z mascarpone - 5500 przepisów (strona:234/367)

Ciasto Lion 10553

Więcej ciast bez pieczenia znajdziecie tutaj: Przepisy na ciasta bez pieczenia   Ciasto Lion – Składniki: Herbatniki maślane – ok. 350g Batony Lion XL – 3 sztuki (razem 150g) Mascarpone – 500g Kajmak w puszce – 1 puszka (460g) Śmietana kremówka – 660ml Śmietan-fix – 3 opakowania Cukier puder – 3 łyżki Mleczna czekolada – 70g   Ciasto Lion(...)warstwę herbatników, a na niej rozprowadzić masę kajmakową (2 czubate łyżki kajmaku pozostawić do środkowej warstwy ciasta). Przykryć kajmak drugą warstwą herbatników. W misce wymieszać ze sobą dokładnie serek mascarpone, 2 czubate łyżki kajmaku i 3 batoniki Lion posiekane na kawałki. Wyłożyć masę na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Cukier puder wymieszać

Kulinarne Przeboje
Tiramisu 129

12godzin przed podaniem. Polecam z czystym sumieniem. Pamiętajcie, żeby jajka mieć ze sprawdzonego źródła, bo w tym deserze użyjemy surowych jajek. 'tiramisu' Składniki (na 6 puchaków): - biszkopciki "kotki" - 500g mascarpone - 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) - 3-4 łyżki cukru pudru - kakao - mocna kawa - amaretto wg uznania Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem(...)Dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Połączyć z białkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć 2 łyżki masy jajeczno-serowej, posypać przesianym kakao. Na masę ułożyć znowu biszkopciki, polać kawą i na końcu wyłożyć resztki masy. Posypać kakao. Wsadzić do lodówki

CookYourself
Tiramisu z lemon curd (bez jajek) 118

nabrało idealnego cytrynowego smaku. A my tak lubimy. Dodatkowo plus za brak jajek w przepisie :) Spróbujcie i wybierzcie swoje ulubione tiramisu. 'tiramisu z lemon curd' Składniki: - podłużne biszkopty - 150g mascarpone - 100ml śmietany kremówki (30%) - 4 łyżki cukru pudru - 6 łyżek lemon curd (przepis klik ) - kakao Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać

CookYourself
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 113

owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską' Składniki: - 4 białka (rozm.L - 150ml) - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka octu winnego - 125g mascarpone mocno schłodzonego - 125g śmietany kremówki 30% (np.Łaciata) mocno schłodzonej - 1 laska wanilii - truskawki - borówki amerykańskie Białka ubić ze szczyptą soli na średnio-sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 łyżce(...)piekarnika). Długie suszenie bezy w niskiej temperaturze spowoduje, że beza będzie z wierzchu blada i chrupiąca a w środku miękka. Po upieczeniu z bezy zdjąć delikatnie papier i wystudzić. Mascarpone i śmietanę umieścić w misce miksera, dodać ziarna z laski wanilii i ubić na sztywno. Uważać, żeby śmietana się nie zważyła. Ubitą śmietanę przechowywać w lodówce do czasu podania pavlovej

CookYourself
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 310

szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Lekko(...)ok.10 minut). Następnie dodać wodę (uwaga może kipieć!) i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Zestawić z ognia. Do ciepłej karmelu dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować. Dodać serek mascarpone i śmietankę kremówkę, i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ubijania dodać orzeszki ziemne. Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie

CookYourself
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 175

sosem jagodowym' Składniki: * spód: - 2 jajka - 2 łyżki (płaskie) cukru - 90g białej czekolady - 50g masła - 2,5 łyżki mąki pszennej * masa serowa: - 1kg sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii(...)formie (wyjdzie cienki spód ciasta). Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec ok 15 minut - do tzw."suchego patyczka". Odstawić do wystudzenia. Przygotowanie masy serowej: Ser twarogowy, mascarpone i śmietanę 22% zmiksować. Dodać mleko skondensowane i jajka. Dokładnie wymieszać. Masę podzielić na pół. Połowę przełożyć do drugiej miski. Dodać śmietanę kremówkę, ziarenka z wanilii i rozpuszczoną, w kąpieli wodnej

CookYourself
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 191

łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - 100g masła - 3/4 szklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Do mąki wlać masę jajeczno-mleczno(...)210C (mini muffinki - normalnej wielkości - piec ok.20-25 minut). Po upieczeniu wyjąć na kratce i wystudzić. Przygotować bitą śmietaną. Do misy miksera wlać śmietanę kremówkę, lekko zmiksować. Dodać cukier i mascarpone. Ubić na sztywno. Śmietanę podzielić na 2 części i do każdej dodać ulubiony kolor barwnika. Delikatnie wymieszać.  Bitą śmietanę przełożyć do szprycy i dekorować muffinki. Smacznego

