Pyszny miodownik przełożony gotowanym sernikiem i do tego chrupiący karmel z orzeszkami -po prostu pyszne ciacho -idealne na wszystkie domowe okazje ale również i święta . Polecam
Swojskie jedzonkoPrzepis na pełnoziarniste paszteciki okazał się na tyle uniwersalny, że spokojnie można z niego zrobić kulebiak z kapustą i pieczarkami, który pomimo zastosowania mąki pełnoziarnistej jest
Mango PapajaTatar z łososia i mango. Oboje z Piotrem lubimy potrawy z surowych ryb. Jadamy je w postaci sushi albo rybnego tatara. Smak świeżego, soczystego łososia, posiekanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLubicie smażoną rybę? Ja tak, a najbardziej taką panierowaną w płatkach owsianych, chociaż taką klasyczną w bułce tartej też nie pogardzę. Moją
magiczna kuchnia KasiKiedy myślę o bożonarodzeniowym pichceniu, jedną z pierwszych rzeczy, jakie przychodzą mi do głowy są uszka wigilijne. Robi się je właściwie raz do roku, bo klejenie
okolicepalnika.plPierniczki alpejskie z tego przepisu są miękkie od razu po upieczeniu i mają wspaniały, korzenny aromat. Po prostu rozpływają się w ustach! Mogą być nadziewane, ale
Na-talerzu.plZakwas z buraków to podstawa świątecznego barszczu czerwonego oraz jedno z superfood do picia. Polecam codziennego shota buraczanego, który smakuje, wzmacnia odporność. Zakwas na barszcz czerwony
Zasmakuj Kuchni