z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:54/67)

Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 376

Wypiek z tzw. świątecznych. Dlaczego? A no dlatego, że ciasto jest pracochłonne, a z doświadczenia wiem, że lubimy takie piękne, dekoracyjne i ... no właśnie:) pracochłonne ciasta

In my kitchen
Raffaello z adwokatem 210

Przepis na to ciasto pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji". Ciacho jest przepyszne, a tym samym pracochłonne. No ale jak ktoś lubi pieczenie i zachwycone

In my kitchen
Pianka 208

Kolejne ciasto Siostry Anastazji z jej książki "100 nowych ciast". Ciasto okazało się dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu

In my kitchen
Miodownik z dwiema masami 615

Lubicie ciasta miodowe? A co powiecie na to,aby miodowe placki były przełożone dwiema różnymi masami? :) oczywiście najlepsze są na 2,3 dzień pomimo tego że

Słodkości i nie tylko
Słonecznikowiec 217

Dwa czekoladowe blaty , solidna warstwa słodkiej karmelowej masy i pewien dodatkowy składnik , który charakteryzuje to ciasto. Prażony , lekko skarmelizowany słonecznik. To dzięki niemu ciasto przyjemnie chrupie

Malinowa Kawiarenka
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 284

szklanki) 4 jajka (u mnie rozmiar L) 2 proszki budyniowe waniliowe bez cukru sok z 1/2 cytryny 2 szklanki jagód 2 łyżki mąki ziemniaczanej Jajka , cukier i proszek budyniowy umieścić w misie malaksera, zmiksować na gładką masę, dodać ser zmiksować, tylko do połączenia składników. Przelać na ciasteczkowy spód. Jagody umyć, osuszyć, posypać mąką ziemniaczaną, lekko wstrząsnąć miseczką. Jagody wysypać(...)powoli, cienką stróżką wlewać syrop do białek. Miksować cały czas na wysokich oborach, do momentu aż masa bezowa całkowicie nie ostygnie (od 5 do 10 min). Do całego kremu dodać barwnik różowy, zmiksować. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Wyciskać gwiazdki czy róże, wedle uznania. Ja najpierw wycisnęłam różyczki różowym kremem za pomocą tylko 1 M Wiltona

moj przepis na
Tort "kwiatek" 180

scinamy dolny placek (ten z tortownicy) aby blaty miały ta samą srednice. Najpierw ponczujemy ciasto z tortownicy. Pierwszy krązek ponczujemy, następnie smarujemy dżemem a na niego wykładamy część masy budyniowej. Z każdym krążkiem postępujemy tak samo. Kiedy tort mamy już złożony całość smarujemy pozostałą masą i wkładamy na jakiś czas do schłodzenia. Należy przygotować rękaw cukierniczy i tylke o kształcie(...)lukier był już dobrze wyschnięty bo jeśli płatki mają nam "wisieć" w powietrzu wtedy się będą łamac i rozpadać. Te dwa zdjęcia wykonane są telefonem stąd też inny odcień kremu. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto jabłkowo-serowe 223

Ciasto na puszystym cytrynowym biszkopcie pełne cynamonowego smaku z warstwą masy serowej i winnych jabłek,już sam zapach jest niezwykle kuszący! Składniki Blaszka o wym 24/28

Wanilia i Kardamon
Madam Walewska 153

ciężkości odpowiedniej nadały, a satyna w fałdy stosownie się układała. Koraliki porzeczkowe przetykają mizernie podpieczone płatki migdałów, nadając jej lekkości. Pod satynową powłoką kryje się grzewcza warstwa budyniowa z dodatkiem procentowym (Amaretto - Kuchnia a la Italiana). Wewnętrzną powierzchnię - barwy czerwonoporzeczkowej zwieńcza krój Madam.  Zdradzę Wam jedno - Madam Walewska uwielbia mocne zapachy - a za tem będzie kusić i nęcić(...)budyń, który należy po ugotowaniu ostudzić.  100 g masła 100 g margaryny kilka kropel aromatu migdałowego kilka "kropel" amaretto Kiedy ciasta i budyń są już schłodzone, robimy krem. Ubić mikserem masło z margaryną, dodając po łyżce budyniu. Cały czas ubijać.  Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można

Kuchnia smaków
Migdałowa Pani Walewska 340

Przepis na to ciasto długo czekał na swoją kolej, teraz wiem że zdecydowanie za długo. Chociaż w oryginale Pani Walewska powinna być z orzechami i powidłami

Słodka Kraina Wypieków
Leśny Tort Improwizowany 255

Na ten tort pomysł powstawał w trakcie tworzenia. Nie miałam na niego pomysłu przed pieczeniem. Piekłam biszkopt i myślałam sobie, jakoś to będzie. Jedyne co wiedziałam

Blondynka Gotuje
Tort pomarańczowo-kajmakowy 416

Uwielbiam pomarańcze i kajmak. W tym wydaniu smaki idealnie się uzupełniały, soczyste pomarańcze w galaretce, puszysta i lekka jak piórko masa kajmakowa i bita śmietana.  

VioletoweKucharzenie
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI - NAJLEPSZE 690

Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz

Słodko-Słony Świat Ilony