filmiki są mało profesjonalne, ale najważniejsze, że pomogły już wielu osobom przełamać się i zrobić ciasto drożdżowe, które wyszło. W lato wielu z Was poznało nowy sposób na drylowanie wiśni, więc filmików będzie więcej, a ja z czasem się wyrobię i poprawię na jakości i pewności przed kamerką,obiecuję. Do rzeczy. Nie jestem typem egoistki i chciałabym aby wszystkim wychodziły
Blondynka GotujeOstatnio na blogu pojawił się przepis na sok z wiśni sokowych, przepis tu . Ale co zrobić z pozostałych owoców? Najlepiej zostawić je do zimowych ciast np takich jak fale dunaju. Czytaj więcej
Pychotkaaagorzkiej czekolady 50 g masła 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki masło i mąka do wysmarowania i posypania foremek lody waniliowe wiśnie w syropie Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Czt ery foremki wysmarowujemy masłem i opr ó szamy mąką. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej . J a j ka wbijamy do miski
KuchcikoweLovedżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy. Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki
Cynamonowe szczęściekrupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku, resztę wody odciskamy w rękach. W wysokim naczyniu ubijamy mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę i proszek
Gotowanie moimi oczamisposoby, to już kolejny pasztet, który został zrobiony, tym razem z gęsi, pasztet jest kremowy, pachnący gałką muszkatołową i majerankiem Inne przepisy na pasztety: Pasztet wielkanocny pasztet drobiowy z wiśniami przepis na pasztet pieczony Przepis na Gęsi pasztet z żurawiną: 80 dag ugotowanej gęsiny (skrzydła i mięso z korpusu) 250 g surowego boczku 250 g wątróbki gęsiej lub innej drobiowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCheerios Oats jest "zobacz TUTAJ" na spotkaniu ze znajomymi poczęstowałam nowyi smakami płatków, płatki bardzo smakowały jako samodzielne do podjadania, są chrupiące, aromatyczne, smaczne smakowały również z mlekiem i wiśniami, z jogurtem, twarożkiem i jabłkami mi smakują i na śniadanie z dodatkami ale również same do podjadania wieczorkiem gdy chwyci głodek
W Mojej Kuchni Lubiępartiami dodawać do niej masę krówkową. Mieszać do połączenia składników. Obłożenie: - rurki waflowe ( puste w środku ) - 3 łyżki wyżej opisanego kremu - 4 łyżki bardzo kwaśnego dżemu ( u mnie wiśnia ) - wstążka do dekoracji 1. Ciasto pokroić na 3 blaty 2. Krem podzielić na 2 części ( odłożyć 6 pełnych łyżek do obłożenia ) 3. Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć
kawawszklancesodą. Wlewamy maślankę oraz podczas krótkiego mieszania, cienkim strumieniem olej. Masę najpierw wlewamy po łyżeczce na dno każdej foremki, następnie układamy owoce lub czekoladę ( u mnie to były wiśnie z nalewki oraz czekolada biała i gorzka ). Zakrywamy owoce lub/i czekoladki resztą ciasta do 2/3 wysokości foremek. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 min. Babeczki są najlepsze pierwszego i drugiego
Gotowanie...to proste !warzywa i można grillować na świeżym powietrzu. Najprzyjemniejszą chwilą jest wieczorne piwko na trawce i gorąca kawa z lodami w południe. Piękny zapach panuje na targowiskach - czereśnie, wiśnie, czernice - pachnące słońcem pomidory i cukinie. Jak dla mnie raj :-). Przepis na te szaszłyki dostałam od przyjaciółki której rodzina dostała go od rodowitych Ormian - mięso jest bardzo kruche jednak
sierotka maRysia w kuchniOgólnie dżemowa to ja nie jestem... jem je sporadycznie, głównie z naleśnikami itp. jednak są wyjątki... i tymi wyjątkami mogę się zajadać prosto ze słoiczka Do wyjątków należą smażone wiśnie i jabłka mojej Cioci, dżem pomarańczowy którym obdarowuje mnie Oksana, dżem dyniowo-pomarańczowy na który przepis jest TUTAJ i własnie moje nowe odkrycie - dżem śliwkowy z czekoladą i bailaysem. Pyszność
sierotka maRysia w kuchnijednolitą masę. Usmażone, gorące, naleśnikowe placki smarujemy po jednej stronie twarogiem, zwijamy je w rulony i układamy na talerze. Przed podaniem na każdy naleśnik układamy powidła z wiśni
Kuchnia Babci Basiposypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta, które zawsze znika w zawrotnym tempie. Pycha! Polecam również pysznego MURZYNKA Z WIŚNIAMI
potrawyregionalnetowarzyszy mu kwaskowaty odcień żurawiny; wewnątrz różowego owocowego farszu czeka na nas niespodzianka w postaci chrupiących migdałowych kawałków. Skład: daktyle*, rodzynki*, migdały*, żurawina 25%* (żurawina*, sok jabłkowy*, olej słonecznikowy*), wiśnia suszona*, błonnik jabłkowy*. Yummy Orzechowy Zdecydowanie różni się od poprzednich – oczywiście bazą nadal są słodkie daktyle, jednak, jak wskazuje nazwa, zawartość orzechów jest dość spora – stanowią one jedną trzecią składu
Roślinna - blog wegańskisolonych (32 sztuki) 3/4 litra mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 2 opakowania galaretki pomarańczowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej szybko tężejącej puszka ananasa 3 kiwi 3 mandarynki wiśnie kandyzowane Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć połowę krakersów. Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze cząstki. Kiwi obrać i pokroić na plasterki, tak samo mandarynki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia