zakąski zimne - 68 przepisów (strona:2/5)

Śledziowa wieża. 168

Składniki: Papryka konserwowa firmy Food&Joy [TUTAJ] 1 ugotowany ziemniak w łupinie, 1 łyżka majonezu 1 śledź matias w oleju pokrojony w paski ½ cebulki drobno

Kulinarny karnet Christophera
Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. 189

Składniki: 3 jajeczka przepiórcze 3 plasterki ogórka   1 plaster szynki 2 łyżki "Ajvaru" 1 jajko listki kolendry Wykonanie: Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą

Kulinarny karnet Christophera
Klarowanie - galarety do ryb. 256

Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach -  karp, łosoś, itd.  Jak zrobić galaretę do ryby, żeby  była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać

Kulinarny karnet Christophera
Schab suszony w ziołach. 235

Suszony schab. Jest to przepis nie nowy. Już wiele lat temu robiła go moja mama. Przepisów na ten rodzaj suszonego mięsa jest na blogach kulinarnych  

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 202

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Smalczykowe kanapki. 174

Kanapki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w naszej kuchni. Z czystym sumieniem polecam poniższy zestaw ,bo Smakowita Pajda urzekła mnie  wspaniałym smakiem i aromatem, a

Kulinarny karnet Christophera
Carpaccio z ogórka. 202

Carpaccio with cucumber. Składniki. 2 ogórki małosolne 3 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka octu winnego 1 ząbek czosnku ostra papryka-szczypta 1 łyżka listków bazylii gałązka

Kulinarny karnet Christophera
Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem. 162

Jelly with cucumber and pineapple with pitaya. Składniki. 2 ogórki 1 ananas 1/2 pitaji 4 łyżeczki żelatyny sól, pieprz, tabasco aceto balsamico krem Wykonanie. Obrany ogórek

Kulinarny karnet Christophera
Pâté z drobiowych wątróbek 216

Pâté of chicken liver Składniki. 50 dag wątróbka z kurczaka 1 gruszka 2 cebule 1 łyżeczka kapary 2 ząbki czosnku 50 ml brandy 15 dag masło

Kulinarny karnet Christophera
Chlebek cytrynowo-pieprzowy 318

Bread lemon-pepper Składniki. 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 5 dag masła 1 łyżka cebuli

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety mielone z jajkiem. 228

tłuszcz. Smażymy, aż się pięknie zarumienią, wyławiamy i odsączamy na ręczniku papierowym.  Jest to bardzo uniwersalne danie, można je podać na ciepło na obiad lub jako zimną przekąskę, czy imprezową zakąskę

Rozpustne gotowanie
tatar ze śledzia 197

jesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni  starta skórka z cytryny grzybki

na gazie
Placki z cukinii 2 174

Bardzo letnie danie. Smaczne, delikatne placki z cukinii. Robi się je szybko, smaczne i gorące i zimne. Można podać z dowolnym jogurtowym sosem. Sprawdzą się jako przystawka czy zakąska, ale też mogą być całkiem dobrym głównym daniem w letnie dni. Warto wtedy podać je z sałatą. Polecam.Inspiracją były placuszki, które zobaczyłam na blogu Damn Delicious  składniki800

Stare Gary
Zimne nóżki 276

Zimne nóżki, czyli galaretka z nóżek wieprzowych. Miłośników golonki u nas w domku nie ma więc dadaję też golonki, bo na galaretke zawsze znajdą się chętni. Doskonała zakąska pod wódeczkę i nie tylko. Ja bardzo lubię z dużą ilością marchewki.składniki:2 nóżki wieprzowe z golonką5-6 średnich marchewek1 pietruszka1 mały seler2 cebulepęczek włoszczyzny (liście selera,pora i natki

Monia miesza i gotuje
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 207

W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką

Jem więc Jestem