proste w przygotowaniu no i pyszne. Takim deserem jest francuz. Składniki: ciasto francuskie 300 g moreli ( ja używam w syropie ale mogą być świeże) 100 g jagód 100 g migdałów 100 g orzechów laskowych 1 jajko 2 białka 100 g śmietany 18% 150 g cukru Przygotowanie: Ciasto rozłóż na papierze pergaminowym, zagnij rogi i wstaw
Niezły Młynekmaśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Joanna z Różowej Kuchni Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Kinga z Małe Kulinaria Dorotka z Moje Małe Czarowanie Jagoda z Magia w kuchni Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Małgorzata z Po prostu Marghe Jola z Nasze życie od kuchni Emma z eMMa kreatywna Olga
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 100 g truskawek 100 g jagód 10 łyżeczek cukru pudru 250 ml śmietany kremówki kawałeczek soczystego arbuza Przygotowanie: Owoce myjemy, z truskawek dodatkowo usuwamy szypułki, osuszamy. Owoce miskujemy w blenderze na gładkę masę. Przekładamy do miski. Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę
Moja smaczna kuchniaCOŚ DLA OCHŁODY? Wspaniały, gęsty, słodko-kwaśny - rozpieszcza smakiem, chłodzi i koi pragnienie! SKŁADNIKI: - 150 ml zamrożonych jagód - plaster melona - 2 słodziki - 50 ml schłodzonej wody mineralnej w/w składniki zmiksuj blenderem. Gotowe! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNISezon jagodowy jeszcze trwa, jeżeli skończyły się Wam pomysły na ich wykorzystanie zapraszam na super prosty, szybki i pyszny deser:) Do jego przygotowania potrzebujesz: jagody mleko kokosowe cukier waniliowy granulowane otręby (opcjonalnie) Wszystko razem zmiksuj, przełóż do pucharków, odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp świeżymi owocami i granulowanymi otrębami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatylko pyszny ale i zdrowy a zimową porą przywoła letnie aromaty lasu. Warto zamknąć w słoiczki ten niepowtarzalny smak. Dżem jagodowy Składniki: 1 litr jagód 3 łyżki wody 1,5 szklanki cukru Jagody włóż do rondelka, wlej wodę i na bardzo małym ogniu podgrzewaj mieszając. Gdy owoce puszczą sok, gotuj je jeszcze przez około 15 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamenu. Składniki na około 500 ml: 1/2 melona (u mnie był to żółty) kilka dużych kostek zamrożonego arbuza 1 gałązka świeżej mięty (same listki) 1 malutka garstka jagód sok z 1/2 cytryny 1 łyżka nasion Chia Skworcu (dzień wcześniej zalanych połową szklanki wody) Wykonanie: Nasiona Chia co najmniej kilka godzin przed przygotowaniem smoothie zalewamy połową szklanką
Blondynka GotujeKolejne przetwory na zimę. Tym razem dżemik z czereśni i jagódek. składniki: 600 g wypestkowanych ciemnych czereśni 400 g jagód ok 500 g cukru Czereśnie opłukać, osączyć z nadmiaru wody i wydrylować, potrzebujemy 600 g czereśni bez pestek. Jagody również wypłukać i dobrze osączyć. Owoce wsypać do garnka zasypać cukrem, cukru dałam nieco mniej bo czereśnie były bardzo słodkie
Monia miesza i gotujedanie, domowy makaron i w ogóle samodzielne przygotowywanie produktów jak makaron, chleb, wędliny, kiełbasy. Kur jeszcze swoich nie mamy, ale kto wie może kiedyś. Obiad z kurek czy jagód, które sami sobie zbierzemy, smakuje najlepiej. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) domowy makaron z tego przepisu małe wiaderko kurek (ok. 8 dużych garści) 2 średnie białe cebule 5 ząbków czosnku
OstryKęsspód : 300g mąki pszennej Tortowej 450 1 schłodzone masło (200 gram) 120 gram cukru Masa do polania owoców: 4 żółtka 3 łyżki cukru 200 ml śmietanki 30 % 300 gram jagód 400 gram malin WYKONANIE Mąkę przesiewamy do miski. Masło rozdzielamy na małe kawałki i dodajemy do mąki. Dodajemy cukier. Całość zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Wstawiamy do lodówki
OstryKęsjedzenie coraz gorszej jakości – aby taniej, aby szybciej. Już mało kogo dziwi, że w jagodowym jogurcie jest więcej cukru niż owoców, a fioletowy kolor nie wziął się z jagód a od koszenily (barwnika pozyskiwanego z mszyc). Zawartość mięsa w mięsie to już w ogóle temat rzeka. Najtańsze kiełbasy pod wpływem ciepła np. na ognisku puszczają pianę, więc to chyba
OstryKęsDrodzy, sok z brzozy to nie zwykły sok z brzozy, to jest sok z brzozy z: miętą, cytryną, jabłkiem, kwasem, chlebowym, maliną, dziką różą, aronią, żurawiną, czarną jagodą. Łuchu, cóż za szaleństwo!!! No to zdrówko
Brzuszki ŁakomczuszkiPrzepis na dobry poranek? Aretha Franklin i smoooooooothie. Składniki: 0,5 kg truskawek 2 kiwi garść jagód goji kilka listków mięty kilka kostek lodu 2 łyżeczki cukru Wszystko miksujemy i voila
Brzuszki ŁakomczuszkiJakiś czasu temu pisałam o paczuszce od firmy Oskoła i soku z brzozy, który od nich otrzymałam. Wpis znajdziecie tutaj . Na pierwszy ogień do testów poszedł sok z czarną jagodą i mogę tylko powiedzieć, że był pyszniutki. I ciekawostka ze strony producenta: "Sok z brzozy zwany Bzowiną, czy Oskołą, pozyskiwany jest z pnia drzewa brzozy
Brzuszki Łakomczuszkigrejpfrutowi a zarazem sycący więc traktuję go nie jak deser ale jeden z posiłków w ciągu dnia. Na upalne dni ideał :) duży banan brzoskwinia mała gruszka czerwony grejpfrut garść jagód kilka malin (dodałam mrożone) Wszystkie składniki miksujemy. Przelewamy do szklanki i gotowe :) Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp
Mienta blog