Szybkie w wykonaniu ciasto ucierane z owocami u mnie brzoskwinie z puszki i pianka malinowa.Następnym razem spróbuję wersji z wiśniami ...Ciasto 3/4 margaryny3/4 szkl cukru3 łyżki wodySkładniki te rozpuścić razem i lekko ostudzić3 jajka2.5 szkl mąki1 proszek do pieczeniacukier waniliowyewentualnie aromat cytrynowyDodatkowo Puszka brzoskwińBiałka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawaflowa z bananemWyśmienitkiŁatwy makowiecCiasto serowo - jabłkoweCiasto jabłkowo - budynioweCiasto " Wiśniowy szyk"Placek IłowieckiPiernik z herbatąSernik gotowanyWafel z mlekiem w proszkuCytrynowiecShrek - zielone ciastoCiasto szachownica "szach- mat"Piernik siostry AnastazjiMiodownikKakaowe ciasto z wiśniami i kokosemSłoneczne ciasto kawowe
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaRobiłam to ciasto już z wiśniami , nadeszła pora na wypróbowanie innych owoców, tym razem trafiło na brzoskwinie z puszki. Ciasto jest troszkę delikatniejsze w smaku za sprawą słodkich brzoskwiń... ale bardzo pyszne Składniki ciasta: 3 szkl. mąki pszennej 1 margaryna (250 g) 1/2 szkl. cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiać
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakremu smarujemy górę i boki tortu. Dowolnie dekorujemy i odstawiamy całość przynajmniej za 1 dzień w chłodne miejsce.* Ja dodatkowo co drugi placek smarowałam dżemem wiśniowym, można też dać wiśnie z likieru czy syropu, ale nie jest to konieczne, bo tort i tak wyjdzie pysznySmacznego
charlotte gotujeUwielbiam to ciasto jeszcze z jednego powodu: można je robić zawsze, niezależnie od pory roku, ponieważ tak samo dobrze smakuje ze świeżymi owocami jak i z owocami ze słoika - wiśniami czy truskawkami.Składniki:0,5 kg mąki3 jajka50 g drożdży0,5 kostki margaryny0,5 szklanki cukrucukier waniliowy0,25 szklanki mleka (do rozrobienia drożdży)Składniki na kruszonkęMargarynę topimy i odstawiamy
Ciastkozercykubku parzy się: "OGRÓD FARAONA"(zielona herbata Sencha, kawałki karmelu, skórka pomarańczowa, daktyle, kwiaty piwonii).Smak... marzenie. Orientalne marzenie, które chyba jeszcze bardziej zabiera nas do krainy kwitnącej wiśni. Ten aromat unosi się po całym domu. Dociera w najciemniejsze zakątki i otula nasze zmysły.Dostępna jest tutaj: kliknij
Wypisz Wymalujzestawienie idealne. Nuta owocowa została wzbogacona o chrupiące dodatki, które pobudzają zmysły. My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Mieszanka idealna do ryżowych kuleczek. Jakie wyszły nasze pączucie?Pyszne i twarde, twarde i pyszne. Ciekawe, charakterystyczne, zupełnie inne niż tradycyjne pączki. Powstała pyszna skorupka, równie pysznie nadziana. Przypominają
Wypisz Wymalujsłonecznik, jak zawsze jest idealny. Pysznie i zdrowo.Kupić możecie ją tutaj: ZIARENKOWO.MARMOLADA:My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Owocowa nuta została więc idealnie dopasowana. Dodała odrobinę kwaskowatego orzeźwienia. Tyle zdrowia i smaku zamknięte w domowych batonikach. Tyle zdrowia i smaku zamknięte w naszych głowach. Tylko zdrowia
Wypisz WymalujPuszyste, mięciutkie, lekko wilgotne. Wspaniale komponuje się z wiśniami, ale i w wersji z brzoskwiniami jest bardzo smaczne. Składniki: (u mnie tortownica 22cm) 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 3/4 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szkl. mąki łyżka kakao kilka kropli aromatu cytrynowego kilka kropli aromatu rumowego dowolne owoce Wykonanie:Jajka wbijamy do miski
Walijskie PichcenieThe post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeznikają dnia pierwszego. Nigdy nie robię ich konkretnie wagowo. Ale w przybliżeniu podam, że: - 1kg ogórków gruntowych, - gałązki lub pęczek świeżego kopru, - duży liść chrzanu, - dowolne liście np. wiśni, winogron, dębu. Dosłownie kilka sztuk - ok 4 ząbków czosnku. Ogórki myjemy i odcinamy końcówki po obu stronach. Umyty koper, liście układamy na dno naczynia w którym będą leżały ogórki. Wkładamy ogóreczki
Malinowe Pocałunkichrzanu. Upychamy dokładnie wyszorowane ogórki ( które najlepiej jak poleżą kilka godzin w zimnej wodzie). Moim sposobem jest wyszorowane ich czystym zmywakiem kuchennym, ostrą stroną. Na wierzch układamy np liście wiśni, porzeczki lub dębu. Wsypuję do każdego litrowego słoja płaską łyżkę soli. Sól musi być kamienna i nie jodowana. I zalewam gotującą się wodą. Mocno zakręcam i odstawiam do góry dnem
Malinowe PocałunkiPyszna bułka drożdżowa z przepisu babci mojej przyjaciółki. Idealnie miękka, pachnąca... Podana ze szklanką mleka i pysznymi wiśniami. Śniadanie wprost idealne. Składniki: 1 kg mąki pszennej 100 g drożdży świeżych 6 żółtek 1/2 do 1 szkl cukru ( w zależności od tego jak lubimy) 100 g oleju rzepakowego ok 500 ml mleka cukier waniliowy/ odpowiedni zapach
Malinowe Pocałunkistopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina:) Sofija (sofija52@interia.pl) Trzecie miejsce minutnik otrzymuje bozenn1@wp.pl Owoce w czekoladzie. Potrzebne składniki; 5gron porzeczek 6 wiśni z ogonkami 6 truskawek z szypułka, około 200 gram białej kuwertury. Przygotowanie: Wiórki kokosowe prażymy a suchej patelni aż do uzyskania pięknego złotobrązowego koloru, następnie wsypujemy je na talerz i odstawiamy
Malinowe Pocałunkigruszki ok 2-3 szkl wody syrop curacao 2-3 łyżki soku z cytryny cukier do smaku likier curacao tabliczka ciemnej czekolady min 60 % serek Almette fruit np. z wiśnią i żurawiną ulubione owoce do dekoracji opcjonalnie niebieski barwnik Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek, od spodu wycinamy gniazda nasienne. Do rondelka wlewamy wodę tyle, aby gruszki były zakryte. Dodajemy
Malinowe Pocałunki