jajka, miękka palma, cukier mikserem utrzeć do spienienia, w masie będą grudki palmy ale to ma tak być wsypać przesianą mąkę tortową z proszkiem i i utrzeć na gęste ciasto dodać z 3/4 zawartości konfitury do ciasta i zmiksować wszystko z ciastem tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto i piec w 200C około(...)minut, do suchego patyczka dobrze wystudzone /zimne/ ciasto przekroić na połowę, skropić blat ciasta dobrze zieloną herbatą, drugi blat też skropić po nałożeniu go na krem zimną śmietanę ubić, dodać serek homogenizowany bezsmakowy, wsypać galaretkę i wszystko ubić połowę kremu nałożyć na ciasto, przykryć ciastem i resztę kremu posmarować na wierzchu, resztę konfitury dać na krem - ciasto jest pysznie borówkowe
W Mojej Kuchni LubięCiasto marchewkowe to moje ulubione. Słodkie, aromatyczne, z lekko korzennym aromatem. Wypróbowałam wiele przepisów, zanim znalazłam ten idealny. Okazało sie, że najlepsze ciasto marchwiowe robi...moja mama. Puszyste, wilgotne, słodkie, koniecznie z kremową, kwaskową polewą przełamującą słodycz ciasta. Po prostu idealne. Przekonali się o tym również moi znajomi. Od jakiegoś czasu to ciasto to obowiązkowy punkt każdego spotkania towarzyskiego. Ponieważ(...)miksera i dodajemy stopniowo partiami przesianą przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cynamonem i cukrem z wanilią. Gdy wszystkie składniki połączą się w gęste ciasto, dodajemy (cały czas miksując na niskich obrotach) olej oraz sok z ananasów. Na koniec dodajemy startą marchew. W wersji na bogato możemy na tym etapie dodać do ciasta pokrojonego
Zawsze głodna!Nakupiłam owoców, to teraz muszę je wykorzystać:) Do wykonania tego ciasta użyłam porzeczek, ale myślę, że pasować będą też inne, słodsze owoce. Jeśli więc ktoś nie lubi ciast kwaskowatych to proponuję zastąpić je innymi ulubionymi owocami. Przepis znalazłam tu , ale musiałam zamienić maślankę na jogurt naturalny i miałam też mniejszą ilość owoców. Poza tym dodałam przepis na kruszonkę, który może(...)się komuś przyda:) Składniki na ciasto: 2 i 3/4 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. jogurtu naturalnego 3 jajka 1/2 szkl. oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 350 g porzeczek Składniki na kruszonkę: 1/2 łyżki masła 1-1,5 łyżki mąki 1-1,5 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Przygotować blachę - ja wysmarowałam tłuszczem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCiasto 3 Bit to jedno z bardziej znanych wypieków w sieci. Biszkoptowa wersja popularnego ciasta "3 Bit bez pieczenia" jest jeszcze smaczniejsza niż pierwotna i z pewnością warto ją przygotować w domu. Przepyszne spody biszkoptowe z aż trzema warstwami mas: krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu. Wszystkie te kremy(...)idealnie się ze sobą komponują, mają delikatną, puszystą konsystencje i tworzą niezwykłe połączenie, któremu ciężko się oprzeć.Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Składniki:Biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyMasa Krówkowa:1/2 szklanki (125 ml) mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30%250 g masy kajmakowejfix
Słodka StronaCiasto z truskawkami i białą czekoladą...Pyszne i nie wymagające dużo pracy.Z dodatkiem soczystych truskawek.Posmarowane po wierzchu białą czekoladą.Proste, szybkie i niedrogie.Polecam! Składniki:Ciasto:250 ml maślanki;1/2 szklanki białego cukru;2 i 1/2 szklanki mąki pszennej;3 duże jaja;2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia;1/2 szklanki oleju;Aromat waniliowy (buteleczka 10 ml).Owoce:350 g truskawek(...)kuchennego) wlać maślankę i olej. Wbić jaja. Dodać aromat. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać (ja mieszam mikserem przy pomocy mieszadła, ale można również łyżką). Ciasto jest dość gęste.Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blachy wylać ciasto.Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, przekroić na pół. Do truskawek dodać kisiel w proszku
Gospodyni MiejskaPrzepychanki jesieni i zimy odbijają się na naszych kulinarnych poczynaniach. Ciasto musi być! Nie ma wyjścia, gdy rodzina w 99,9% składa się z łasuchów. Pogoda sprzyja filozoficznym pytaniom, więc i u nas pojawiły się konkretne dylematy, które rozstrzygnąć trzeba było. Nastały więc czasy owocnych jak widać rozmyśleń - dziś postawić na piernik, na szarlotkę a może na coś z pigwą(...)budyniem? Dwie baby w kuchni oznaczają zwykle wojnę... U nas nastąpił "kreatywny konsensus" (tak to sobie tłumaczymy)... powstała więc ONA: jabłkowo-pigwowa szarlotka z budyniem na korzennym, bezglutenowym, kruchym cieście. Wyszło bosko. Tak więc dylemat rozstrzygnięty, wszyscy zadowoleni, wszyscy szczęśliwi i najedzeni (tylko piekarnik biedny... że on z nami wytrzymuje). CIASTO:/Kruche, bezglutenowe, razowe, korzenne...- 2 szklanki mąki bezglutenowej
Wypisz WymalujBardzo często piekę różne wersje ciast czekoladowych czy murzynków . Tym razem jest to wersja z popularnym napojem Coca-Cola . Ciasto bardzo dobre, czekoladowe i puszyste za sprawą bąbelków z napoju. Niestety zabrakło mi kakao na zrobienie polewy co na pewno wzmocniło by jeszcze smak ciasta ale i bez tego dodatku okazało się trafionym wypiekiemCzas pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBardzo kruche ciasto, delikatne jabłka i tak samo delikatna masa orzechowa - fajne połączenie :) Ciasto znane jest też pod nazwą Niebo. Myślę, że dla wielbicieli orzechów będzie idealne bo są dość wyraźnie wyczuwalne :) Dokładnego źródła nie podaję, bo praktycznie wszędzie receptura jest taka sama więc opierałam się na kilku źródłach.Składniki na ciasto :350g mąki4 żółtka250g margaryny1/2 szkl cukru pudru1 łyżeczka(...)ilości jabłek)1 łyżka masłaMasa orzechowa:200g mielonych orzechów włoskich250g margaryny1 szkl mleka3-5 łyżek cukru pudru - w zależności jak słodkie chcemy mieć (ja dałam 3)Dodatkowo:polewa czekoladowaPrzygotowanie:Ciasto : Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy wałek i dzielimy go na pół. Każdą część rozwałkowujemy na wielkość blachy, podsypując mąką, aby nam się nie przykleiła
charlotte gotujePodobno z ciastem na maślance jest tak, że jednym wychodzi całe życie i uważają, że jest to najłatwiejsze ciasto świata a innym nie wychodzi nigdy :( Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Jedno jest pewne: ciasto jest szybkie, łatwe i baaaardzo pyszne, więc chociażby dlatego warto wypróbować przepis. Mój przepis zaczerpnięty jest z bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki.Bardzo(...)dokładnie i szczegółowo zasady postępowania z ciastem na maślance, jogurcie czy kefirze opisała Danusia na blogu Co mi w duszy gra. Po wyjęciu z piekarnika mimo, że ciasto ładnie urosło była chwila rozterki: jest zakalec czy nie :-) I radość po wykrojeniu pierwszego kawałka :)) Nieee ma :)) Składniki: 350g mąki (2szkl+1 czubata łyżka) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia
Walijskie Pichcenieciasto to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest wprost bajeczne. Baaardzo mocno czekoladowe, idealne dla czekoladoholików, ale nie tylko, ja choć jestem raczej antyczekoladoholikiem, to ciasto to bardzo zauroczyło mnie swym niepowtarzalnym, cudownym smakiem. A dodatek dyniowego kremu czyni je wprost nieziemskim przysmakiem. Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem(...)jajek, masła i mleka krowiego wyjdzie nam super ciasto.U mnie przepis na pewno do powtórzenia. Znalezione tutaj.Piekłam w formach 26cm.Składniki ciasta:- 550g mąki orkiszowej, u mnie typ750 lub 3 szklanki mąki pszennej- 2/3 szklanki kakao- 2 płaskie łyżeczki sody- 1 płaska łyżeczka soli- 2 szklanki lekko letniego mleka ryżowego (lub innego roślinnego)- 2 łyżki octu
Smaczne ZdroweDziś podam Wam nowy przepis na ciasto na tartę, wypróbowałam go już jakiś czas temu i jestem nim zachwycona. Przepis znalazłam na Gotuj Skutecznie TV. Chciałam zrobić i podzielić się z Wami przepisem na tartę z czekoladą, niestety na sam czekoladowy farsz przepis podam Wam innym razem bo przez przeoczenie/zaniedbanie/ roztargnienie* - niepotrzebne skreślić. popełniłam błąd i choć tarta powstała(...)jest całkiem smaczna to jednak nie jest to o co mi chodziło :) A tam... napiszę Wam co zrobiłam: Zamierzałam, rozpuścić w śmietanie kremówce czekoladę i wylać ją na ciasto - banalnie proste - pod warunkiem, że zachowa się proporcje. Czyli na 100 ml śmietanki - 100 g czekolady lub więcej. Ja rozpędziłam się i zagotowałam 400 ml śmietanki, wrzuciłam 2 tabliczki czekolady
Miksturowniknaszym domu pojawia sie ciasto to jest to znak, ze albo spodziewamy sie gosci na popoludniowej kawie czy herbacie, albo ze mam chandre. Na ta druga sprawdzaja sie wspaniale wypieki czekoladowe, po ktorych z jednej strony czuje sie duzo lepiej, ale tez jest mnie nieco wiecej ;) Nie umiem sie pohamowac i nigdy nie poprzestaje na jednym kawaleczku takiego ciasta. Pozniej(...)ktorym chce poczestowac mioch gosci. Tym razem w oko wpadl mi przepis, ktory znalazlam w styczniowym numerze "Pieprz i sol"(wprowadzilam nieco zmian). Pomyslalam, ze takie lekkie jak chmurka ciasto, choc nieco kaloryczne, bedzie w sam raz. Nie pomyslilam sie!A wielka milosniczka slodyczy, moja Corka, byla ciastem tak zachwycona, a swoje och! i ach! wyglaszala juz w trakcie jedzenia
Przysmaki Karolkimyśl o których buzia się sama uśmiecha, takie… „na poprawę humoru”, które się kojarzą tylko z czymś przyjemnym i ulubionymi smakami z dzieciństwa. Do nich należą… jabłka w cieście, ale to oczywiście u mnie, nie wiem jak u Was. Składnik na ciasto: - 1,5 szklanki mleka - 3 jajka - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku(...)jabłek (u mnie golden delicious) - olej do smażenia (u mnie z pestek winogron) - cukier puder do oprószenia Do wysokiej miski, czy innego pojemnika dodajemy wszystkie składniki na ciasto – mleko, całe jajka, przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz skórkę startą z cytryny. Ubijamy robotem do połączenia wszystkich składników. Ciasto odstawiamy na ok. 30 minut. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda
mojewypiekiinietylkoNadeszła pora na słodkości. Będąc wczoraj na zakupach napotkałem świeże śliwki i zdecydowałem się na przygotowanie tarty. Zrobiłem ją na klasycznym kruchym cieście. Aby ją troszkę urozmaicić wypełniłem ją masą sernikową. Dało to efekt śliwek osadzonych na puszystej pierzynie. Zachęcam do zapoznania się z moim przepisem i życzę udanych wypieków.Czas przygotowania: 80 min.Porcja dla 8 osóbKoszt przygotowania(...)złSKŁADNIKI:1/2 kg śliwek250 g masła350 g mąki pszennej100 g cukru100 g cukru pudrusólcynamon4 jajka80 ml mleka30 g skrobi ziemniaczanej300 g białego serka naturalnego do sernikówPRZYGOTOWANIE ciasta:Do miski wkładamy 200 g schłodzonego masła, dodajemy 300 g mąki, 100 g cukru, szczyptę soli i wbijamy jedno całe jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy za pomocą miksera lub dłonią. Ciasto
kulinarnyJaCzasem najlepsze pomysły przychodzą człowiekowi do głowy niespodziewanie. Tak właśnie było z tym ciastem. Jak zwykle - ostatnio bardzo często - naszła mnie popołudniu ochota na małe co nieco. Mając do wyboru miseczkę owoców, którą się z nikim nie podzielę, a kawałkiem domowego wypieku z równie dużą porcją owoców, dodatkowo z domowym budyniem i puszystą bezą obsypaną złocistą kruszonką chyba nie trudno(...)stwierdzić co wybrałam. Fakt, witaminy z owoców w większości uleciały, ale smak zdecydowanie pozostał. No i sprawiłam przyjemność większej (nawet całkiem dużej) grupie osób. Samo ciasto, zajmuje u mnie dość wysokie (chyba nawet pierwsza trójka!) miejsce ulubionych ciast ever, dlatego pomyślałam, że może również i Wam przypadnie do gustu. Przygotowanie chwile zajmuje, cóż ubicie idealnej bezy i przygotowanie budyniu, już
Słodkie PrzyjemnościJedna nazwa a tyle wariacji na temat tego ciasta. Przepis na nie pochodzi z domowego zeszytu. Zanim jednak przystąpiłam do popełnienia Kukułki, zrobiłam małe rozeznanie w sieci. Okazało się, że pod nazwą „ciasto Kukułka” kryją się różne metody jego wykonania. Począwszy od wersji z wykorzystaniem cukierków Kukułek po te z czekoladą, biszkoptami, likierem i alkoholem. Moja Kukuła jest(...)kakao. Dodajemy do ubitej masy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo do a boki smarujemy masłem. Wlewamy ciasto, wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyciągamy z blaszki i odwracamy do góry dnem w celu spłaszczenia zbyt wyrośniętego
Made By Mom And SonWarstwa ciasta jest cienka, co sprawia, że bardziej czuć owoce, a zapach truskawek z upieczonego ciasta jeszcze długo unosił się po całym mieszkaniu. Ciasto jest bardzo szybkie i nieskomplikowane w przygotowaniu, za to wilgotne i mocno owocowe. Nie jest również przesłodzone dlatego wielbiciele bardziej słodkich ciast powinni dać całą szklankę cukru. Można również stosować różne wariacje owocowe według uznania.składniki(...)sypka kruszonka.Margarynę rozpuścić w większym garnku razem z wodą i cukrem.Do wystudzonej margaryny dodać jajka, zmiksować, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do formy (36/24) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać.Rabarbar odsączyć z soku, poukładać na cieście, następnie poukładać truskawki. Owoce częściowo wcisnąć w ciasto.Następnie na ciasto z poukładanymi owocami
Mix smakuPollock (rdzawiec lub czarniak), to ryba atlantycka z rodziny dorszowatych. Tym razem skorzystałam z przepisu Jolusi Lehr na ciasto piwne. Kto nie zna smaku ryb z nadmorskich smażalni powinien ten przepis wypróbować, naprawdę warto. Pollock w cieście piwnym. Składniki: - filety z Pollocka (może być inna ryba)- sól- sok z cytrynyCiasto piwne:- 1 szklanka mąki pszennej- 1 jajko- ½ łyżeczki proszku(...)smażenia Rybę miałam świeżą, więc najpierw trzeba było ją oczyścić, oprawić, wyfiletować i osuszyć. Następnie solimy ją i skrapiamy sokiem z cytryny. Jeżeli mamy dużo ryby, proporcje na ciasto odpowiednio zwiększamy, co ja również uczyniłam. Wszystkie składniki na ciasto, oprócz piwa – miksujemy robotem. Na samym końcu dodajemy piwo i ponownie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Filety zanurzamy
mojewypiekiinietylkoDziewczyny postanowiły upiec ciasto ze śliwkami i czekoladą. Kiedy przeczytałam przepis, wiedziałam, że to będzie coś pysznego. Kawałki soczystych owoców zanurzone w mięciutkim, aromatycznym cieście, do tego posiekana czekolada, rozpływająca się w ustach, kiedy ciasto jest jeszcze ciepłe... Ślinianki od razu zaczęły mi pracować intensywniej. Wczoraj przejrzałam zawartość szafek, i wybrałam się po zakupy w celu nabycia składnika najważniejszego - śliwek(...)stolik w salonie nagle mnie natchnęło. Zielona miska pełna jabłek okazała się znakomitym rozwiązaniem. Czekolada, orzechy, jabłka zamiast śliwek...? Dlaczego nie? Będą przecież pasować idealnie.I nie pomyliłam się. Ciasto wyszło cudowne - soczyste i wilgotne dzięki owocom, dość ciężkie, intensywnie kakaowe (od siebie dałam kakao do masy), z niesamowitym orzechowym aromatem. Ilość cukru w oryginale - 175 g - wydała mi się nieco
Pożeraczka, czyli raz adobrzetylko suszone, i nie bardzo je lubiłam. Były za słodkie, lepkie, i miały jakąś taką dziwną, nietypową konsystencję... Później zdanie zmieniłam, i polubiłam suszone figi, jednak ciągle raczej w ciastach niż jako samodzielną przekąskę. Szczerze, to nie pamiętam, kiedy po raz pierwszy świeżych fig spróbowałam. Wiem jednak, że nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Trochę słodkie, trochę mdłe, pełne(...)dobre! Banalnie proste, a jednak może być niesamowicie eleganckie. Te figi zdecydowanie mają w sobie coś...Tym razem zdecydowałam się na coś nieco bardziej skomplikowanego (ale nadal prostego!), mianowicie ciasto. Gdy u Madlene zobaczyłam ten przepis na ciasto z brzoskwiniami, do razu zobaczyłam w nim figi. Nie mogłam się powtrzymać, i czym prędzej zabrałam się do pracy.A, szczerze mówiąc, jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJakie ciasta najbardziej kojarzą Wam się z dzieciństwem? Bo u mnie na pierwszym miejscu zdecydowanie znalazłoby się ciasto drożdżowe;) Mama zawsze piekła taką wielką blachę drożdżówki, której połowa znikała dosłownie w oka mgnieniu... Najbardziej lubiłam zapach ciasta drożdżowego, który czuć było w całym domu:) Jeszcze milej wspominam wypiekanie pączków na Tłusty Czwartek. to zadanie z kolei należało do mojej babci(...)uwielbiałam podglądać jak babcia w tempie dla mnie nie do ogarnięcia tworzy piękne, zgrabne pączki:)) Też macie takie wspomnienia?Na pączki jeszcze przyjdzie czas, a wracając do ciasta drożdżowego, odnalazłam przepis mamy, zmieniłam jedynie sposób wyrastania ciasta, a raczej po prostu całkowicie ominęłam ten etap. Dodałam za to 40 minut pieczenia w temp. 45stopni. Ciasto nie straciło nic na smaku
