z jagodami - 7023 przepisów (strona:404/469)

Ale pychota nr 5! 167

zakupić kilka interesujących mnie foremek. Dziś po długich poszukiwaniach nabyłam numer 5 z silikonową formą w kształcie kwadratu. W numerze jak zwykle 5 przepisów, tym razem: Sieja w ziołach, jagody z ajerkoniakiem, ciasto rumowo-rodzynkowe, zapiekanka drobiowa z selerem i naleśniki z pikantnym nadzieniem. Te ostatnie najbardziej mi się spodobały i zamierzam je wkrótce zrobić. Forma wydaje się solidna

Fabryka pomysłów
Ciasto Smerf z musem jagodowym 380

niej wystudzoną galaretkę. Gdy pianka zacznie powoli tężeć to wylać ją na herbatniki. Wstawić do lodówki do stężenia. Mus jagodowy: 200-250g mrożonych jagód 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny. Przygotowanie: Jagody rozmrozić. Zblendować. Podgrzać. Dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, dodać do musu jagodowego. Ostudzić. Wylać na stężoną piankę i ponownie wstawić

Fabryka pomysłów
Smażone ciastko francuskie z owocami 229

głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od klasycznych pączków. Swoje ciacha przygotowałam z nadzieniem z owoców leśnych (malina&jagoda). Moim celem było odtworzenie smaku z McDonald jednak daleko im do ideału, który tak lubię z tej słynnej sieciówki. Nie wiem już sama, jakie oni używają do nich ciastko, które jest(...)Ciastko samo w sobie było bardzo smaczne, a do odkrycia ich tajnej receptury będę dążyć metodą prób i błędów. Składniki na 8 sztuk: Garść mrożonych malin Garść mrożonych jagód Opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cukier do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Owoce wrzucić do rondelka, dodać kilka łyżek wody, dusić do rozpadnięcia. Posłodzić do smaku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać

Fabryka pomysłów
Dania dla dzieci: Kolorowe naleśniki w kształcie gwiazdek 183

Post Dania dla dzieci: Kolorowe naleśniki w kształcie gwiazdek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ser Camembert w panierce 171

celu osiągnięcia grubszej panierki. Krążki kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po 2-3 min z obu stron. Układamy na talerzu podajemy z owocowym sosem lub ze świeżymi owocami ( jagody, żurawina, winogrono). Można podawać z tostami z masłem. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości

Proponowane wyszukiwania