z łososiem - 2967 przepisów (strona:145/198)

szparagi 121

szparagami i smardzami sałatka ze szparagów z jakami przepiórczymi i sosem z mango sałatka ze szparagów z pitahayą i orzechami sałatka z kaczka i szparagami   sałatka z wędzonego łososia ze szparagami   sałatka ze szparagami spaghetti z krewetkami i szparagami   warzywa w tempurze szparagi z grilla szparagi z jajkami eklerkami szparagi z jajkami po benedyktyńsku zupa krem

królestwo garów
Alto Adige – Wina z Południowego Tyrolu 144

oraz ziół, trawy cytrynowej, melisy i mięty. W ustach jest potężne, mocne, dobrze zbudowane i zrównoważone. Finisz jest długi i bardzo przyjemny. Będzie doskonale pasowało do ostryg, tatara z łososia, homara ale również do jagnięciny, szparagów lub dojrzałego koziego sera. Colterenzio - Sauvignon Blanc Lafoa Alto Adige DOC 2012 Wino pochodzi z 25 letniej winnicy położonej na wysokości 430 m n.p.m

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina II 136

Aromaty cytryny, gruszki i jabłka, z nutą wanilii i cynamonu. Pyszne smaki dojrzałych gruszek i cytryn. Bogate i okrągłe o odpowiedniej kwasowości i koncentracji smaku. Polecane do kurczaka, pieczonego łososia z grilla i serów. Importer:Cerville Investments Sp. z o.o. Ironstone Reserve Chardonnay 2012 Region: Sierra Foothills Winnica Hay Station Ranch należy do rodziny Kautzów od czterech pokoleń

królestwo garów
Wiosna w Tamka 43 116

inny, łączył je tylko główny składnik. Ale i tym razem poproszę dokładkę. Rabarbar z hibiskusem i sorbetem z geranium. Przed przystawką na stole pojawiła się mała przekąska – amuse*, z łososia. Po przystawkach na oczyszczenie kubków smakowych pojawił się sorbet z brusznicy z posypką cytrynową. Pyszne :) Szef kuchni Rafał Hreczaniuk sam przygotowuje wiele dodatków robiąc „przetwory”: przeciery z różnych warzyw, kapary

królestwo garów
Smażony ryż z warzywami i pieczonym kurczakiem 616

lubicie najbardziej :) . Za każdym razem obiad znika i pozostaje niedosyt....Uwielbiam smażony ryż w każdej postaci - tutaj znajdziecie inne fajne przepisy na ryz- Ryż po chińsku z łososiem , Ryż z warzywami i schabowym i Smażony ryż z warzywami . Polecam i zachęcam do wykorzystania przepisu , a gdy zostanie nam ryż z innego obiadu- rewelacyjnie możecie wykorzystać go w dzisiejszym obiedzie. Zaczynamy

Smaki Edyty
El Dorado po mojemu, czyli grillowana Dorada w cytrynie 127

opisać słowami. I gdyby nie te ości to poezją byłaby całość. Następnym razem spróbujemy z inną rybą. Oryginał przepisu na stronie: http://www.wielkiezarcie.com/recipe36869.html Polecam także przepis na maksiowego łososia mojej produkcji. Smacznego

Kuchnia po mojemu
Makaronowe inspiracje, czyli cannelloni nadziewane kurczakiem zapieczone pod szpinakiem 126

robiłam - cannelloni. Żeby było jeszcze ciekawiej zdecydowałam się na wydanie odmienne od tego najbardziej znanego - tradycyjnego cannelloni w sosie pomidorowym. Odkąd w moje imieniny Mąż zabrał mnie na przepysznego łososia na szpinaku, chodziło to pyszne zielsko za mną. Pretekst gotowy. Mąż za szpinakiem nie przepada, ale zwabiony formą podania i soczystym mięskiem kurczaka przyswoił przy okazji i witaminy ;) Składniki

Kuchnia po mojemu
Grillowany pstrąg łososiowy z odzysku podany na miksie sałat z opiekanymi ziemniaczkami 160

pewnym czasie odkryłam fotki na swoim telefonie. Mamy wielki post dlatego myślę, że to dobry moment by napisać w końcu o pstrągu łososiowym , który smakuje tak samo pysznie jak łosoś, a jest trochę tańszy ;) Przede wszystkim każdy moment jest dobry by dietę wzbogacić o ryby. Składniki (dla 2-3 osób): ok 1/2 kg fileta z pstrąga łososiowego

Kuchnia po mojemu
Rolada Szpinakowa 146

chrzanowym i szynką. Rolada jest prosta w wykonaniu i wygląda rewelacyjnie. Przepis ten dostałam od mojej teściowe która robi ją również zastępując chrzanowy serek serkiem czosnkowym, a szynkę wędzonym łososiem. Składniki: 450g mrożonego szpinaku masło sól pieprz 4 ząbki czosnku gałka muszkatołowa 4 żółtka 4 białka 2 serki almette chrzanowe szynka Wykonanie: Szpinak rozgrzać na maśle, doprawić solą, pieprzem, zmiażdżonym

Mama Gotuje
Świąteczna tarta z rybą i krewetkami 118

Świąteczna Ryba w innej odsłonie:) SKŁADNIKI: 12 krewetek Tiger filet z ryby (dorsza, mintaja, łososia) 250 g sera mascarpone 1 jajko  pietruszka zielona kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół ciasto francuskie białe wino sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra Rozmrożone krewetki podgotować w białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną pietruszkę

MarciochaKucharzy
2 rok blogowania za mną :) 126

tyle wytrzymam:) Nie znudziło mnie to ani trochę, i nadal mam głowę pełna pysznych pomysłów:) A dziś przedstawię moje ulubione potrawy z ubiegłego roku:) STYCZEŃ  Por nadziewany łososiem (cannelloni ) LUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC

MarciochaKucharzy
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 137

kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan suplementy diety m.in tran, omega-3, magnez, żelazo O czym należy pamiętać? dzień zacząć od pełnowartościowego śniadania np. owsianka, jajecznica, omlet pić

Truskawkowa Fiesta
Makaron z Sosem Śmietanowym, Serkiem Brie i Prażonymi Migdałami 213

Makaron z serkiem brie w sosie śmietanowym posypany płatkami prażonych migdałów to szybkie, niezwykle proste, a zarazem eleganckie danie. Delikatność łososia w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na obiad. Makaron z Sos em Śmietanowym , Serkiem Brie i Prażonymi Migdałami - Składniki: ok. 300 g makaronu 3 ząbki czosnku 250 ml śmietanki 30% 3 serki śmietankowe (typu

Słodka Strona
Okoń morski z pomidorkami i białym winem 149

pyszne, aromatyczne danie z ryby. Myślę, że w ten sposób można przygotować także filety pstrąga, czy łososia. Podczas przygotowania na patelni powstaje pyszny, aromatyczny sos - który można zbierać z talerza kawałkiem świeżej ciabatty. Składniki: 4 filety okonia morskiego (lub innej ryby) płaska łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z oliwek płatki suszonej chilli 2 ząbki czosnku cytryna pół kieliszka wina

Kulinarne Inspiracje
Warsztaty Love Beer -Warszawa 26.03.2015 172

piwem typu porter 7.Tataki wołowe z czarnym pieprzem i dresingiem miodowym serwowane z belgijskim Ale 8. Brioszka z chałki z masłem daktylowym serwowana z piwem typu ciemny lager 9.Łosoś z duszoną roszponką i bouchées à la reine serwowany z piwem pszenicznym Na zakończenie relacji parę fotek

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania