Ostatnio coraz popularniejsze jest pieczenie mięsa w niskiej temperaturze, więc postanowiłem sprawdzić, jak wygląda to w praktyce. Muszę przyznać, że efekt był bardzo zadowalający, choć sposób
W SMAKTo moje drugie podejście do polędwiczek wieprzowych. Za pierwszym razem podałem je w sosie ze świeżych kurek . W listopadzie o kurki trudno, więc tym razem zdecydowałem
W SMAKDo tej pory kotlety mielone smażyłem. Tym razem zdecydowałem się je upiec. Wyszły o wiele delikatniejsze i bardziej soczyste niż te smażone. Nie były też tak
W SMAKPolędwiczka wieprzowa zaczęła stale gościć na moim stole. To delikatne mięso przyrządzałem już w sosie kaparowym i w sosie kurkowym . Tym razem podałem
W SMAKZe względu na pochodzenie mojego Taty kuchnia kresowa jest mi szczególnie bliska, więc lubię wyszukiwać ciekawe przepisy właśnie z tamtych regionów. Dzisiaj przedstawiam pieczony schab, który
Przepisy AleksandryZraz mielony to mięso, które często gości na stołach polaków. Podajemy je na różne sposoby - moja dzisiejsza propozycja to zrazy w sosie grzybowym , do tego kopytka
Kuchnia BeatySkładniki: na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe 2 czerwone papryki 4 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine Monini Delicato 1 szalotka 2 średniej wielkości marchewki 5
Luźna KuchniaSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa sól pieprz 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 1/2 szklanki pistacji 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1/2 szklanki suszonych pomidorów sok i skórka
Luźna KuchniaSkładniki: na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe 2 czerwone papryki 4 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine Monini Delicato lub Classico 1 szalotka 2 średniej wielkości
Luźna KuchniaGulasz nie wymaga dużo pracy, ale na jego przygotowanie trzeba mieć trochę czasu. Najbardziej lubię gulasz podawany z kaszą gryczaną. A Wy jakie dodatki najbardziej lubicie
Pasja SmakuDzisiaj danie dla prawdziwych hardcorowych pań domu. Cassoulet to potrawa z Langwedocji. W jej skład wchodzi przede wszystkim fasola oraz mięsa - kacze lub gęsie oraz wieprzowe
W kuchni wieczoremSmakowite gołąbki o zdecydowanym smaku przypadną do gustu mięsożercom. Ja im się nie oprę. Przepis podpatrzony w kuchennych rewolucjach, ale potraktowany dość luźno. Gołąbki zapiekane w
CoolinarniePLCzas na pyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki, marchew, pietruszka, przyprawa do gulaszu, papryka w
Kuchnia BeatyROLADY ŚLĄSKIE to dość szybkie danie i bardzo smaczne, super smakują z kluskami śląskimi i kapustą modrą. ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI: 70 dag. szynki wieprzowej lub
Kuchnia BeatyNa polskich stołach często goszczą żeberka, dziś proponuję ŻEBERKA W KAPUŚCIE ŻEBERKA W KAPUŚCIE SKŁADNIKI: 1 kg żeberek 1 kg kiszonej kapusty 1
Kuchnia Beaty