Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ser camembert to super pomysł na szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z
Marta GotujeSkładniki (dla 4 osób): 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone w kostkę 2 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oliwy 1 łyżka koncentratu (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku
My Culinary ArtPełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki: 200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni podwójny filet z kurczaka opakowanie
Moja smaczna kuchniaDziś trochę orientalne małe co nieco, a mianowicie Rose del deserto, czyli ciasteczka alla Róże pustyni. Te oryginalne pustynne minerały przypominające płatki róży, to nic innego
Mia Cucina SofietaMimozami jesień się zaczyna, Złotawa, krucha i miła. Moja jesień zaczyna się nostalgiczą kasztnawą tartą. Jadalne kasztany pojawią się za parę tygodni, ja użyłam lepiej pasującą
Mia Cucina SofietaTorta mimosa, to bardzo popularny tort we Włoszech przygotowywany specjalnie na Dzień Kobiet. Nazwa jego pochodzi od delikatnego i puszystego kwiatu mimozy, a torcik ma ten
Mia Cucina SofietaTego cuda nigdy nie może zabraknąć na wielkanocym stole. Przygotowuję je raz na rok, rozpoczynając jednocześnie serię deserów “al cucchiaio” –jedzonych łyżeczką, zimnych
Mia Cucina Sofieta