CookYourself
Mazurek dla początkujących 148

nawozów oraz kupionych w sklepach sprzedających mikro zioła i kwiaty do celów spożywczych. Masa,  tak jak dekoracja może mieć wiele twarzy. W tym przepisie biała czekolada z serkiem mascarpone.  Jak ktoś lubi dużo słodyczy może spod posmarować ulubioną konfiturą i dopiero na nią wylać masę czekoladowo-serową. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki: Spód: 175 g mąki pszennej(...)schłodzonego masła, 20 g cukru pudru różanego lub zwykłego, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej, 1 żółtko. Masa: 200 g schłodzonego serka mascarpone, 100 g białej czekolady, 5 0 ml likieru baileys, adwocaat lub innego(opcjonalnie), do zabarwienia 1-2 łyżeczki świeżego soku z buraka lub syrop barmański grenadina. Dekoracja: 2 łyżki uprażonych migdałów, łyżka pokruszonego ciasta (rozwałkowane

SzczyptaSmaQ
Tort czekoladowo-makowy 160

składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g)   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie(...)Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu .          === składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne,     krem,    ciasto makowe,   krem ,  ciasto ciemne ,    krem

w mojej kuchni
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 162

kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze(...)ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć niewielką ilość dżemu porzeczkowego, na dżem wycisnąć porcję kremu krówkowego. Na koniec babeczki udekorować

kolorowotorcikowo
Poprawiające nastrój ciastka na patyku, czyli cake pops 104

duchu. No bo w końcu musi być lepiej! Oto mój polepszacz, zainspirowany królową Cake pops Bakerellą .  Składniki na ok. 20 szt. 400g czekoladowego ciasta (gotowego, upieczonego) 100g mascarpone 100g kremu czekoladowego (np. nutella) 250g białej czekolady odrobina żółtego barwnika do czekolady lub żółte candy melts* 1 łyżka oleju kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby Ciasto pokruszyć do miski. Mascarpone

Pełny talerz
Morskie ciasteczka na patyku 131

przepisu poniżej. Z podanych składników wychodzi ok.400g ciasta, a z tego 20 lizaków. Składniki na 20 sztuk: 400g okruszków ciasta (lub  ciasto czekoladowe  według przepisu poniżej) 120g mascarpone 1 łyżka (ok.30g) nutelli 30g gorzkiej czekolady 340g niebieskich czekoladowych drażetek (Candy melts) lub biała czekolada i barwnik spożywczy olej * Dodatkowo 20 patyków do lizaków cukrowe perełki cukrowe mini rybki(...)biała czekolada i kolorowe barwniki Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstawić, aby lekko wystygła. Ostudzone ciasto pokruszyć do dużej miski. Dodać mascarpone, nutellę i rozpuszczoną czekoladę. Składniki wymieszać. Z ciasta zagnieść kulę i włożyć na 20 minut do zamrażarki. Wyjąć schłodzone ciasto. Uformować 20 kulek jednakowej wielkości. Kulki ponownie schłodzić w zamrażarce przez 15 minut

Pełny talerz
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2140

polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) CIASTO : * mąka pszenna – 90 g * masło – 80 g * cukier – 150 g * kakao – 40 g * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM ŚMIETANKOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 ml * biała czekolada – 120 g POLEWA: * mleko – 3 łyżki * kakao – 3 łyżki * masło – 100 g * cukier puder(...)papierem do pieczenia. Pieczemy 35 min/190C, wyjmujemy studzimy, rozcinamy na 2 blaty. KREM ŚMIETANKOWY: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Bardzo zimna kremówkę ubijamy na puch, następnie dodajemy mascarpone i schłodzoną białą czekoladę – wszystko razem dokładnie mieszamy. POLEWA: Uwaga! Bardzo ważna jest kolejność robienia polewy! W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Wrzucamy posiekane masło, mieszamy

Ostra na Słodko
Wielkanocny czekoladowo-kokosowy serniczek w kieliszku, bo nie zawsze potrzebna jest blaszka ciasta 137

kokosowych serniczków w kieliszkach. Spróbujcie i Wy, polecam. ... i choć, to faktycznie smakowity kąsek, to ta karteczka widnieje tam z innego powodu... Składniki: (2-3 porcje) 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki 30% (schłodzona) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 5 łyżek gorącej wody do rozpuszczenia 1/2 tabliczki białej czekolady 1/2 łyżki wiórków kokosowych 3/4 tabliczki mlecznej(...)czekolady 1/2 łyżki kakao Przygotowanie: Śmietankę kremówkę 30% ubijamy na sztywno (ważne, aby śmietanka była schłodzona), powoli dodając cukier puder. Następnie dodajemy powoli serek mascarpone, delikatnie mieszając łyżką. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy (ostudzoną!) do naszej serowej masy, mieszamy. Masę dzielimy na pół. Do jednej miseczki z masą serową dodajemy startą na drobny oczkach białą czekoladę i wiórki kokosowe

Słodkie okruszki
deser z kiwi i mascarpone 186

składniki: 400 g owoców kiwi 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanych świeżych listków melisy 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Dodajemy sok z cytryny oraz melisę i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z serkiem. Do pucharków nakładamy warstwami: mus z kiwi

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania