Brioszki to francuskie śniadaniowe ciasto drożdżowe, delikatne i wyjątkowe. W formie babek pieczone, mają na wierzchu kulki „czopy” dołączone. Jak je odetniemy, to z pysznym nadzieniem
Moniki SmakołykiDzisiaj u Nas jarzynowa sałatka z dodatkiem chrzanu. Sałatka ta posłużyła Nam jako polanka dla marynowanych pieczarek - czy nie prezentuje się całość uroczo ? Do przygotowania sałatki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSzafran ma wielką moc, nadaje wypiekom wyrazisty kolor i delikatny aromat, wystarczy tylko kilka nitek, a efekt niesamowity. Składniki na babkę: 50 dag mąki
Apetyczna babeczkaJako, że mój synek lubi babki ale bez żadnych bajerów typu rodzynki, orzechy itp. upiekłam zwykła babkę z masą kajmakową. Od razu jeszcze letnia poszła w
Ewa w kuchniŚwięta to czas, który powinniśmy spędzać z rodziną. Wspólne pieczenie to naprawdę świetna zabawa i okazja do stworzenia czegoś wspaniałego. Te małe słodkości można przygotowywać z
Chocolate Muffin BlogZajączki w piekarniku rosły jak szalone, bo przecież na drożdżach były robione. Uszy im w różne strony odstają, a oczka, nos z rodzynek mają. Migdałowe zęby
Moniki SmakołykiDziś ruszamy z pierwszym wpisem zapowiadanym na fb, a mianowicie uruchamiamy niniejszym Słodką Dekoratornię. Co w niej znajdziecie? Pojawiać się tu będą zdjęcia słodkości
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNie należę do osób kochających ciasto drożdżowe , początki z prostym plackiem drożdżowym nie były kolorowe, albo ciasto nie wyrosło, a jak już wyrosło po pieczeniu okazywało
Wypieki UliRobiąc wczoraj zakupy w jednym z marketów natknąłem się na "waflowe jajka". Od razu zaświtało kilka pomysłów lecz po powrocie do domu zauważyłem że na samym
Mechanik w kuchniMam dla Was dzisiaj propozycję przygotowania jajek troszkę inaczej. Wiem, że w niektórych domach takie jajka są znane, ale w większości królują pisanki czy kraszanki malowane
Codzienna kuchnia niecodziennaŁatwy i puszysty sernik na Wielkanoc od Aniołów;) Składniki na ciasto; 25 dkg mąki, 20 dkg margaryny, 10 dkg cukru pudru, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku
Anioły w kuchni