z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:327/703)

Sałatka makaronowa ze szprotem 236

makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i szpinakiem)20 dag pieczarekpuszka szprota w olejuśrednia cebulakilka gałązek pietruszkiłyżka masła sól, pieprzPrzygotowanie :Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu, pieczarki oczyszczam i kroję w grubsze pół plastry lub mniejsze na ćwiartki i duszę na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Szprota pozbawiam nadmiaru oleju ale tylko nadmiaru i kroję

Mechanik w kuchni
Kluski śląskie z farszem pieczarkowym 9803

pieczarkowy0..300 g pieczarek1 cebula1 zabek czosnku ( opcjonalnie)1 lyzka masla gheesol,pieprzWykonanie:Obrana cebule pokroic w drobna kostke i zeszklic na masle.Pod koniec smazenia dodac zabek czosnku.Drobno pokroic pieczarki i dolozyc na patenie do przysmazenia.Poddusic kilka minut.Na koniec posolic i doprawic pieprzem.Z przygotowanego ciasta zrobic placuszek,na ktory ukladac po 1 lyzeczce farszu.Zwinac w kulke.Tak samo postapic z nastepnymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Arancini – włoskie kulki ryżowe 308

dodajemy starty parmezan i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia. Najlepiej i ryż i farsz przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze się schłodziły.Obrane i drobno posiekane cebule i pieczarki podsmażyć na oliwie. Dodać obrany i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i starty ser.Do masy ryżowej dodać roztrzepane jajko

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka mięsna z zielonym puree 157

patelnię -na niewielką ilość oleju- wkładamy obrane i pokrojone w półplasterki marchewki. Smażymy na małym ogniu aż się lekko skarmelizują. Przekładamy do rondelka z mięsem.5. Umyte pieczarki dzielimy na ćwiartki i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową. Krótko smażymy aż się lekko przyrumienią. Przekładamy do rondela z mięsem. Dokładamy pomidory z puszki i bulion, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi

UgotujmyTo.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i serkiem wiejskim 145

odsmażeniu!SKŁADNIKI:CIASTO:- mąka – 250 g- jajko – 1 szt- olej – 1 łyżka- ciepła woda – 100 ml- sól – 1 łyżeczkaFARSZ:- kasza gryczana – 1 woreczek- pieczarki – 300 g- cebula – 1 szt- serek wiejski ziarnisty – 150 g- sól – 1 łyżeczka- pieprz – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z mąki, jajka, oleju, wody i soli zagniatamy(...)folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy chwilę na oleju i dodajemy pokrojone drobno pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.Smażymy kilkanaście minut na wolnym ogniu.Dodajemy ugotowaną kaszę i serek wiejski, dokładnie mieszamy i doprawiamy jeszcze do smaku.Ciasto wyciągamy , rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła.Napełniamy

Ostra na Słodko
Mięso mielone w cieście francuskim z pieczarkami 1210

łyżki – kwaśna śmietana – 1 łyżeczka – cebula – 1 szt – sól – 1 łyżeczka – pieprz – 1 szczypta – ciasto francuskie – 1 arkusz – pieczarki – 100 g – natka pietruszki – 1 pęczek – żółtko – 1 szt  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso mielone mieszamy z jajkiem , bułką tartą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki i drobniutko posiekaną(...)grubsze i cieńsze ).  Przygotowanymi paseczkami obkładamy mięso tworząc coś ala koszyczek. Dobrze zlepiamy, smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 – 35 minut. W tym czasie czyścimy pieczarki. Gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Ok. 10 minut przed końcem pieczenia mięsa układamy je w koszyczku. Delikatnie oprószamy solą. Zajadamy gorące

Ostra na Słodko
Chrupiące krokiety grzybowo – jajeczne 192

jajko – 1 szt– olej – 2 łyżki– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– sól – szczyptaFARSZ:- jajka – 4 szt– pieczarki – 250 g– cebula – 1 sztser żółty – 100 gsól , pieprz – 1 szczyptaDodatkowo:- bułka tarta – 100 g– jajko – 1 szt– olej do smażenia – 200 ml SPOSÓB(...)PRZYRZĄDZENIA :  Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.Jajka gotujemy na twardo.Trzemy na tarce na dużych oczkach lub drobno siekamy. Cebulę i pieczarki drobno kroimy. Podsmażamy na odrobienie oleju , do momentu nabrania złocistego koloru.Ser żółty trzemy na dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz. Delikatnie zwijamy w rulony. Panierujemy

