Śledzie z żurawiną i cebulą

Śledzie z żurawiną i cebulą

Śledzie z żurawiną i cebulą

 To sposób na śledzie na ostatnią chwilę. Po 2 godzinach leżakowania w słoiku można jeść. Ale oczywiście najlepsze są po 2 dniach ;-)  Składniki: 6 płatów śledzi solonych 1 cebula 3/4 szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny 3 goździki 5 ziaren pieprzu 1 ziele angielskie olej do zalania (u mnie rzepakowy) Sposób wykonania: 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez 1-2 godziny. Moje śledzie były cienkie więc moczyłam godzinkę. 2. Cebulę pokroić w piórka. 3. Żurawinę zalać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.