Do Wrocławia dotarła fala upałów na termometrze 30 stopni i odechciewa się wszelakiego jedzenia. Chłodnik szczawiowy z jajkami się chłodzi, a ja Was zapraszam na obiad
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na pyszny gulasz z karczku, ale wiadomo, że poślizg byc musi i już całkowicie zapomniałam o jego istnieniu. Dobrze , że chociaż składniki i proporcję
Gosia gotujeBardzo lubię tradycyjne mielone i przynajmniej 2 razy w miesiącu goszczą one na naszym stole. Robię zarówno wieprzowe, jak i mieszane wieprzowo-wołowe. Zdarzają się
Gosia gotujeJak już wielokrotnie wspominałam, gdy robię placki ziemniaczane, robię ich dużo. To kolejne po tych danie do przygotowania następnego dnia po zjedzeniu ich uprzednio
Gosia gotujeUwielbiam wszelkiego rodzaju galarety i robię je przynajmniej raz w miesiacu, starając się o urozmaicenie składników i smaków. Dzisiaj proponuję tę tradycyjną z wieprzowych nóżek z
Gosia gotujeMinimini, a tu prawie jesień i o takich ziemniaczkach można tylko pomażyć. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby te większe pokroić. Smak młodych ziemniaków co
Gosia gotujeTakie zestawienie smaków pewnie się wyda wielu osobom niecodzienne, ale zapewniam, że jest genialne. Pierwszy raz spróbowałam takiego zestawienia przypraw z mięsem, gdy przygotowywałam dolmę
Gosia gotujeOj, kiedy ja ją robiłam, to wiedzą tylko Ci, którzy śledzą mój profil na fejsie. Ciagle tam wisi na SG, bo zwyczajnie na to zasługuje. Domowa
Gosia gotujeNiedziela, więc czas na coś specjalnego, kolejna wędlina do chleba, tym razem pieczona. Uwielbiam domowe smaki i polecam z czystym sumieniem, choć powiem szczerze, ze
Gosia gotujeGołąbki bez zawijania, albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem
Gosia gotujeUwielbiam dania jednogarnkowe, ale kto by ich nie lubił? Aromaty składników się suptelnie przenikają, tworząc zgraną całość. Danie można przygotować wcześniej, potem wstawić do piekarnika i
Gosia gotujeW zakamarkach mojego komputera, zagubiło się już niejedno zdjęcie, to jak widać z czasów kiedy kwitły bzy. Przypomniałam sobie o przepisie wczoraj, gdy szukałam w szafce
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700
Gosia gotujeZapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do opowiedzenia
Gosia gotujePrzepis ten dostała moja Mama od mojej Cioci, która go wielokrotnie wykorzystywała i mogła nam szczerze polecić. Mięso tak przygotowane jest delikatne i absolutnie nie przesuszone
Gosia gotuje