Ostra na Słodko
Calzone 310

czasie dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle/margarynie, dodajemy pocięte pieczarki i całość dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Studzimy.Do passaty pomidorowej dodajemy po szczypcie przypraw i dokładnie mieszamy.Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 3 części. Każdą

Słodka Strona
Szaszłyki 222

mieszamy starając się pokryć marynatą całe mięso. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.Paprykę kroimy w grubą kostkę, kiełbasę (lub boczek) na nieduże kawałki. Pieczarką odkrawamy nóżki. Cebulę przekrawamy na pół, a następnie na ćwiartki. Jeżeli nie lubimy zbyt surowych warzyw możemy wcześniej paprykę oraz cebulę obgotować we wrzątku - dzięki temu warzywa szybciej

Słodka Strona
Pizzerinki 322

oprószonej mąką miski. Odkładamy z powrotem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny).Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w dość grube plastry i dusimy do momentu aż przestaną być surowe ale nadal pozostaną jędrne i chrupkie.Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 10 części

Słodka Strona
Mini Calzone 292

procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Staramy się nie dosypywać mąki, ponieważ ciasto straci puszystość.Farsz:Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy sól, pieprz i po szczypcie oregano, bazylii i czosnku w proszku. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość

Słodka Strona
Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym 328

kurczaka duża cebula 4 ząbki czosnku 400 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok. 40 g masła sos pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku kilka pieczarek ok. 100 g żółtego sera ok. 100 g sera pleśniowego blue Pizza ze Szpinakiem, Kurczakiem i Serkiem Pleśniowym - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej(...)pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze, pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą soli, pieprzu, czosnku w proszku. Następnie kładziemy cienko pokrojone pieczarki, kawałki kurczaka, "kleksami" wykładamy szpinak i posypujemy drobno pokrojonym serem pleśniowym i żółtym serem (lub mozzarellą). Pieczemy przez ok. 7-8 minut do lekkiego zrumienienia ciasta w temperaturze 250 stopni

Słodka Strona
Sos Pieczarkowy 136

dodatek do mięs, placów ziemniaczanych, gołąbków, a nawet makaronu. W każdej postaci smakuje wyjątkowo i z pewnością warto go podać do wielu potraw. Sos Pieczarkowy - Składniki: 250 g świeżych pieczarek cebula ok. 2 łyżki masła szklanka bulionu (jeżeli chcemy użyć bulionu z kostki - wybierzmy kostkę bulionową grzybową) 1/4 szklanki zimnej wody łyżka mąki ok. 2 czubate łyżki śmietany(...)Pieczarkowy - Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na zeszkloną cebulę. Dusimy do zmięknięcia grzybów. Następnie wlewamy gorący bulion i chwilkę wszystko gotujemy (jeżeli używamy kostki bulionowej to rozpuszczamy jej połowę w 1 szklance gorącej wody).  W 1/4 szklanki zimnej wody rozrabiamy łyżkę mąki, a następnie wlewamy

Słodka Strona
Kotlety Mielone z Sosem Pieczarkowym 888

łyżeczki vegety 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa sól  pieprz ponadto:  bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Sos Pieczarkowy: 250 g świeżych pieczarek cebula ok. 2 łyżki masła szklanka bulionu (jeżeli chcemy użyć bulionu z kostki - wybierzmy kostkę bulionową grzybową) 1/4 szklanki zimnej wody łyżka mąki ok. 2 czubate łyżki śmietany(...)gazie, tak aby mięso miało czas podsmażyć się w środku, a z zewnątrz było złociste i chrupkie.   Sos Pieczarkowy: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na zeszkloną cebulę. Dusimy do zmięknięcia grzybów. Następnie wlewamy gorący bulion i chwilkę wszystko gotujemy (jeżeli używamy kostki bulionowej to rozpuszczamy jej połowę

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania