Widzę, że gulasz z szynki jest bardzo popularny na blogu. Dziś zapraszam na bardziej urozmaiconą wersję tego gulaszu, z dodatkiem warzyw. Składniki: 500 g szynki bez
Kuchnia domowa AniPamiętam, jak pierwszy raz wpadła w moje dłonie przyprawa kmin rzymski… Pierwszy przepis jak przyszedł mi na myśl to właśnie ten, prezentowany poniżej. Oryginalne i
Głodni Wrażeń - fit przepisyDoskonale rozgrzewająca zupa, a do tego sycąca i dodająca energii. Kukurydzy zawdzięcza słodycz, a pikanterii dodaje jej aromatyczny imbir, czosnek i papryczka chilli. Prosta i pyszna
Smakowity Blog KulinarnyHamburger jest dobry na wszystko. Na szczęście nie musi iść tak bardzo w biodra W tym przypadku ważne jest dobre mięso i świeże warzywa. Hamburgery Drukuj
CoolinarniePLSłowo burrito w języku hiszpańskim dosłownie oznacza "osiołek" i pochodzi od słowa burro, co znaczy osioł. Meksykańska tradycja opowiada historię człowieka imieniem Juan Mendez, który sprzedawał
Smakowity Blog KulinarnyKiedy byłam mała moja mama czasem robiła w niedzielę sos z mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego
W kuchni wieczoremPolecam pyszne gołąbki według przepisu mojej mamy. W środku mięsko z ryżem. Gołąbeczki duszone po prostu w zupie pomidorowej.składniki:1 średnia główka białej kapusty1 kg
Monia miesza i gotujePamiętacie mój Schab z szynkowaru? Jeśli tak to świetnie, Ci którzy nie pamiętają, nazwa jest podlinkowana, można kliknąć dla przypomnienia. Worki do szynkowaru skończyły mi się
Blondynka GotujeDzisiaj połączenie kuchni węgierskiej i szwajcarskiej. Połączenie gulaszu i placków, to idealny obiad. Wykorzystałam do gulaszu domową kapustę kiszoną, dzięki temu mój gulasz był kwaśny, a
Bernika - moj kulinarny pamietnikZupa, która zagościła u nas dzięki moim Teściom. Wcześniej nigdy jej nie jadłam. Mnie bardzo odpowiada jej kwaskowy posmak. Nie bywa u nas zbyt
Smaczne Zdroweskładniki* 4 plastry schabu bez kości* 4 cienkie plastry szynki lub polędwicy* 2 ogórki konserwowe* 1/4 papryki żółtej* 1 papryka czerwona* 2 średnie cebule* sól, pieprz
Mix smakuskładniki* 1 czerwona papryka* 30 ag łopatki wieprzowej* 1 łyżka mąki pszennej* oliwa z oliwek* 250 g makaronu Chow Mein, eweskichntualnie makaron z zupek chiń* 1
Mix smakuskładniki* 1 kg surowego jak najchudszego boczku (bez żeber i skóry)* 1/3 łyżeczki pieprzu* 3-4 ząbki czosnku* 1/2 łyżeczki suszonego majeranku* 1 łyżeczka suszonego cząbru
Mix smakuskładniki* 40 dag chudej łopatki wieprzowej* 2 woreczki ryżu* 4 ogórki konserwowe* 1 mała papryka czerwona* 1 mała papryka żółta* 2 nieduże cebulki* 1/2 opakowania przyprawy
Mix smakuskładniki* 300 g mięsa mielonego wieprzowego* 300 g mięsa mielonego wołowego* 2 średnie cebule* 1 ząbek czosnku* 2 łyżki sosu sojowego ciemnego lub jasnego* 6 płaskich
Mix smaku