z serem - 4000 przepisów (strona:156/267)

Jumbo muffins 148

Cześć!Dzisiaj kolejna propozycja kreatywnego wykorzystania Pomysłu na papirus Winiary :)Propozycja warta wypróbowania :) w końcu Sylwester się zbliża wielkimi krokami! Wytrawne drożdżowe muffiny z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki i pestek dyni :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i suszonymi pomidorami 149

posiłku, gdy tylko jest sezon. Na śniadanie możecie je zjeść w pieczonym omlecie ze szparagami i łososiem wędzonym , na kolację czy lunch świetnie sprawdzi się tarta ze szparagami i serem , a na obiad poleca się spaghetti z kurczakiem, szparagami i suszonymi pomidorami . Najlepsze szparagi – jak je wybrać? Żeby ten obiad wyszedł jak najsmaczniejszy, warto wybrać dobre szparagi

Na-talerzu.pl
Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 164

kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Artykuł Szybkie ciasto Lion bez pieczenia pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Szybka przekąska z pomidorów 356

Składniki: 4 pomidory, 3 nieduże ząbki czosnku, 70g startego sera żółtego, szczypiorek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, pieprz. Przygotowanie:                              Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekanka żytnianka z makową nutą 246

maku (mielimy) około 15g rodzynek 30g płatków żytnich 100g dojrzałego banana klika kropel olejku migdałowego 10g migdałów (do dekoracji:) opcjonalnie coś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy jajko, ser, olejek, banana, mak, miksujemy na jednolitą masę dodajemy płatki, rodzynki, mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia, na wierzch wykładamy migdały pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9079

folię spożywczą, spłaszczyć. Ciasto włożyć do zamrażarki na około 2 godziny. Składniki na ciasto można zmiksować w malakserze. Składniki na masę serową: 1,20 kg tłustego lub półtłustego sera białego (zmielonego dwukrotnie); 6 jajek; 120 g masła; 1,5 szklanki cukru pudru; 300 ml śmietanki kokosowej (lub tłustego mleka kokosowego); 120 g wiórków kokosowych; 2,5 łyżki mąki pszennej

In my kitchen
Kasza gryczana z boczniakami w sosie pomidorowym 237

pomidorowym sosem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy. Można też przełożyć potrawkę do naczynia do zapiekania, posypać startym cheddarem i zapiec 10 minut w 200 st. C. aż ser się rozpuści i lekko zrumieni

Dzieje kuchennej Wiewióry
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 239

Roladę z ciasta i powideł położyć na dnie odwracając ślimakiem do góry, wokół ciasta zostawić dwa centymetry marginesu.  Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać ser, otarte skórki i budynie, wlać olej i zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do masy serowej, wsypać bakalie i wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową roladę.  Blaszkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 277

Musicie wypróbować : ) Składniki 6 dużych marchewek 1 dużej czerwonej cebuli (biała też się nadaje) 200 g wędzonego łososia 50 g gorgonzolI garści płatków migdałów 20 g parmezanu lub innego sera dłogodojrzewającego 50 ml mleka kokosowego lub śmietany 30% 40 + 10 g masła 50 ml białego, wytrawnego wina lub 1 łyżki soku z cytryny łyżeczki cukru szczypty czarnego pieprzu szczypty papryki

Eat me! Fit me!
Przepis na sałatkę pełną witamin z rukolą, granatem, figami i szynką serrano 292

szynki serrano lub innej długodojrzewającej 5 fig ziarna z 1 granatu 50 g orzeszków pinni 40 g parmezanu (lub grana padano) 100 g gorgonzoli lub innego pleśniowego, delikatnego sera 100 g pomidorków koktajlowych żółtych 2-3 łyżki sosu balsamico lub 10 łyżek octu balsamicznego i 1 łyżka miodu

Eat me! Fit me!
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 496

wymagają wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym z nerkowcami Wołowina w pomarańczach

Kulinarne Inspiracje
Serowo-makowa tarta 227

łyżek wody na masę makową: pół puszki gotowej masy makowej HELIO 2 łyżki skórki kandyzowanej HELIO 2 łyżki rodzynek HELIO  łyżka miodu 1 białko na masę serową: 200g sera sernikowego(ja dałam mały serek mój ulubiony) 1 żółtko łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku na lukier: łyżka śmietany 18  kilka łyżek cukru pudru

Swojskie jedzonko
Awaryjny makaron z tunczykiem 177

tagliatelle 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 1 puszka pomidorów lub passaty 10 oliwek z anchois* 50-60 g świeżego szpinaku baby parmezan lub inny twardy ser do posypania 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii sól pieprz * mogą być osobno oliwki i 2-3 fileciki anchois Szpinak myjemy i podsmażamy

Kuchnia od dwojga