Święta w Polsce to czas pierogów. Czy to z kapustą i grzybami, czy ruskie, ale na świątecznym stole Rumcajsa rzecz niezbędna... Szczególnie ruskie... Nie godzi się
Gotuj z RumcajsemRyby pod każdą postacią uwielbiamy, są proste do obróbki, a najlepiej smakują nam pieczone, za marynowane w tymianku, cytrynie i solnej skorupce zachęcają do konsumpcji, jednak
Wanilia i KardamonRyba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyTak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby. Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100
R'n'G KitchenProsta sałatka z miksem sałat, pieczonym filetem z kaczki, suszonymi wiśniami i dość ostrym dressingiem czosnkowym z dodatkiem naturalnego czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska
Wanilia i KardamonPyszny, delikatny i kremowy pasztet z białej fasoli, z dodatkiem gruszki, rozmarynu i masła orzechowego. Jeden z najlepszych jakie jadłam, mój faworyt. Z pewnością spodoba się
Mango PapajaMoje ulubione śledzie, bez który nie wyobrażam sobie nadchodzących Świąt. Jest to danie, którym mogę zajadać się przez całe święta i w ogóle mi to nie
Mango Papajaciasto: 500 g mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweNiewielkie bułeczki wypełnione farszem z kapusty kiszonej, suszonych grzybów oraz świeżej i suszonej żurawiny, posypane kminkiem lub czarnym sezamem to jedno z tych dań, które
Mango PapajaSezon na mandarynki w pełni , a ze schabem komponuje się pięknie. Próbujcie! Coś na święta i na Nowy Rok...bo my pędzimy... Składniki 500 g schabu
R'n'G KitchenTym razem chcieliśmy zaproponować Wam, świąteczny deser czekoladowy o przyjemnym, korzennym smaku. Składniki 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżka przyprawy korzennej 100 g
R'n'G Kitchen7-8 niewielkich buraków, marynata: 3 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, farsz: 4 filety śledzia w oleju, 1/2 cebuli, 175 g
królestwo garówPrzepis znalazłam na blogu „Souvlaki for the soul” i piekę ponownie. Po pierwsze, dlatego, że pierwszym razem ciasto zniknęło w bardzo szybkim czasie
Szybko Tanio Smacznieciasto: 150 g miękkiego masła, 150 g cukru, 4 jajka, 150 g migdałów, 150 g czekolady, 1 łyżeczka goździków, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 80 g mąki
królestwo garówZawsze o tej porze roku najbardziej smakują mi pasztety. Ten jest wyjątkowy. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo aromatyczny. Pachnie mocno pieczonymi pomidorami, paprykami, bakłażanem i
Mango Papaja