulinarne zapędy KokosaLazania to jedno z moich ulubionych dań ale nie często je robię, czemu? nie wiem. Jak już jednak trafi na mój stół to zjem zawsze za
Moje Małe CzarowanieIlość: 7 kokilek Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 200 g makaron Barilla Bavette n.13 – 2 jajka – 100 ml śmietany 30% – 100 g
PodwójnaporcjaSkładniki 2 średnie cukinie 2 szalotki lub 1 średnia cebula ok 250g lub więcej (im więcej, tym lepiej) kurek 200 ml śmietany kremówki 30 % 2
OliveandThyme1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 2 żółtka 125 g masła sól 1 łyżeczka cukru nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko
Gotowanie jest łatwemięciutkie. Najlepiej smakują w towarzystwie ostrych sosów. Ja podałam je z salsą paprykową ETERNO , która świetnie podkręciła smak dania. Sos ten idealnie nadaje się także do wędlin, serów, ryb, pizzy czy zapiekanek- na pewno sprawdzę to osobiście:) Składniki: 4 szklanki startych na tarce na drobnych oczkach ziemniaków 1 1/2 szklanki mleka 3 łyżki tartej bułki 2 jajka 4 łyżki mąki
Pobite gary BarbaryZapiekanka z warzywami Hortex. Edyta Guhl. Danie bezmięsne. Zimne deszczowe popołudnie nastraja do ugotowania czegoś dobrego, rozgrzewającego ciało i ducha. Bardzo lubię ciepłe posiłki, lekkie, z
dolcevitainmykitchenSkładniki ok 400 g świeżego łososia 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku ok 100 ml białego, wytrawnego wina 100 g ricotty 100 g
OliveandThymeTo może być samodzielne danie (jest sycące!), ale może być również dodatkiem do obiadu (dziś u nas sąsiadował z dorszem). Pyszny. Chrupiący. Lekko słodkawy. Przekonał nawet
OliveandThymeSkładniki 1 średni kalafior 50 g sera żółtego (u mnie Gruyere ) ok 100 g najlepiej czerstwego pieczywa (u nas resztki z ciabatty ) 1 łyżka
OliveandThymeZaczęło się. Młode cukinie, pierwsze pomidory, papryki… Raj. Coraz częściej budzi się we mnie działkowicz- co ja bym dała za ogromne pole za domem pełne
OliveandThymeSkładniki 1 batat (ok 300 g) ok 70 g parmezanu + do posypania ok 70 g fety 1 czerwona cebula pół papryczki chili 1 łyżka suszonego czosnku
OliveandThymeSkładniki 500 ml dobrego bulionu (u nas wywar drobiowo-warzywny) 1/2 dużego kalafiora biała część pora 1 ziemniak 150 g sera z niebieską pleśnią (u nas
OliveandThymeSkładniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g
OliveandThymekrewetkami Krewetki w tempurze Kukurydziane kiełbaski Roladki z bakłażana Skrzydełka miodowe Skrzydełka bbq Kurczak ala kfc Sushi Oliwki w cieście Frytki z batatów Rolada serowa Smażony ser Nadziewane bułki Wędliny Zapiekanki makaronowe Przepisy z alkoholem Przekąski słone - wszystkie Drinki i napoje
Gotowanie i blogowanie