Aktualnie trwa post, ale pewnie wiele osób już przeszukuje Internet w poszukiwaniu przepisów na wielkanocne przysmaki. Ja mam dzisiaj dla Was przepis na jajka faszerowane bez majonezu! Z wędzonym łososiem, chrzanem i szczypiorkiem są wystarczająco pyszne i dużo mniej kaloryczne. A Wy jajka z jakim farszem lubicie najbardziej? Składniki: 6 jajek 50 g wędzonego łososia 1-2 łyżki chrzanu szczypiorek
Pasja Smakuwww.tekstylialand.pl . W tym sklepie możecie kupić piękne obrusy, zasłony, firany, narzuty i poduszki. Coś dla siebie znajdą także fani szycia na maszynie . Już teraz możecie wybierać obrusy z motywem wielkanocnym . W procesie zakupu sami wybieracie rozmiar, który najbardziej Wam pasuje. Każdy obrus, bieżnik czy zasłony są szyte na zamówienie
My Chcemy Jeśćzwykle po prostu nie mam czasu. Dzisiejsza propozycja pojawiła się u mnie właśnie jako danie śniadaniowe, ale czyż nie może być częścią pysznego obiadu, albo ciekawym elementem Wielkanocnego stołu? Spróbujcie, ja uważa, że jest to super pomysł do podania gościom z przeróżnych okazji. Składniki na 6 sztuk: 6 grzybów portobello (dużych pieczarek) 6 niedużych jajek 150 g boczku mała cebulka
Pichceniomaniaśrodek przyspieszający gojenie się ran oraz kojący niestrawność żołądka. Znalazła zastosowanie jako naturalny barwnik potraw i tkanin, a w Polsce, bardzo często wykorzystujemy ją do barwienia jaj w czasie wielkanocnego świętowania. Kurkuma wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze . Wykorzystuje się te właściwości w celu leczenia trudno gojących się ran, w schorzeniach górnych dróg oddechowych, głównie przy uporczywym kaszlu, w zakażeniach
Moja Mama Gotujeograniczonych ilościach. A u nas na blogu dwa sosy z dodatkiem chrzanu! Pierwszy z nich zachwycił nas swoim eleganckim smakiem. Będzie zapewne atrakcją każdego świątecznego stołu. To nasze wielkanocne odkrycie! Drugi, to tradycyjny dodatek, który jest w naszym domu od wielu lat. Chrzanić to! :) Sos chrzanowo-żurawinowy Składniki: 10 dag startego chrzanu 30 dag dżemu z czarnej porzeczki
Moja Mama Gotujewitryn sklepów zniknęły już kolorowe choinki, mikołaje, girlandy. Za niedługo (a w sumie to już) ich miejsce zajmą króliczki, jajeczka, zielona trawka i towarzyszące tym symbolom zakupy wielkanocne. Pomiędzy wymianą wystaw sklepowych z wystroju świąt zimowych na wystrój świąt wiosennych pojawia się na chwilę jeszcze jeden symbol. Niektórzy uważają, że to obok halloween najbardziej przereklamowane, komercyjne i „nie nasze” święto
Moja Mama Gotujekuchnia łagodzi obyczaje, jest lekiem na zło, które spotyka Cię codziennie, wreszcie może inicjować kolejne etapy Twojego życia integrując otaczających Cię ludzi. Pamiętaj o tym. U nas na blogu wielkanocny smakołyk ciasto makowo – „serowe” z polewą czekoladową. Ciasto makowo – „serowe” z polewą czekoladową Składniki: Masa makowa 1 szklanka maku 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego
Moja Mama Gotujekanapek na śniadanie lub fajna przekąska na imprezę dla Twoich gości. Dzisiaj sałatka z pora, jajek, szynki, sera i pieczarek :) To doskonała kompozycja składników ... polecam również na stół Wielkanocny! Składniki na ok. 6 porcji: 1 mały por 3 jajka 10 pieczarek 15 dag kruchej szynki 25 dag żółtego sera (twardego) 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka masła sól, pieprz kiełki
Alutka-GotujeTęsknicie za wiosną? Ja bardzo. Najbardziej za świeżymi młodymi warzywami, szczypiorkiem na gorącym pieczywie z masełkiem, za Świętami Wielkanocnymi, za tulipanami i wszelką zielenią. Dzisiaj przygotowałam wegetariański pasztet, który w kolorach i smakach przypomina Wiosnę i Święta. Jest tani, szybki w przygotowaniu i pięknie się prezentuje, zresztą sami zobaczcie ;) Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 200 g różyczek
coolinarnypieczarek z jajkami, selerem, białą fasolą, mięskiem i szczypiorkiem sprawia, że sałatka jest tak pyszna, że można ją jeść i się nie nudzi. Według mnie jest idealna na święta Wielkanocne, ale również na wszelkiego rodzaju imprezy. ;) Składniki podwójna pierś z kurczaka 2 słoiczki marynowanych pieczarek 2 słoiczki selera konserwowego 2 puszki białej fasoli
Gotuj z AgnesŚwięta, Święta :) Postaram się pokazać, co się tutaj świątecznego ostatnio działo :) W sobotę święconka, zakupy, wypieki :) Mazurki, makowce i baba wielkanocna. Przygotowań było co nie miara i wreszcie nadeszły Święta :) Stół gotowy, ale prawie wszyscy w kościele :) No i po mszy, wrócili... Alleluja! Jeszcze ostatnie poprawki :) Święconka jest, żurek jest... wszystko jest :) Rodzinnie, domowo, wesoło
chleba naszegoJednym ze składników używanym podczas gotowania jest majonez lub musztarda. Dzięki tym dodatkom schab gotowany, dzięki nim mięso jest bardzo soczyste, kruche i miękkie. W zeszłym roku na naszym Wielkanocnym stole znalazł się schab ze śliwką. , który był peklowany, a następnie parzony. Polecam ten przepis. Schab z żurawiną doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięziela angielskiego i pieprzu łyżka soku z kiszonych ogórków (opcjonalnie) umyty i wyparzony słoik gaza lub lniana ściereczka + gumka recepturka Jak przygotować domowy zakwas na żurek lub żur wielkanocny? Wszystkie składniki mieszamy w słoiku i przykrywamy gazą, którą mocujemy gumką. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na blat kuchenny, gdzie nie będzie wystawiony na słońce. Przez 3 dni codziennie
Ugotowane pozamiatane