zapiekanka z makaronem - 2483 przepisów (strona:126/166)

Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem 171

opowiem wam o tym jak przygotować łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem. Zanim przejdziemy do gotowania kilka ważnych informacji. Jak wyglądają łazanki? Łazanki to doskonale znany w polskiej kuchni makaron w kształcie kwadracików o bokach do 1,5 cm. Bywają też większe odmiany. Łazanki przygotowywane są z mąki pszennej i jajek, a pochodzą z XVI w. Do kraju nad Wisłą(...)blogu kulinarnym . Nie ukrywam, że przyda wam się także duża lub głęboka patelnia. Jeśli takiej nie macie może tutaj coś znajdziecie dla siebie. Z przepisów polecam wam także zapiekankę ziemniaczaną z czterech składników . Możecie także spróbować mojego przepisu błyskawicznego na zupę pomidorową . Zobacz mój film z przygotowania łazanek Składniki – Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem 250 g łazanek

Kuchennyviral.pl
Muszle nadziewane mięsem mielonym 178

U nas dzisiaj niezwykła uczta :) Pyszne sycące danie . Ręka do góry kto lubi takie jedzonka ? :) Składniki: dla 4 osób 500 g mięsa mielonego wieprzowego cebula marchew

Słodkości i nie tylko
Zapiekana kasza ze szpinakiem, cukinią, serem feta i mozzarella 306

spędzonym w piekarniku... ale dla takiej zapiekanki warto poświęcić te kilka minut dłużej. ;) Sprawdziłaby się tutaj każda kasza, ja wykorzystałam akurat tą drobną jaglaną, bo... od tygodni nie jadłam i chyba stęskniłam się za jej smakiem. ;) Feta, szpinak, cukinia, czosnek to ostatnio moje ulubione połączenie, które pasuje zarówno do kaszy, ryżu jak i makaronu. W wersji niewegetariańskiej dobrze smakuje

Kuchnia Ellie
Zapiekanka serowa z ravioli 456

Zapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam życie , bo jest tania w wykonaniu , łatwo ją odgrzać , oszczędza czas i nie produkuje, nadmiarowych brudnych naczyń . Naprawdę fajne danie i uwierzcie ,że mega smakowite " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)makaronu ( jak na zdjęciu ) . Na patelni roztapiamy masło, dodać mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie gładka masa, następnie ciągle mieszając wlewamy mleko ,aż powstanie gładki sos ( jak powstaną grudki , można użyć blendera do ich rozbicia ) . Doprawić solą i gotować mieszając przez kilka minut do czasu aż sos będzie gęsty i puszysty. Sos doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową . Sosem polewamy zapiekankę

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka makaronowa z patelni 16336

ogólnodostępnych składników. Dzisiaj zrobiłam prostą zapiekankę makaronową z patelni na bazie mięsa mielonego, ale można je zastąpić filetem z kurczaka. Danie to sprawdzi się na szybki obiad!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g wieprzowego mięsa mielonego 1 nieduża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 250 g makaronu penne 150 g startego żółtego

Danka Pichci
Spaghetti z warzywami zapiekane w kokilkach 272

Ilość: 7 kokilek Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 200 g makaron Barilla Bavette n.13 – 2 jajka – 100 ml śmietany 30% – 100 g

Podwójnaporcja
Włoska kuchnia – dlaczego tak ją kochamy 177

warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno w tematycznych restauracjach polskich, jak i w ich zagranicznych odpowiednikach z myślą o nich serwowane są: zapiekanka z dyni, coponate, risotto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 200

makaronu, zastępując pesto. * z komosą ryżową i papryką Niezwykle chrupiąca, bardzo dobrze przyprawiona. Przypomina mi trochę ajvar, jednak z chrupiącymi dodatkami. * meksykańską z komosą ryżową i fasolą Z dodatkiem kukurydzy, czerwonej papryki, cebulki i chili. Próbowałam jej z plackami tortilla, tofu i warzywami w wersji na ciepło i muszę przyznać, że smakowały naprawdę dobrze. Świetnie nadaje się również do zapiekanek(...)spróbuję! *** Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o produktach NAbio,  możecie o nich poczytać na stronie oficjalnej firmy , w której ofercie znajdziecie również dipy, przyprawy,  sosy do makaronów i sałatek, kremowe zupy oraz bruschettę. Ode mnie mocne

