Nie jestem fanką pieczenia ciast. Oprócz grudniowego, hurtowego wypiekania pierniczków, w zasadzie przygotowywanie za pomocą piekarnika słodkości nie jest moją mocną stroną. I właściwie gdyby nie
Mango PapajaStollen to tradycyjna, niemiecka, drożdżowa strucla, bożonarodzeniowa. Jest to ciasto z dużą ilością bakalii a w środku ciasta znajduje się marcepan. Ciasto przygotowałam na rewelacyjnym
Kulinarne Fantazje MarioliSą po prostu pyszne, pachnące pomarańczą. Małe witrażyki z galaretki wyglądają i smakują wyśmienicie. Do tego sklejane są białą czekoladą- małe cudeńka idealne na przedświąteczny czas
Swojskie jedzonkoPyszne śledzie opiekane w zalewie pomidorowej z cebula. Smaczne po 3-4 dniach jak poleżą, ułożyłam je w słoikach przez co świetnie się przechowują kilka miesięcy
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny makowiec tak zwany japoński. Dzięki dodatkowi jabłek jest wilgotny i pyszny. Przepis na dużą blachę. Tradycyjny makowiec bez spodu z dużą ilością masy makowej, bakalii
Swojskie jedzonkoPyszne ciasteczka na bazie twarożku - mięciutkie i mało słodkie- można wcinać do woli. Często robimy je w czasie adwentu ale nie tylko -zawsze smakują dobrze - do
Swojskie jedzonkoSeromakowiec przepis Przepis na pyszny sernik z makiem na biszkopcie. Tradycyjny makowiec z serem, idealny świąteczny wypiek, którym można zaskoczyć gości. Prosty przepis na pyszne ciasto
Dieta moja pasjaProsty przepis na domową masę makową. Możecie przygotować ją wcześniej i zamrozić lub trzymać kilka dni w lodówce. Będzie idealna na pyszny świąteczny makowiec - polecam to
Swojskie jedzonkoWiadomo ile domów, tyle przepisów na bigos. Dla mnie to właśnie ten przepis, jest tym przepisem na najlepszy domowy bigos. Taki
magiczna kuchnia KasiOrzechy w miodzie to przysmak który coraz częściej staje się formą ekskluzywnego podarunku. Można taki słoik podarować sam lub uzupełnić koszyk z prezentami. Jest to smaczna
Kulinarne Fantazje MarioliSzybciej i prościej się nie da - ciasto które potrafi zrobić każdy, wystarczy wszystkie składniki dobrze zmiksować - u mnie w blenderze kielichowym, ale możecie też zwykłym robotem
Swojskie jedzonko