z rabarbarem - 3462 przepisów (strona:171/231)

CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ NA ZSIADŁYM MLEKU 162

Ważne jest, aby wszystkie produkty miały temperaturę pokojową. Te, które trzymamy w lodówce najlepiej wyjąć z niej poprzedniego dnia wieczorem. Dobór owoców jest też dowolny. Ciasto pyszne jest z rabarbarem, wiśniami, jabłkami czy brzoskwiniami. U mnie dziś wersja z czarną porzeczką (niestety z kompotu), której lekka kwasowość wspaniale komponowała się ze słodką, maślaną kruszonką 😊💕 Składniki: (na tortownicę o średnicy

Walijskie Pichcenie
Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) 205

glutenu, cukru, zbóż itp. też posiadają pewną ( całkiem sporą) ilość kalorii i powinny być traktowane bardziej jako cheat meal (o którym możecie poczytać tutaj ), niż jako podstawowy posiłek. Rabarbar powoli zaczyna mi się przejadać, więc to czas na powrót do klasyki, czyli zrobimy ciasto z nadzieniem karmelowym. Warstwa karmelowa to moja ulubiona część tego ciacha. Jest delikatna, a dzięki migdałom

PaleoLife
PRZEPISY Z TRUSKAWKAMI! ŚNIADANIE/ OBIAD / KOLACJA! 400

CIASTO Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWY TORT NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI I MASĄ Z TRUSKAWEK! ZDROWE ŚNIADANIE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! WANILIOWO - KARDAMONOWA ZUPA Z TRUSKAWEK I CZEREŚNI! NATURALNIE - ZDROWY GRYCZANY TORT NALEŚNIKOWY Z OBŁĘDNYM KREMEM KOKOSOWO - TRUSKAWKOWYM! MAKARON SOBA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI W SOSIE

SMYKWKUCHNI
CRUMBLE Z JABŁKAMI ALBO JABŁKA POD KRUSZONKĄ 1089

język polski oznacza owoce pod kruszonką. Zarówno w kwestii owoców jak i kruszonki panuje tutaj duża dowolność. Do przyrządzenia deseru możemy użyć właściwie każdego rodzaju owoców: wiśni, śliwek, rabarbaru, agrestu, brzoskwiń czy jabłek. Podobnie możemy modyfikować kruszonkę zastępując cukier puder brązowym cukrem, czy dodając do niej płatków migdałów lub wiórków kokosowych.  Deser możemy przyrządzić w dużej misce i nakładać

Walijskie Pichcenie
Tiramisu bez glutenu, cukru 102

Znów poniedziałek Cały zeszły tydzień proponowałem same słodkie wypieki, np. ten rewelacyjny przepis na ciasto z rabarbarem , jeśli jeszcze go nie znacie to koniecznie musicie go wypróbować. To teraz już jeden z moich ulubionych słodkich przepisów. I jak to zazwyczaj na blogu, początek tygodnia rozpoczniemy czymś słodkim. Dzisiaj Tiramisu bez glutenu i cukru. Zdrowe i pyszne! To prawdziwa bomba

PaleoLife
Jaglanka wiśniowa z borówkami, winogronami i orzechami laskowymi 106

Przyznaję się bez bicia. W dużej mierze kocham maj za światło rano. Za bez, za rabarbar i za szparagi też. Ale co z tego. To światło o 7:00 czy 8:00 rano jest bezbłędne i od aparatu aż ciężko mi się oderwać. Zupełnie przypadkowo poszłam w stronę fioletu. Teraz sama jestem sobie wdzięczna za ten zmysł dobierania dodatków

Mango Papaja
“W słoiku” – recenzja 141

pomysły na konfitury, kiszonki, granolę, pesto, dressingi do sałatek, suszone owoce, nalewki czy pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing

Ugotowane pozamiatane
Porady dla początkującego winiarza 121

wina wężyk do zlewania wina butelki specjalne drożdże do produkcji wina Każdy wie, że wino można zrobić praktycznie ze wszystkich owoców. Świetnie nadają się do tego jeżyny, truskawki, rabarbar, winogron, wiśnie, porzeczki, a nawet maliny. Warunek jest jeden: owoce muszą być zdrowe i dorodne. Każdy winiarz wie, że sfermentowane zgniłe gruszki czy też jabłka nie wyprodukują alkoholu tylko ocet. Ciekawostką

Moja smaczna kuchnia
Kompot z rabarbaru i pomarańczy. 135

oskonale gasi pragnienie .  :)) Składniki : 6 l wody ( najlepiej źródlanej ) 70 dkg pokrojonego w kostkę rabarbaru 2 duże jabłka 2 duże pomarańcze 2 gwiazdki anyżu cukier Sposób wykonania :   R abarbar umyj, pokrój w kawałki o długości około 2 cm. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Pomarańcze obierz ze skórki, rozdziel na ćwiartki. Wodę wlej do dużego garnka

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto "Kubuś" 118

smakują. Piszcie do mnie na fanpage --->  My world by Dagmara Rek Zajrzyj również tu: 1.  Swojski kopiec kreta 2.  Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem

My World by Dagmara Rek
Rabarbar, smaku czar 79

miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie. Proporcje 500 g łodyg rabarbaru 200 g cukru 350 ml wody     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łodygi oczyszczamy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do garnka, zalewamy

R'n'G Kitchen
Muffinki z truskawkami i kremem czekoladowym 131

Zaraz obok rabarbaru, pojawienie się truskawek przypomina mi słoneczne dni spędzone na działce u Dziadków. Brałam rower, wiaderko stukało o kierownicę, kiedy jechałam do nich. Tym bardziej, że uwielbiałam szukać tych największych i z radością chwaliłam się później w domu, jakie giganty znalazłam. Sezon na truskawki zawsze będzie mi przywoływał wspomnienia końca roku szkolnego i […] Artykuł Muffinki z truskawkami

Pink Envelope
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 106

mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego pół szklanki oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 350 g rabarbaru Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odstawić. Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając, dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy, łyżka po łyżce. Powinna powstać gęsta, sztywna, błyszcząca piana. Dodawać po kolei

Domowa cukiernia Ewy
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 137

bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę na słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już

kolorowotorcikowo
Letnie gofry 173

będę kupować owoców, bo mam ich pełną zamrażarkę i muszę najpierw je zużyć. Oczywiście wiecie, jak to się skończyło: w piątek wróciłam do domu z kilogramem truskawek, kolejnym rabarbaru i sześcioma pudełeczkami z malinami i jeżynami. Mmm... Pyszności! Zaczęłam od wyjadania ich tak, po prostu, ale stwierdziłam, że żal byłoby nie zrobić z nich czegoś bardziej specjalnego. Na weekendowe śniadanie

Pożeraczka, czyli raz adobrze