wlewamy olej tak aby przykrył śledzie. Pozostawiamy je w lodówce przez 2-3 dni codziennie przekręcając słoikiem aby smaki się wymieszały. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Wytrawne potrawy wigilijne” na durszlak.pl
Życie ze smakiempowrotem, natkę wraz z gałązkami wyrzucamy. Zupę zaprawiamy śmietanką, dodajemy posiekana natkę i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makronem łazanki. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Wytrawne potrawy wigilijne” na durszlak.pl
Życie ze smakiemkandyzowanej skórki pomarańczowej , czy piernika staropolskiego lub pierniczków . Jeśli chleb pachniał w całym domu kawą i migdałami to znaczy że święta coraz bliżej. Ja upiekę go na pewno na wigilijny stół a czy Ty? zależy tylko od Ciebie. Ten rok obrodził nam w Piekarni w cudne wypieki a zakończony zostanie wyśmienitym chlebem. Chleb jest miękki i sprężysty z chrupiącą skórką
Moje Małe Czarowanieprzygotowanie śledzie na święta podsuwam wam ten, bo jest wart uwagi. Nam smakowały i myślę, że ja w tym roku też je przygotuję jako coś nowego na nasz wigilijny stół. Zaprasza m. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzedstawiam może stanowić świetny dodatek do mięs, możecie jeść ją także samą - z dodatkiem pysznego, świeżego pieczywa. Może także zagościć na Waszym świątecznym stole - jako jedna z 12 wigilijnych potraw lub w Boże Narodzenie - jako alternatywa na te cięższe, majonezowe sałatki :) Potrzebujemy: mix sałat, 1/2 sera typu feta, 1/3 papryki czerwone, 1/3 papryki żółtej, 1/3 papryki pomarańczowej, ok. 10 pomidorków
Przepis na Dzień DobryPierogi z kiszoną kapustą i grzybami fot. Moja Książka Kucharska Przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Pyszne wigilijne pierogi z kapusty kiszonej i suszonymi grzybami siostry Anastazji. Tak samo można przygotować pierogi ze słodkiej kapusty. Jak zrobić tradycyjne, postne pierogi na święta - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na pierogi z kiszoną kapustą
Moja Książka Kucharskaksiążkach kucharskich i na blogach znajdziecie mnóstwo bardziej wyszukanych receptur a to z kminkiem, marchewką, czy jabłkiem. My jednak uważamy, że postna kiszona kapusta szykowana z myślą o wigilijnym stole musi być prosta, jak wszystkie dania tego dnia. Nie potrzebuje dodatkowych aromatów, bo kapusta z grzybami ma pachnieć grzybami i kapustą. Jeśli chcecie zakisić kapustę z myślą o bigosie, wtedy
Niedzielny kucharzmoim domu Boże Narodzenie to zapach goździków, cynamonu i pomarańczy. To czas wspólnego wypiekania pierniczków, lepienia pierogów i komponowania wigilijnego menu. To w końcu moment kiedy przy wspaniałej atmosferze spędza się wspólnie czas. Od lat znacznie bardziej cenię sobie magię czasu poprzedzającego święta aniżeli samą Wigilię. Świąteczne menu kompletuję z dużym wyprzedzeniem, w ten sposób przygotowując się do tego
Mango PapajaPisałam już, że w moim rodzinnym domu nie było na wigilijnym stole tradycyjengo piernika. Był za to obłędny Miodownik pszczelowolski mojej babci. Kiedy po latach spróbowałam prawdziwego, nadzianego bakaliami, dojrzewającego piernika staropolskiego odkryłam, że wypiek mojej babci ma silną konkurencję. Od ubiegłego roku zatem mamy na święta zarówno miodownik, jak i dojrzewający piernik. Kiedy robiłam go po raz pierwszy
Kulinarne Inspiracjejest bardzo prosty a pierogi smakują i dzieciom i dorosłym. Okraszone cebulką podsmażoną na oleju są pyszne. - tanie składniki i proste wykonanie - pyszne pierogi bezmięsne - super pomysł na danie wigilijne
AniaGotuje.plwyrazisty smak słonego śledzia oraz słodkawej cebuli i rodzynek. Całość skąpana jest w pikantnym sosie pomidorowym, a dodatek octu sprawia że ryba jest bardzo delikatna i krucha. Wspaniałe danie wigilijne! Składniki: 4-5 filetów śledziowych (około 400 g) 3 łyżki octu 10% 80 g rodzynek 2 cebule 3 łyżki oleju słonecznikowego 3 listki laurowe 2-4 ziela angielskie świeżo zmielony
Pyry na GazRyba po grecku to jeden z moich ulubionych wigilijnych przepisów. Lubię ją nawet bardziej, niż ościstego karpia. Nie wyobrażam sobie bez niej świątecznego stołu. Skorzystajcie z mojego odchudzonego przepisu również u siebie w domu. Przepis jest prosty, a potrawa szybka w przygotowaniu. Doskonała do jego przygotowania będzie biała ryba – ja wybrałam sandacza, ale równie dobrze sprawdzi się dorsz, mintaj
DietologŚledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i ziemniakami. Składniki: 400g płatów śledziowych Matias 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 por (biała część) 200g śmietany
Szalona Kuchnia Eweliny