z łososiem - 2967 przepisów (strona:139/198)

Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 147

wykładamy warzywa i ziemniaki. Mięso, jeśli używaliśmy nitki, uwalniamy z niej i wykładamy na talerz. Masło kroimy na 2 krążki i kładziemy na steki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna Leczo prawie węgierskie Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Przegrzebki z pomidorową salsą 160

przesmażone będą gumiaste!). Przegrzebki wyłożyć na talerz, dodać przygotowaną wcześniej salsę. Przegrzebki z pomidorową salsą podawać z bagietką polaną dobrą oliwą z oliwek.   Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo mał... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Konfitura z pomidorów z chili i kolendrą 138

chili i kolendrę, gotujemy jeszcze kilka minut na mniejszym ogniu. Konfiturę rozlewamy gorąca do słoików i natychmiast zamykamy. Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line

Pociąg Do Kuchni
Perliczka w pomarańczowej marynacie 138

marynacie jest niezwykle soczysta, słodko-kwaśna z niezwykle świeżą nutą imbiru. Podobne przepisy Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Inny tatar z łososia Kapuśniak rozgrzewający .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4

Pociąg Do Kuchni
Zapiekany dorsz z ziemniakami i brokułem 170

Dziwnie się czuję, bo ryby w niedzielę nie jadam. Tzn dorsza. Prędzej sandacza albo łososia.  Ale w całości mógł reprezentować niedzielny obiad.  500 gram dorsza (u mnie mrożony) sól, pieprz, skórka z jednej cytryny olej do wysmarowania naczynia 500 gram ziemniaków gałka muszkatołowa czerwona mielona papryka  śmietanka 30% brokuł 3 ząbki czosnku Dorsza oprószyć solą, pieprzem

AZgotuj!
Dietetyczna sałatka z krewetkami! 147

Smacznego! SKŁADNIKI: - 6-7 szt grillowanych krewetek tygrysich - garść rukoli - 8 łyżek gotowej kaszy kuskus - 1/2 ogórka zielonego pokrojonego w plastry - 2 łyżki borówki amerykańskiej - plaster wędzonego łososia - 1/2 pomidora malinowego dressing : suszone pomidory z czosnkiem, oliwa z oliwek Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni i od kilku dni na Instagram, gdzie możecie mnie poznać nie tylko od tej kulinarnej strony

SMYKWKUCHNI
CHŁODNIK Z MARCHEWKI I MELONA 111

Pójdziesz do piekła! Nie szczepisz? Internety biją brawo. Bierzesz Panadol, bo cię łeb boli? To przez to, że jesz gluten, nie jesz witaminy C a w lodówce czai się łosoś pewnie z nielegalnej hodowli w Andach. Pierdolca można dostać. Dochodzi do tego, że nie komentuję forów, blogów ani żadnych grup. Bo albo „kołczing”, albo porykiwania motywacyjne Chodakowskiej, albo ekshibicjonizm nastawiony

ladykitchen
Curry z ryby. 176

indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na curry z ryby: 500 g ryby (u mnie filety z łososia) 1 duża cebula olej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry 250 g obranych pokrojonych pomidorów, mogą być z puszki (lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego) sól sok z limonki lub cytryny

Rozpustne gotowanie
Zupa rybna z warzywami. 162

kilka garści fasolki szparagowej (u mnie mrożona) 4 ziemniaki 300-400 g pokrojonych pomidorów (mogą być z puszki) garść makaronu 300-400 g świeżej ryby (u mnie filety z łososia)  ewentualnie kilka łyżek słodkiej śmietanki (30%) sól pieprz (u mnie młotkowany z kolendrą)      W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy obrane i pokrojone w drobną kostkę marchew

Rozpustne gotowanie
Lawendowa jaglanella z kaszy jaglanej z jaglaną czekoladą i jagodami 231

wersji wytrawnej.  Znakomity deser i/lub śniadanie ze świeżymi lub suszonymi owocami, orzechami, ziołami lub jadalnymi kwiatami - zdrowa alternatywa dla nutelli. Wyśmienita przystawka z suszonymi pomidorami lub wędzonym łososiem. Z chłodzącymi dodatkami (np. miętą) przyniesie przyjemne orzeźwienie w upalne dni, a z chilli, imbirem, kardamonem lub cynamonem przyjemnie ogrzeje kiedy słupek rtęci zacznie spadać. Jedynym ograniczeniem przy komponowaniu tego dania

SzczyptaSmaQ
Grillowany łosoś w sosie szafranowym z gorgonzolą i tymiankiem 224

prostego. Takie jest to danie. Zachwyca smakiem. A solidny kawałek ryby da nam siłę na resztę dnia. Składniki (na dwie ogromne porcje lub 4 małe): 600 gram filetu z łososia, pozbawionego skóry i ości sól, pieprz 1/2 limonki świeży tymianek 50 gram sera gorgonzola szczypta szafranu 200 ml śmietanki 30% (lub 36%) do podania frytki, pieczone ziemniaki lub ryż jaśminowy

Mango Papaja
Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym 194

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3 Składniki 4 medaliony z łososia (po 100 g) sól ,pieprz Sos: 150 g śmietany 12% 3 plastry ananasa (może być z puszki) 3 łyżki miąższu z cytryny 1 mała cebula 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka musztardy dijon szczypta goździków sól Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Pstrąg smażony w mące kukurydzianej, z kaszą gryczaną, papryką i serem 209

jadałam ryby. Do momentu, kiedy świat odkrył dobrodziejstwa pstrąga i można dostać go świeżego właściwie w każdym większym sklepie. Może jestem dziwna, ale gdybym miała do wyboru pstrąga lub łososia, wzięłabym tego pierwszego. To nasz słodkowodny przyjaciel i przenigdy się go nie wyprę. ;) Ostatnio testuję przeróżne warianty tej ryby i każdy tak samo świetnie mi smakuje. Dziś polecam serdecznie wersję

Kuchenna Kontrrewolucya
Hotel Mercure Gdynia Centrum nie tylko na lato 132

Szefa kuchni z hotelu Novotel Warszawa Airport Piotra Laseckiego, z którym miałam przyjemność już gotować . Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia. Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do ogarnięcia, a jednak wszystko znikało :) Zaprezentował się również Winestone – nowy koncept restauracyjny w hotelach Mercure. Serwowano szynkę parmeńską, toskańską finocchionę, oliwki, oliwy

królestwo garów
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 181

wypróbowanie specjałów pobliskich restauracji, kawiarni i innych rodzajów knajp. Na sopockim molo rozstawionych było ogrom stanowisk z różnymi smakołykami na słodko czy na słono. Od ciast, ciasteczek przez sushi, łososia przygotowanego na wszelkie możliwe sposoby do zup i quesadillas. Różnorodność dań i smaków była tak kolosalna, że podjęcie decyzji na zużycie bonu było bardzo trudne. Wszystkim zainteresowanym gorąco polecam

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania