z serem - 4000 przepisów (strona:156/267)

Świąteczna sałatka z przepiórczymi jajkami 242

dzień! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 5 przepiórczych jajek Garść świeżego szpinaku 1/3 pęczku szczypiorku Kukurydza konserwowa bez GMO 4 plastry pomidora (Najlepiej malinowego) 25g sera feta z mleka owczego i koziego  Majonez Śmietana 30% tł Płatki migdałowe Chrzan tarty w słoiczku Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy w mocno osolonej wodzie 1 minutę a następnie

Kuchnia PROzdrowotna
jaja faszerowane serem i żurawiną 133

łyżeczki chrzanu mielona słodka papryka sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko rozcinamy na połowę, wyciągamy żółtka tak aby nie uszkodzić białek. Ser, żurawinę i chrzan (opcjonalnie żółtka) razem miksujemy, doprawiamy mieloną papryką, solą oraz pieprzem i faszerujemy połówki białek

Domowy Smak Jedzenia
Pesto z suszonych pomidorów 196

także mój na pesto z suszonych pomidorów. Składniki : 200 g suszonych pomidorów z ziołowej zalewy 2 orzechy włoskie 2 ząbki czosnku łyżeczka kaparów 30 g parmezanu (lub innego twardego sera) 2-3 papryczki peperoncini (opcjonalnie jeśli ma być pikantne) 1-2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie : Suszone pomidory odsączam na cedzaku z nadmiaru zalewy i razem z orzechami, czosnkiem, kaparami

Mechanik w kuchni
Mufinki z tuńczykiem i cukinią 177

cukinii pozbawionej miąższu pestkowego 1 mała cebulka po około 1 łyżce siekanego koperku i szczypiorku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 70 ml mleka 50-60 gr twardego sera np. parmezanu 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie : Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i razem z jajkami, koperkiem i szczypiorkiem i wstępnie miksuję. Kolejno dodaję drobno posiekaną cebulę

Mechanik w kuchni
Jajka zapiekane z chorizo / Baked eggs with chorizo 175

minutę lub dwie. Dodaj sos pomidorowy, chili i dopraw solą i pieprzem do smaku. Przełóż sos z chorizo do kokilek, zrób wgłębienie, wbij po 2 jajka i posyp startym serem. Włóż do piekarnika i zapiekaj przez 13-15 minut (żółtka powinny być płynne). Posyp szczypiorkiem i podawaj z grzankami. Smacznego! English version Baked eggs with chorizo (2 servings) Ingredients

karmelowy
Sernik z musem malinowym na spodzie pierniczkowym 135

szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieszczamy je w dużej misce i miksujemy krótko, tylko do rozbicia grudek sera, aby nie napowietrzyć zbytnio ciasta. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód pierniczkowy. Pieczemy 45-55 minut w temperaturze 150*C (wierzch na być ścięty, można sprawdzić wykałaczką, czy upiekł się

Chocolate Muffin Blog
Spagetti z mięsem i fasolą czerwoną 178

prowansalskie, bazylia, oregano). Gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu, aż sos si,ę zredukuje. Spagetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na wierzchu sosem. Całość posypujemy startym twardym serem, np. parmigiano reggiano. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Potrawka z kurczaka z chilli peperoncini 229

potrawce. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka ok 0,5 kg oczyszczonej cukinii (oczyszczonej z miąższu pestkowego) 30 dag makaronu - muszelki  puszka pomidorów 4 ząbki czosnku chilli peperoncini ser parmezan oliwa z oliwek Przygotowanie: Makaron gotuję al'dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię oczyszczam z miąższu pestkowego i zależnie od wielkości kroję w ćwierć lub pół plastry, podsmażam

Mechanik w kuchni
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 182

Zobacz również przepis na ----> ravioli z ricottą i szałwią Zobacz również przepisy na -----> PIEROGI Ravioli ze szpinakiem i ricottą - przepis: Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 220 g sera ricotty sól świeżo mielony pieprz 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parmezan ciasto: 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1-1,5 szklanki wrzątku Ravioli ze szpinakiem

Moje Qulinaria
Kurczaczki z mandarynkami 136

filety z kurczaka puszka mandarynek lub 3 świeże 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy kilka mandarynek makaron gotujemy składniki

Luźna Kuchnia
Sernik kapitański 151

masłem, drożdże rozcieramy w mleku z łyżką cukru. Z białek ubijamy pianę. Jedno możemy ubić osobno z cukrem pudrem i sokiem z 1 cytryny na lukier do dekoracji. Do sera dokładamy żółtka, cukier waniliowy, bakalie i zaczyn drożdżowy. Energicznie mieszamy, po czym delikatnie dokładamy białka Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy masę. Pieczemy ok 50 minut w temp

Luźna Kuchnia
Camembert zapiekany z nutą wanilii i świeżo mielonego pieprzu 180

Składniki: na 2 porcje: 1 kwaśne jabłko 1 laska wanilii 1 serek Camembert Przygotowanie: serek kroimy wzdłuż na pół,  wanilię otwieramy i wyjmujemy nasionka jabłko

Luźna Kuchnia
zielone szparagi w cieście francuskim 135

Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego typu parmezan sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: szparagi myjemy, obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka

Luźna Kuchnia
Pomidorowa zapiekanka 272

tartej i startej mozzarelli na dno foremki do pieczenia kilka kropli oliwy z oliwek potem warstwa pomidorków na to Mozzarella, pokrojone filety, a na wierzch znów pomidory i starty ser:) całość wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika i zapiekamy przez ok 30 minut. Podajemy z penne, ryżem lub puree, banalnie proste a jakie pyszne

Luźna Kuchnia
Sernik z jabłkami w miodzie i karmelu 145

cynamon, dolewamy wodę jeśli ciasto będzie zbyt twarde masę przekładamy do formy, pieczemy przez około 20 minut w temp 175*C Jajka do masy serowej ucieramy z cukrem, dodajemy ser przesiewamy mąkę ziemniaczaną oraz pszenną dorzucamy namoczone w rumie rodzynki masło roztapiamy i stopniowo dolewamy do masy serowej spód wyjmujemy i na ostudzony wylewamy masę serową, pieczemy w temp

Luźna Kuchnia