To sposób na śledzie na ostatnią chwilę. Po 2 godzinach leżakowania w słoiku można jeść. Ale oczywiście najlepsze są po 2 dniach ;-) Składniki: 6 płatów śledzi solonych 1 cebula 3/4 szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny 3 goździki 5 ziaren pieprzu 1 ziele angielskie olej do zalania (u mnie rzepakowy) Sposób wykonania: 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez 1-2 godziny. Moje śledzie były cienkie więc moczyłam godzinkę. 2. Cebulę pokroić w piórka. 3. Żurawinę zalać ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...