Sezon na grzyby trwa i podobno coraz więcej pojawia się ich w lasach. Ja w tym roku nie miałam jeszcze okazji, żeby iść na grzyby
Passion of CookingNa dobry, słodki początek tygodnia, c udne połączenie smaków - słodka czekolada i kwaskowa żurawina. Nie wiem jak Wam ale mnie już na myśl przychodzą święta
Nie tylko w kuchniKomu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :) Składniki: 400 g płatów śledzia w oleju, 1/2 puszki ananasa, 1/2
Nie tylko w kuchniPodana w ten sposób Szuba jest ozdobą stołu, a użycie jogurtu zamiast tradycyjnego majonezu powoduje, że jest ona „lżejsza” kalorycznie. Składniki: 6 płatów śledzi matiasów, 2
Nie tylko w kuchniGdy mamy ochotę na rybkę bardziej wyrazistą w smaku niż ryba po grecku, przygotujmy rybę po japońsku. Z Japonią ma zapewne tyle samo wspólnego co ta
Nie tylko w kuchniJak w większości polskich domów i u nas nadszedł czas na przedświąteczne "pierniczenie" ;). O tych babeczkach powiem tylko tyle, że są obłędnie pyszne i długo
Nie tylko w kuchniZostało mi trochę suszonych grzybów - za mało do sosu grzybowego i do pierogów. Postanowiłam je wykorzystać w przygotowaniu wieńca drożdżowego, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjnego
Nie tylko w kuchniWilgotne, aromatyczne ciasto z chrupiącymi orzechami, które pojawia się na naszym stole już wczesną jesienią. Nie może go też zabraknąć w święta Bożego Narodzenia. Składniki: (na
Nie tylko w kuchniPo prawie dwumiesięcznej przerwie wracam...z grzybami, a konkretnie z maślaczkami. Dzisiaj Mała obudziła się bardzo wcześnie, więc postanowiłyśmy wybrać się na spacer do lasu. Nie
Nie tylko w kuchniNo i zaczęło się znowu- las i grzyby :) Dzisiaj prosty i smaczny sosik pachnący ziołami. Można go również przygotować z mrożonych grzybów. Zapraszam Składniki: 300
Nie tylko w kuchniOstatnio każdą wolną chwilę spędzam w lesie. Cieszę się jesienią i zbieraniem grzybów...mogłabym godzinami siedzieć w lesie. Widoki, powietrze, radość z udanego grzybobrania. Niczego więcej
Nie tylko w kuchniPyszna rybka, przepis podpatrzony u Ilonki . filety rybne 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1 jajko
Moje domowe kucharzenieJaki jest Wasz sposób na łososia? U mnie tradycyjnie ekspresowy! I niezmiennie aromatyczny - zapraszam:) Składniki: 1 por 4-5 porcji łososia 1 - 2 łyżki oliwy z
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWitajcie serdecznie,coraz bliżej święta i z tej okazji piekę co roku z moją rodziną pierniczki,potem wszyscy dekorujemy je co jest dla nas świetną zabawą
Swojskie jedzonkoPleśniak to ciasto popisowe mojej babci, które zrobione przez nią smakuje wyśmienicie. Babcia uciera idealne ciasto kruche, przekłada je kwaśną konfiturą a na wierzchu
Mango Papaja