wiórków kokosowych PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~70ml mleka sojowego ~15g budyniu śmietankowego/waniliowego ~25g mąki kokosowej ~2 łyżki wiórków kokosowych ~jajko ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser i mleko, gotować na małym ogniu aż masa zrzednie. Budyń rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej, lekko zwiększyć ognień i gotować do zgęstnienia i otrzymania "budyniowej" konsystencji. Wyłączyć
breakfast of dreamsZapach w całym domu, smak niebiański, polecam placuszki. Miałam nadmiar sera twarogowego i dzięki temu placuszki powstały. Są pulchne, aromatyczne, jak je smażyłam to pachniało na całej klatce schodowej. Zachęcam wszystkich do usmażenia takich placuszków, teraz dodatkowo można podać je z truskawkami. Cynamonowe placuszki twarogowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoich czytelników ucieszy ten wpis, bo prosicie mnie o więcej i więcej przepisów tego typu. Bon appetit! Składniki: 1 średnia cukinia garść liści szpinaku garść orzechów laskowych ser feta oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos (na prezentowaną ilość): 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego z białego wina 1/2 łyżeczki musztardy Dijon 1/2 łyżeczki
Garniec Magalieinne! Zaletą jarmużowych chipsów jest fakt, że mogą smakować jak tylko zechcecie. Mogą być paprykowe, czosnkowe, chilli, curry - voila! Możecie również wykonać chipsy serowe - posypać je startym serem, najlepiej smakują z parmezanem. Możliwości co niemiara! Składniki (na 1 blachę): 5 liści jarmużu 1 łyżka oliwy szczypta soli przyprawy (np. papryka słodka, papryka ostra, chilli, czosnek, curry
Garniec Magaliefetą danie nie jest zbyt słodkie za to bardzo ciekawe w smaku. Składniki (na 4 porcje) 400g makaronu farfalle 500g truskawek 2 łyżeczki miodu Duża garść liści Bazyli Opakowanie sera feta Sposób przygotowania Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki
Pyry na GazMamo, mam ochotę na makaron. – Jaki? – Nie wiem. – Kupiłam truskawki, makaron z serem i truskawkami? – Nie, na słono. Nie planowałam, nie miałam pomysłu, ale w końcu w lodówce zawsze coś jest. Tak właśnie powstało poniższe danie. A makaron z truskawkami, też znalazł swoich zwolenników, więc i on się pojawił
Polska Zupadrzewach. Figi to jedne z moich ulubionych owoców, po prostu są niesamowicie soczyste i smakowite. Wykorzystałam je tym razem w cieście i wyszło bardzo fajnie, polecam. Kruchy placek z serem, figami i bezowa pianką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekruchym spodzie z masą serową i kruszonką, rewelacja!. Smakuje wyśmienicie, w sam raz na niedzielę do popołudniowej kawki Post Ciasto z rabarbarem, truskawkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeSkładniki na masę dodajemy i miksujemy w następującej kolejności: jajka (4 żółta i 2 całe), cukier, cukier wanilinowy – ucieramy na gładką masę. Następnie ciągle miksując dodajemy po łyżce sera, 2 budynie, olej i mleko. Na końcu otrzymamy płynną masę. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 C (zwykły) lub 170 C (termoobieg). Masę wlewamy do wyłożonej ciastem formy i wkładamy
Kulinarna Patilogiadomu i oczywiście do skorzystania z oferty szkoleń w Centrum Kulinarnym w Chorzowie. Naprawdę warto! Składniki: seler 50 g grzybów leśnych 10 g orzechów włoskich 2 szalotki 50 g sera ricotta 200 g marchewki 50 ml mleka curry w proszku 20 g musztardy świeże chili 50 g jabłka 10 g cukru pudru kwiaty i zioła do dekoracji sól, pieprz Przygotowanie
Smakowity Blog Kulinarnyilością kawałków czekolady. Jego przygotowanie zajmie Wam niewiele czasu, za to delikatny smak i konsystencja, zachwycą i zaspokoją chęć na coś słodkiego i wyjątkowego zarazem. W składzie nie znajdziecie sera, jednak połączenie gęstego jogurtu greckiego ze śmietanką bardzo przypomina w smaku serniki na zimno przygotowywane z twarogu, więc i nazwa sernik jak najbardziej pasuje do tego smakołyku. Jak przystało
Smakołyki Berenikienergii dodadzą i smakowite są. Jak w mojej lodówce zostają resztki takie że nie wiadomo co z nich zrobić to jakieś placki będą na bank. Tym razem był ser biały i trzeba było go wykorzystać nie piekąc następnego sernika bo te uwielbiam i tak powstały placuszki. Zachęcam do pieczenia. Placuszki otrębowo - ryżowo - serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedzień! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 5 przepiórczych jajek Garść świeżego szpinaku 1/3 pęczku szczypiorku Kukurydza konserwowa bez GMO 4 plastry pomidora (Najlepiej malinowego) 25g sera feta z mleka owczego i koziego Majonez Śmietana 30% tł Płatki migdałowe Chrzan tarty w słoiczku Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy w mocno osolonej wodzie 1 minutę a następnie
Kuchnia PROzdrowotnałyżeczki chrzanu mielona słodka papryka sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko rozcinamy na połowę, wyciągamy żółtka tak aby nie uszkodzić białek. Ser, żurawinę i chrzan (opcjonalnie żółtka) razem miksujemy, doprawiamy mieloną papryką, solą oraz pieprzem i faszerujemy połówki białek
Domowy Smak Jedzeniatakże mój na pesto z suszonych pomidorów. Składniki : 200 g suszonych pomidorów z ziołowej zalewy 2 orzechy włoskie 2 ząbki czosnku łyżeczka kaparów 30 g parmezanu (lub innego twardego sera) 2-3 papryczki peperoncini (opcjonalnie jeśli ma być pikantne) 1-2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie : Suszone pomidory odsączam na cedzaku z nadmiaru zalewy i razem z orzechami, czosnkiem, kaparami
Mechanik w kuchni