Poranek na słodko
Uniwersalny sos pomidorowy 176

pomidorowym, lasagne, pulpety, roladki mięsne, zapiekanki, dania azjatyckie, wszelkiego rodzaju dania mięsno-warzywne, a nawet tortilla czy pizza. Zastosowania można mnożyć. Jedno jest pewne – dobry sos pomidorowy jest znany i ceniony na całym świecie. Po drugie: prosty i szybki. Nie napracujemy się przy nim, więc nawet jeśli odwiedzą nas niespodziewani goście – możemy szybko zagotować makaron, równolegle przygotowując wspomniany

Proste-przepisy.pl
Środa: Lasagna z cukinii 129

Zdrowa, wolna od glutenu, z minimalną ilości węglowodanów lasagnia z cukinii. Pożywna, ale też lekka, pełna warzyw zapiekanka. I przy tym bardzo smaczna. Czas : 40 minut

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone z mozzarellą 268

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z mielonego 327

wszystkich do tej zapiekanki- jest przepyszna . Polecam Zaczynamy:  Składniki: 500 gr mielonego mięsa 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 250 ml rosołu wołowego 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka zmielonego kminku 3 łyżeczki zmielonej kolendry 1 cebula 4 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka pasty curry starty ser około 250 gr makaronu Wykonanie: Cebulę kroimy

Smaki Edyty
Ziołowy „ser” z ziemniaka – doskonały do kanapek i pizzy 288

grzanek i zapiekanek. Na szczęście znalazłam fantastyczną inspirację na blogu Wegan Nerd, czyli przepis na prosty ser z ziemniaka . Zależało mi, by miał on jak najmniej składników. Chciałam też, by był to ser bez marchewki, by nie był on słodki w smaku. Ser z ziemniaka zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Można dodawać go do kanapek, pizzy, makaronu i grzanek. Od razu

Dieta bez mleka
Sałatka z bobem i zielonymi szparagami 148

zapiekanki...   Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych.     Bób na blogu: Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron

Kulinarne przygody Gatity
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 151

groszkiem ptysiowym, makaronem lub z czymkolwiek zapragniecie. Dlaczego akurat krem pieczarkowy? Po pierwsze, bardzo lubię pieczarki w każdej postaci ;D Po drugie, kilka tygodni temu kupiłam kostkę do domowej uprawy pieczarek. Kostka jest tak plenna, że brakuje mi już pomysłów co zrobić z grzybami. Z części plonów zrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają

PatiGotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem 141

mojej kuchni często goszczą zapiekanki. Czasem z braku czasu, czasem z wygody, bo to jednogarnkowe danie, czasem na życzenie któregoś z domowników. Za każdym razem jest to wymysł chwili i zawartości lodówki. To mój najnowszy „wynalazek”. Okazał się wyśmienity! Szkoda tylko, że są takie niefotogeniczne. Składniki(...)porcji: • 4 filety z piersi kurczaka • 250 g makaronu rurki • 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach 450 g • 3/4 szklanki śmietanki 30% • 3 kule mozzarelli po 150 g • 4 łyżki masła • 4 łyżki oleju • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • zioła prowansalskie • suszone płatki pomidorów Wykonanie: • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić

To co kocham
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 352

sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany produkt, można polać go tylko oliwą z przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony w kuchni cheddar/parmezan/mozzarella To 3 rodzaje sera, które najczęściej goszczą w mojej lodówce. Pierwszy wyrazisty w smaku, idealny do kremowych sosów, drugi to podstawowy składnik kuchni włoskiej, którą uwielbiam, trzeci to najlepsza propozycja na zapiekanki, pizzę i inne

Cooking Monster