Opis: Filet z indyka to delikatny kawałek mięsa. Doskonały i dietetyczny. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneIlość porcji: 8 kawałków Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka soli Nadzienie: 250 g fileta z indyka 1 mały por 100 g surowej szynki np. parmeńskiej 1 niewielka cebula lub 2 cebulki szalotki 1 papryka czerwona (200 g) ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki curry(...)papierem do pieczenia i wysypać obciążniki (u mnie są nimi fasola czerwona, lub groch) i piec przez 20 minut w 180 stopniach. Następnie fileta pokroić w niewielką kostkę, obsypać przyprawami (papryką i curry), wymieszać z 3 łyżkami oliwy i usmażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć do oddzielnej miseczki
KuchniaWeDwoje.plsię je bardzo szybko i prosto. Zdrowi i sycący posiłek. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 sztuki (4 porcje) Składniki: 4 papryki 400 g fileta z indyka lub kurczaka 100 g kaszy orkiszowej 1 puszkę lub 4 – 5 sztuk pomidorów 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
KuchniaWeDwoje.plniewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 24 sztuki Składniki: 160 g fileta z indyka 50 g sera mozzarella 4 sztuki pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek 120 g sera camembert 4 plastry szynki 8 sztuk pieczarek marynowanych 2 sztuki ogórka konserwowego 2 laski
KuchniaWeDwoje.pldzień wcześniej i nic się z nią nie stanie (nie będzie ani wodnista, ani wysuszona). Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 8 Składniki: 500 g fileta z indyka lub kurczaka 400 g selera naciowego 200 g żurawiny 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki curry 1 łyżka oliwy(...)solą i pieprzem. Krok po kroku: 1. Fileta pokroić i podsmażyć 2. Mięso doprawić kurkumą i carry 3. Pokroić selera naciowego 4. Namoczyć i odsączyć żurawiną 5. Do miski przełożyć wszystkie składniki i wymieszać Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną Artykuł Sałatka
KuchniaWeDwoje.plMateuszowych. Ponieważ majówka za pasem, a prognozy pogodowe nie są jakoś bardzo optymistyczne - na pierwszy ogień pójdzie pomysł na aromatycznego indyka, który smakuje jak z grilla. Składniki: filet z indyka (ilość w zależności od potrzeb) łyżka lub 2 oliwy łyżka przyprawy grillowej klasycznej 1/2 łyżki ulubionych ziół (u nas mieszanka śródziemnomorska) Przygotowanie: Filet kroimy na kotlety(...)fantastycznie pasowało by to do zieleniny, gotowanych warzyw czy opiekanych ziemniaczków. Słowem do wszystkiego ;) I Tak niewielkim nakładem sił powstał fantastyczny obiad, a przy tym pomysł na filet z indyka wart powtórzenia. Polecam
Kuchnia po mojemuDziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :) Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych płatków chilli, 1/3 łyżeczki mielonej kolendry, 1/3 łyżeczki mielonego imbiru, 2 ząbki czosnku, pieprz 1/2 średniego(...)patelni i wkładamy do miseczki, dodajemy pokrojone oliwki - u mnie ok. 10 sztuk, pokruszoną fetę, posiekaną natkę pietruszki oraz kuskus, całość doprawiamy solą i pieprzem. Wcześniej zamarynowany filet z indyka wyciągamy z woreczka, zostawiając marynatę. Rozbijamy tłuczkiem na równy cieńszy kawałek, wykładamy farsz warzywny z kuskusem i dokładnie zwijamy dobrze dociskając. Zrolowany filet związujemy bawełnianym sznurkiem
Plate of Joyszklanki wina czerwonego olej Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam na godzinę do lodówki.Śliwki suszone i jabłka przekładam do rondelka zalewam winem i gotuję chwilę aż owoce zmiękną, odstawiam do przestudzenia. Na filet z indyka wykładam owoce, na nie orzechy które
wesoła kuchniaproste w wykonaniu. Filet z indyka można zastąpić kurczakiem, a do nuggetsów świetnie sprawdzi się sos z jogurtu naturalnego i czosnku. Polecam! Składniki: filet z indyka ząbek czosnku sezam do panierowania sos miętowy sól pieprz Wykonanie: Filet podziel na mniejsze 3-4 cm kawałki. Przeciśnięty przez praskę czosnek(...)połącz z sosem miętowym, solą i pierzem i zamarynuj kawałki indyka. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Kawałki mięsa posyp sezamem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40-45 minut. Smacznego