Z miłości do słodkościburzliwym i bardzo intensywnym lecie mamy, mam nadzieję, złotą, spokojną, polską jesień, która niesie ze sobą bogactwo owoców. Dlatego dzisiaj po długiej przerwie chcę Wam zaproponować ciasto ze śliwkami wg przepisu mojej mamy :) Składniki 1kg śliwek węgierek Ciasto: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki margaryna Beza: białka(...)szklanka cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Wpierw do osobnych misek rozdzielamy białka od żółtek. Białka wstawiamy do lodówki, do żółtek zaś dodajemy wszystkie składniki potrzebne do zagniecenia ciasta. Margaryna może być schłodzona, jednak ciasto lepiej zagniata i wyrabia się, gdy jest ona stopiona i przestudzona. Ciasto dzielimy na 2 równe części,owijamy folią spożywczą lub, jeśli jej nie macie
Taste Of My DayCiasto karmelowo śliwkowe SKŁADNIKI: CIASTO żółtka jaj-3 szt cukier -0,5 szkl cukier waniliowy -1 opak proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki margaryna -1 kost mąka -3 szkl NADZIENIE powidła śliwkowe -1 słoik budyń karmelowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -2 łyżki śliwki -10 szt cukier puder PRZYGOTOWANIE: Margarynę posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia,cukier(...)cukier waniliowy i żółtka,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na brytfannę,drugą włożyć do zamrażarki. Blachę wysmarować tłuszczem,wyłożyć połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć powidła śliwkowe,a na powidła wyłożyć umyte i wypestkowane połówki śliwek. Budyń karmelowy ugotować,wyłożyć gorący na śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na budyń. Ciasto włożyć
Kuchnia Danusiciasto jest powszechnie znane jako makowiec. Tutaj wersja z kakao zamiast maku. Ciasto jest pyszne, pięknie wyrasta i bardzo szybko znika. Nie wymaga wielkiego nakładu pracy, a wygląda efektownie. Ciasto jasne: 5 jajek25 dag margaryny35 dag mąki25 dag cukru0,5 szklanki gęstej śmietany2 łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowegoMargarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać partiami mąkę wymieszaną(...)mąki15 dag cukru1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao1 łyżka majonezu2 jajka1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia3-4 łyżki gęstej śmietanyWszystkie składniki wymieszać. Śmietany dodać tyle, aby ciasto miało konsystencję zbliżoną do ciasta jasnego i aby można je było rozprowadzić.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadzić równomiernie połowę jasnego ciasta, następnie ciasto ciemne i drugą część jasnego. Piec
Praktyczna plBłonnikowy szał! Ciasto marchewkowe zdecydowanie zalicza się do moich ulubionych. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne - nikt na pierwszy rzut oka nie rozpozna, iż jego głównym składnikiem jest marchewka. Przekonała mnie do niego koleżanka, dawno temu... Zapodała mi wtedy zagadkę, z czego jest zrobiony wypiek cukierniczy, którym właśnie częstowała. Nigdy bym nie pomyślała że właśnie z marchewki - kompletnie(...)jest ona wyczuwalna! Od tego momentu zafascynowałam się wypiekami z dodatkiem warzyw i ciasto marchewkowe weszło do mojego stałego repertuaru cukierniczego.Wypróbowywałam je już w różnych zestawieniach bakalii - jednak z dodatkiem rodzynek w środku i skórki pomarańczowej na wierzchu smakuje mi najlepiej. Składniki na dużą blachę: 4 jaja szczypta soli - jej dodatek do jajek sprawia, iż lepiej się ubijają
Grunt to przepis!