wieprzowiny - 1000 przepisów (strona:39/67)

Polędwiczki i kotleciki kukurydziane Mornay. 181

Smaczną , ciekawą propozycją na prezentowanym talerzu są kotleciki (placuszki) z kukurydzy.Ten oryginalny obiadek , wbrew pozorom , nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu. Polecam.Kotleciki--kukurydza w sosie

Kulinarny karnet Christophera
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim. 216

Proste ,ale efektowne  danie, na codzienny, jak i świąteczny obiad. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, zioła prowansalskie olej do obsmażenia

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone pomidory. 184

Składniki na 6 - 8  średnich pomidorów. 0,5 kg szynka wieprzowa 1 jajko 1 mała bułka 1 cebula w kostkę , przesmażona 1 łyżka śmietany kwaśnej

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z leśnymi grzybami w keksówce. 159

Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa  w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis

Kulinarny karnet Christophera
Schab suszony w ziołach. 237

Suszony schab. Jest to przepis nie nowy. Już wiele lat temu robiła go moja mama. Przepisów na ten rodzaj suszonego mięsa jest na blogach kulinarnych  

Kulinarny karnet Christophera
Karkówka z i na kapuście. 245

Roladki z kapustą kiszoną. Składniki: 36 dag karkówka b/kości 30 dag kapusta kiszona 2 cebule 1 jabłko sól, pieprz majeranek 2 listki laurowe 3 ziela

Kulinarny karnet Christophera
Schab z karmelizowanymi bananami. 181

Pork chop with caramelized bananas. Składniki: 4 kotlety schabowe 2 gałązki świeżego tymianku 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny

Kulinarny karnet Christophera
Eskalopki mielone z musem brokułowym. 183

Scallops with broccoli. Składniki. 12 krążków z mięsa mielonego 1/2 kg brokułów  2 łyżeczki żelatyny  1 łyżka bulionu 150ml śmietany kremówki 6 pomidorków koktajlowych

Kulinarny karnet Christophera
Rolowana polędwica wieprzowa. 155

Pork tenderloin Składniki: 0,5 kg polędwica wieprzowa 3 plastry ser żółty gouda 3 plastry szynka wieprzowa 5 dag masło liście szpinaku sól pieprz sambal oelek

Kulinarny karnet Christophera
Wątróbka a'la strogonow. 164

Liver a' la stroganoff. Skladniki: 40 dag wątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1

Kulinarny karnet Christophera
Galaretka wieprzowa - klasyka, ale bez nóżek. 177

Classic pork jelly. Bardzo lubię klasyczną galaretę wieprzową. Kiedyś nie wyobrażałem sobie galarety bez wieprzowych nóżek. Teraz robię bez i też jest dobra, a przy tym

Kulinarny karnet Christophera
Orientalny gulasz ze śliwką. 155

Oriental stew with prunes. Zazwyczaj robię gulasz tradycyjny, dzisiaj trochę inny. Zaintrygowała mnie, bardzo zróżnicowana kompozycja dodatków smakowych. Inspiracją tego dania był przepis Anny Petryna [TUTAJ

Kulinarny karnet Christophera
Pulpety z suszoną śliwką w sosie curry. 183

Meatballs with dried plums. Składniki: 1,5 kg  kurczak świeży 1 bułka 12 śliwek suszonych 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka curry sól

Kulinarny karnet Christophera
Schab ze śliwką w sosie curry. 216

Pork loin with plum sauce curry. Składniki. 1 kg schab wieprzowy b/k 15 dag śliwki suszone sól pieprz 3 ząbki czosnek 1 łyżka majeranek olej do

Kulinarny karnet Christophera
Schabowy z parówką. 178

Pork chop with sausage. Składniki. 45 dag schab b/kości 10 dag mozzarella 3 szt parówki 3 łyżeczki majonez Przyprawa do dań Kucharek pieprz 3 łyżki

Kulinarny karnet Christophera