Kukuleczkiwięc szansa że macie już dość zwykłej karkówki i kiełbasy. Czas poeksperymentować. Dziś szaszłyki z wieprzowiny i indyka w towarzystwie pomarańcza i ananasa Składniki: 0,5 kg fileta z indyka lub 4 piersi z kurczaka 1,0 kg karkówki 2,5 cm kłącza imbiru (starty na drobnej tarce) 2 łyżki miodu skórka otarta z 1 pomarańczy(...)pomarańczy sól i pieprz ananas świeży lub z puszki maślanka sól, pieprz papryka majeranek curry oliwa Wersja z pomarańczami Przygotowanie: 0,5 kg fileta z indyka lub 4 piersi z kurczaka należy pokroić w grubsze kawałki. Każdy kawałek nakłuwamy kilkakrotnie wykałaczką aby marynata mogła wniknąć do środka. Marynatę przygotowujemy łącząc ze sobą 2,5 cm imbiru startego
Kulinarna Patilogiaowoce zmiękły i nasiąknęły płynem. Rozłożony płat indyka układamy na folii aluminiowej, smarujemy marynatą od owocową. Na filecie z indyka układamy listki szpinaku bez ogonków, oraz owoce z sosem, przykrywamy płatem indyka. Zawijamy filet szczelnie w folię. Odkładamy na kolejne 30 minut. Nastepnie układamy mięso na grillu i pieczemy ok. 25 minut, rozcinamy folię(...)góry i pozwalamy mięsu „dojść”. Podajemy mięso z owocami na liściu sałaty. The post Indyk w raju, czyli pierś z indyka z suszonymi owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrodzynkami. Osobiście bardzo lubię połączenie mięsa z owocami w każdej postaci. Ta rolada prezentuje się bardzo dobrze i równie dobrze smakuje. Składniki: • 1 filet z indyka • 150 g moreli suszonych • 150 g suszonej żurawiny • 8 suszonych fig • kilkanaście goździków • sól, pieprz do smaku, zioła prowansalskie • 5 łyżek oliwy • 1/4 szklanki wody Galareta(...)torebka żelatyny z bulionem / 1 litr wody • 75 g żurawiny suszonej Wykonanie: • Filet z indyka rozłożyć, rozciąć, aby uzyskać jak najwiekszą powierzchnię, i delikatnie rozbić. • Natrzeć filet z obu stron solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. • Na brzegu mięsa ułożyć suszone owoce w całości i zwinąć ciasno w roladę
To co kochamskładniki na 1,5 kg wędliny 1,5 kg schabu lub innego mięsa ( łopatki , karkówki, boczku, fileta z indyka ) 2 litry wody 1/3 szklanki soli ( schab, filet z indyka ) lub 1/2 szklanki soli ( łopatka, karkówka, boczek ) 1 łyżka cukru 4-5 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki ziołowego pieprzu 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 5-6 liści
Smakowite Daniajest on idealny do wszelakich potraw nie tylko z makaronem ale z nim idealnie się komponuje. Spaghetti z indykiem i szpinakiem SKŁADNIKI : 100 g makaronu spaghetti 70 g ugotowanego fileta z indyka 50 - 60 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła sól i pieprz czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE : Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie(...)odcedzamy. Szpinak płuczemy, przekładamy do rondla, dodajemy łyżeczkę masła, solimy i podduszamy. Ugotowany filet z indyka mielimy, dodajemy do szpinaku, doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem i pieprzem - podduszamy 3-4 minuty. Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku z mięsem, mieszamy. Podajemy na ciepło tuż po przygotowaniu :) Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki na ok. 680 gramów gotowej mielonki: 500 gramów mielonego z indyka 400 gramów filetów z piersi indyka 1 płaska łyżka słodkiej, mielonej, czerwonej papryki 2 płaskie łyżki majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Mięso mielone przekładamy do salaterki Filety myjemy, oczyszczamy z ewentualnych błonek i ubijamy przez folię spożywczą (niezbyt mocno) Ubite filety
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com