z winogronami - 1500 przepisów (strona:45/100)

Sałatka owocowa z marshmallows 115

kwaśnym owocom, a bita śmietana puszystości. Pianki bardzo często występują w amerykańskim menu, popularne są grillowane na patykach lub oblewane czekoladą z fontanny. Składniki: • kiść winogron bezpestkowych • 1 szklanka borówki amerykańskiej 250g • 1 szklanka malin • 1 opakowanie małych białych pianek marshmallows • sok z 1/2 cytryny • 250 g śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: • Owoce

To co kocham
Sałatka studencka 124

ryż z ananasem, odcedzoną kukurydzą i selerem. • Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem. • Udekorować wg uznania – u mnie połówki winogron

To co kocham
Tęczowe owoce w szampańskiej galaretce 110

również dzieci. Pucharek w każdej wersji można udekorować kleksem bitej śmietany. Składniki na 4 pucharki: Dowolne owoce w różnych kolorach • borówka amerykańska • ciemne i jasne winogrona • truskawki • maliny • brzoskwinie Galaretka • 500 ml słodkiego wina musującego • 2 łyżki żelatyny Wykonanie: • W pucharkach lub wysokich szklankach układać warstwami owoce od najciemniejszych do najjaśniejszych. • Truskawki

To co kocham
Tort kukulka 132

urodziny (jeszcze we wrześniu) postanowiłam udekorować właśnie świeżymi kwiatami. Jako przepisu do samego tortu użyłam ciasta kukułkowego, a wierzch udekorowałam świeżymi kwiatami w kolorach fioletu, dodając figi i czerwone winogrona. Jak dla mnie była to próba bardzo udana, tort prezentowa się pięknie, aczkolwiek jest kilka niedociągnięć które następnym razem poprawie. A w jak wam się podoba? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekana dynia ze słonecznikiem i ziarnami sezamu 150

Bardzo fajna, lekka przekąska. I banalna w wykonaniu. Może być również dodatkiem do dania głównego. Składniki: plastry dyni (u mnie 2 duże) 2 łyżeczki oliwy z pestek winogron sól himalajska 1 garść pestek słonecznika mielona papryka słodka, może być również ostra Piekarnik nastawić na 190 stopni - termoobieg Plastry dyni ułożyć na papierze do pieczenia Posolić i doprawić papryką Skropić olejem

Szczęśliwa kuchnia
Bułki pszenno-orkiszowe 149

mieszamy, ugniatamy i przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na ok. 1,5 h Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia Dłonie nasmarować olejem, np. z pestek winogron (jeśli nie macie, to może być zwykły) i formować bułeczki Układać na blachę zachowując większe odstępy i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut Nastawić piecyk na 230 stopni Następnie posmarować

Szczęśliwa kuchnia
ROLADKI Z FIGĄ, ŻURAWINĄ I SKARMELIZOWANĄ CEBULKĄ 140

podawać na różne uroczystości i imprezy.   70 dag .schabu 1marynata klasyczna że sklepu prymat mała paczka fig 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki olej z pestek winogron(nie musowo) 2 łyżki masła 1 cebula mała 2 łyżki żurawiny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Schab umyć,zamarynować w marynacie klasycznej prymatprzez 12 godz.,osuszyć,pociąć na dość cienkie kotlety.Rozbić tłuczkiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Biscuits, czyli mięciutkie bułeczki z sezamem 196

łyżeczka cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej  3/4 łyżeczki soli  190 ml maślanki  60 ml oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1 jajko  garść sezamu do posypania bułeczek  mleko do posmarowania bułeczek Wykonanie:  1. Maślankę, jajko oraz olej mieszamy w wysokim naczyniu.  2. Suche składniki przesiać

vaniliowoczekoladowa
Dlaczego warto pić wino? 153

ludziach, ale naukowcy wiążą z nim spore nadzieje. Najwięcej resweratrolu zawiera wino czerwone – w winie białym jest go już 5 razy mniej. Należy też zwrócić uwagę na szczep winogron – najwięcej korzystnej substancji jest w szczepie Pinot Noir , a zdecydowanie mniej w Cabernet Sauvignon . Resweratrol zapobiega również jeszcze jednemu – niweluje niekorzystne konsekwencje siedzącego trybu życia. Tu znowu przeprowadzono badania na gryzoniach

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki pszenno-orkiszowe 150

mieszamy, ugniatamy i przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na ok. 1,5 h Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia Dłonie nasmarować olejem, np. z pestek winogron (jeśli nie macie, to może być zwykły) i formować bułeczki Układać na blachę zachowując większe odstępy i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut Nastawić piecyk na 230 stopni Następnie posmarować

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Racuchy z cukinii 171

keczupy a także ciasta i placuszki. Placuszków i innych przetworów z cukinii szukajcie na blogu a dziś przedstawiam racuchy z cukinii na słodko. Podałam je z galaretką z ciemnych winogron ale tutaj pełna dowolność, podajcie z czym lubicie. Racuchy z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekana dynia ze słonecznikiem i ziarnami sezamu 153

Bardzo fajna, lekka przekąska. I banalna w wykonaniu. Może być również dodatkiem do dania głównego. Składniki: plastry dyni (u mnie 2 duże) 2 łyżeczki oliwy z pestek winogron sól himalajska 1 garść pestek słonecznika mielona papryka słodka, może być również ostra Piekarnik nastawić na 190 stopni - termoobieg Plastry dyni ułożyć na papierze do pieczenia Posolić i doprawić papryką Skropić olejem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z selerem naciowym,ananasem i gotowanym kurczakiem 190

Bardzo lubię seler naciowy za jego smak i chrupkość,dlatego często dodaję go do różnych  sałatek. Dziś przygotowałam sałatkę z dodatkiem gotowanego kurczaka. Polecam również sałatkę z winogronem i selerem naciowym    ugotowany filet z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 5 łodyg selera naciowego 4 łyżki majonezu sól  świeżo

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka Waldorf 140

zrobić. Jak wygląda moja wersja? Składniki: połówka dużego selera korzeniowego 2 jabłka sok z cytryny seler naciowy – 5 łodyg świeżo zmielony czarny pieprz garstka rodzynek (lub 10 winogron) 100 g sera pleśniowego (niebieski) 10 orzechów włoskie podprażonych przez chwilę na patelni pół mandarynki na każdą porcję do dekoracji Przygotowanie: Seler gotujemy i kroimy w słupki, skrapiamy połową soku

Ugotowane pozamiatane
RECENZJA - Zupy odchudzające :) 179

niekiedy bardzo zaniżone. Co mam na myśli - niskokaloryczne, ubogie w węglowodany, dostarczające małą porcję pożywienia. Mam też pewne zastrzeżenie co do eliminacji takich produktów jak: ziemniaki, banany, winogrona, suszone owoce i jeszcze pewnie kilka by się znalazło. Bardzo nie lubię jak odrzuca się te produkty, tłumacząc, że są bardzo kaloryczne. Nie jest to dla mnie dobry argument, produkty

Zdrowie na języku :P